Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour v Ostravě láká veterány na finanční prémii

RunTour v Ostravě láká veterány na finanční prémii
foto: archív RunTour

behej.com | 24.06.2014 | přečteno: 6014×

Česká pojišťovna Mizuno RunTour, seriál desítek a pětek určený převážně hobíkům a začínajícím běžcům se tuto sobotu přesouvá do Ostravy. Tam se trať bude kroutit kolem tamních vysokých pecí a pořadatelé přichystali i jednu novinku na poslední chvíli – finanční obnos pro účastníka nad 40 let s nejlepším mezičasem na speciální prémii.

„Trasa závodu povede kolem Dolní oblasti Vítkovice po asfaltových a zpevněných cestách. Poběží se například kolem uhelného dolu, koksovny či vysoké pece,“ přibližuje trasu Richard Valoušek z pořádajícího týmu a dodává, že to vůbec neznamená, že by běžci byli obklopeni jen kulisami z betonu a ocele. Podle jeho slov bude cesta, po níž se poběží, lemována zelení.

Areál Dolní Vítkovice je národní kulturní památkou a v minulosti byl svědkem řady velkých akcí. V roce 2012 se tu například konal festival Rocková Ostrava, při němž v průmyslové zóně zněly tvrdé skladby skupiny Kabát, kulisy Dolních Vítkovic byly svědky populárního festivalu Colours of Ostrava, loni se tam poprvé konal Ostravský Majáles.

Na trati bude postavena i nafukovací brána ČEZ, která bude oficiální prémií závodu, bude zde závodníkům změřen mezičas a ti nejlepší budou odměněni. Cena bude čekat při vyhlašování na nejlepšího českého běžce a nejlepší českou běžkyni nad 40 let, a to na obou tratích na 5 a 10 kilometrů. U delší trasy se bude prémie měřit při proběhu prvního kola.

„Rádi bychom tímto způsobem ocenili naše věrné běžce, kteří se nedostávají na stupně vítězů. Tohle je jejich šance, věříme, že si jí užijí. Brána bude umístěna na trati mezi 3. a 4. kilometrem,“ upřesňují pořadatelé. Výši odměny však neuvedli.

Lukáš Olejníček, Pavel Dymák, Lucie Sekanová, Květa Pecková. To jsou jména největším domácích favoritů, kteří se však s nejvyšší pravděpodobností hned po startu budou dívat na záda afrických běžců a běžkyň trénujících v sousedním Polsku.

Seriál RunTour čítá osm akcí. Jednotlivé závody zahrnují běhy na deset a pět kilometrů. Každým rokem počet účastníků stoupá. Například při finálovém závodě na pražské Ladronce proběhlo v roce 2012 cílem pětky a desítky v součtu 736 mužů a žen, o rok později jich bylo již 1 361. Pořadatelé upravili některá pravidla, do celkových výsledků se letos například počítá šest z osmi pořádaných závodů.

Další závody Česká pojišťovna Mizuno RunTour v roce 2014

  • 19. 7. Liberec
  • 23. 8. Brno
  • 19. 9. Olomouc
  • 4. 10. Praha

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 03.04.2014 08:31:23

Vedle půlmaratonu v Ústí nad Labem, při němž běžci probíhají areálem chemické továrny, se nabídka závodů rozšiřuje o další industriální běh. Kolem ostravských vysokých pecí se poběží 28. června při čtvrtém závodě seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour. RunTour tak „předběhla“ svého většího rivala RunCzech, který podobné plány pro Ostravu minimálně o rok odložil.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.