Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běh Výstavištěm Flora Olomouc rozhýbe Smetanovy sady

behej.com | 03.04.2014 | přečteno: 2542×

Už po šestatřicáté se v pátek 4. dubna uskuteční Běh Výstavištěm Flora Olomouc, jeden z nejstarších běžeckých závodů, které si i letos mohou milovníci dlouhých tratí v Olomouci vyzkoušet. Jeho 36. pokračování odstartuje v pátek v 17 hodin od Café Restaurantu Fontána v Rudolfově aleji Smetanových sadů.

Na účastníky hlavního závodu čeká 9,6 kilometru po asfaltových parkových cestách, mládež a příchozí poběží 3,2 kilometru. Stejně jako v předchozích letech je Běh Výstavištěm Flora Olomouc součástí dvou běžeckých seriálů: Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje a Středomoravského běžeckého poháru. Těch se každoročně účastní stovky převážně amatérských atletických nadšenců, kteří si na rozmanitých tratích poměřují svou aktuální výkonnost a kondici.

„Náš závod je ale určen nejen jim. Svou délkou a nižší úrovní obtížnosti oslovuje vedle výkonnostních běžců také začátečníky, kteří si chtějí odbýt svou závodní premiéru třeba v rámci přípravy na některý z větších soutěžních běhů. Výhodou je i fakt, že se část naší trati kryje s trasou stále oblíbenějšího Olomouckého 1/2maratonu, jehož červnový start se kvapem blíží a na nějž se mnozí běžci už v těchto týdnech intenzivně připravují. Začínající vytrvalci navíc mají příležitost seznámit se během závodu se svými zkušenějšími kolegy, kteří je rádi zasvětí do tajů závodního vytrvalostního běhání,“ láká zájemce na start pátečního mítinku jeho ředitel Adam Fritscher z pořádající Ligy stovkařů Olomouc.

Trať Běhu Výstavištěm Flora Olomouc zavede závodníky ve třech okruzích do takřka všech zákoutí čarovných Smetanových sadů a je převážně rovinatá. Zpestřením je překonávání pěší lávky nad Rudolfovou alejí. Pro méně zdatné a začínající atlety (kategorie příchozí) je připraven jeden okruh o délce 3,2 kilometru. Startovné v hlavním závodě činí 70 a pro příchozí 40 korun. Za tuto částku obdrží všichni účastníci dvacetikorunovou poukázku na občerstvení v Café Restaurantu Fontána a čaj v cíli, pro ty nejlepší v jednotlivých kategoriích včetně příchozích jsou připraveny drobné finanční a věcné ceny a diplomy, pro všechny pak malá běžecká tombola po vyhlášení výsledků. To se odehraje právě v příjemném prostředí znovuotevřeného Café Restaurantu Fontána ve Smetanových sadech.

Běh Výstavištěm Flora Olomouc v posledních letech pravidelně přilákal na start zhruba stovku atletů různých výkonnostních úrovní a všech věkových kategorií. Od roku 2011 se závod koná jako memoriál dlouholetého člena olomoucké Ligy stovkařů a běžeckého kamaráda Jaroslava Dobrého.

Propozice a posléze i výsledky a fotografie ze závodu naleznou zájemci na stránkách www.liga100.cz.

tisková zpráva

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 03.04.2014 11:54:32

Už po šestatřicáté se v pátek 4. dubna uskuteční Běh Výstavištěm Flora Olomouc, jeden z nejstarších běžeckých závodů, které si i letos mohou milovníci dlouhých tratí v Olomouci vyzkoušet. Jeho 36. pokračování odstartuje v pátek v 17 hodin od Café Restaurantu Fontána v Rudolfově aleji Smetanových sadů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.