Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové Běhej.com s tréninkem na maraton pod čtyři již v prodeji

Nové Běhej.com s tréninkem na maraton pod čtyři již v prodeji

behej.com | 21.11.2013 | přečteno: 8094×

Velký rozhovor s Petrou Kamínkovou, návod na zvládnutí jarního maratonu pod čtyři hodiny, srovnávací test 15 modelů ponožek pro běh v zimě a vlhku, profil Šárky Macháčkové, vyhlídky a hodnocení uplynulé sezony v podání šéfa českého skyrunningu. To jsou hlavní body obsahu nového čísla Běhej.com, které je od čtvrtka v prodeji.

„Chci trénovat a závodit dál. Trénuji míň, ale zjišťuji, že mi to na výkonnosti příliš neubírá. Už jsem přihlášená na příští rok na svůj oblíbený maraton do nizozemského Apeldoornu. Navíc se v Praze poběží jubilejní dvacátý ročník mezinárodního maratonu, což mě láká,“ říká běhající legenda české a federativní atletiky Petra Kamínková, držitelka čtyřiceti mistrovských titulů. Jak hodnotí svou kariéru a jak se jí daří skloubit vrcholový sport a podnikání? O tom více v rozhovoru Adama Fritschera.

Josef Smetana a tým testerů odběhali desítky kilometrů v ponožkách určených pro chladné a deštivé měsíce. Vybírali z 15 modelů, aby dali palec nahoru jednomu z nich, ale také pomohli s výběrem těm, kteří váhají a spíše než vítěze absolutního hledají vhodný výrobek pro svůj běh a vlastní podmínky. „V testu jsme nenašli vyloženě špatnou ponožku. Do mokra se osvědčily tenčí z umělých materiálů. Nezadržují vlhkost a ve vhodné botě se může její část odvětrat. V mrazivém suchém počasí sáhněte raději po zateplených,“ radí.

Martin Doležal z Corefit.cz ukáže, jak správně cvičit dřep a mrtvý tah. Dva základní cviky pro zdravá záda, kolena, kyčle a kotníky. „Tvrdí se, že dřepy škodí kolenům a mrtvé tahy zádům. Není to ale dřep nebo mrtvý tah, co škodí, jako spíše způsob, jakým se leckdy cvičí,“ říká. Lucie Dorazilová poradí, jak se vhodnou stravou vyhnout zimní depresi a zdůrazní význam odpočinku po náročné sezoně.

Jan Kervitcer, hlava pražského Kerteamu čítajícího přes 50 svěřenců všech výkonností, přichystal osmistránkový materiál o přípravě na některý z jarních maratonů. Kromě 26týdenního tréninkového plánu pro hobíky, který dává i prostor pro vlastní kreativitu, ukáže ostřílenějším vytrvalcům, jakou cestou se vydat, pokud cílí hodně pod 3:30.

Třicetiletá Šárka Macháčková z Brna začala seriozněji běhat teprve před třemi roky, letos však zaběhla maraton za úctyhodných 2:45. Svěřenkyně trenérky Aleny Peterkové míří ještě výše a hodlá tomu uzpůsobit i svůj trénink. Více v medailonku Daniely Havránkové.

„V reprezentaci může být ten, kdo nejen dává jisté záruky běžecké kvality a schopnosti ji prodat ve velmi těžkém terénu, ale zároveň musí mít schopnost – obrazně řečeno – na trati nechat duši. Mistrovství světa v Chamonix by pro něj mělo být vrcholem sezony,“ prohlašuje Sam Straka, stavitel a manažer české skyrunningové reprezentace, která letos na evropském šampionátu šokovala pátým místem v týmech a bronzovou medailí v jednotlivcích. V rozhovoru přibližuje i další kritéria výběru reprezentačního týmu pro rok 2014.

Tolik ochutnávka z letos posledního čísla. K dostání je jednotlivě za cenu 99 Kč, předplatitelé jej mají se slevou odpovídající délce předplatného. Pokud byste uvažovali o předplatném jako dárku k Vánocům, na výběr máte i některý z 15 dárečků, včetně slev na nákup běžeckého vybavení.

online trafice Publero můžete tradičně jednotlivá čísla i předplatné pořídit o třetinu levněji.

Anketa

Co vás zaujalo nejvíce z obsahu listopadového Běhej.com?

Celkem hlasovalo 215 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 13.11.2013 21:01:54

Velký rozhovor s Petrou Kamínkovou, návod na zvládnutí jarního maratonu pod čtyři hodiny, srovnávací test 15 modelů ponožek pro běh v zimě a vlhku, profil Šárky Macháčkové, vyhlídky a hodnocení uplynulé sezony v podání šéfa českého skyrunningu. To jsou hlavní body obsahu nového čísla Běhej.com, které bude v prodeji příští týden.
Odkaz na článek

avatar

Gorog muž 16.11.2013 20:29:11

Proc je mozne kliknout na koupit casopis i kdyz jeste ve skutecnosti nelze koupit. Kdybe bude mozne koupit casopis? Pres publero. Diky

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 16.11.2013 21:38:57

>> Gorog, 16. 11. 2013 20:29:11

Ahoj Láďo, prodej přes Publero bude uvolněn příští čtvrtek. Snažíme se, aby měli nejprve výtisk ve schránce předplatitelé tištěné verze.

Radek

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.