Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour v Hradci ovládli zahraniční běžci

RunTour v Hradci ovládli zahraniční běžci
foto: RunTour

tisková zpráva | 15.06.2014 | přečteno: 2050×

Nádherné běžecké počasí, tradičně zaplněná startovní listina všech závodů a úžasná atmosféra. Hradec Králové hostil třetí díl letošního seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour a svým předchůdcům nezůstal nic dlužen.

Ať už to byly České Budějovice nebo Plzeň, vždy RunTour dokázala rozběhnout téměř tisícovku běžců, ani v Hradci Králové to nebylo jiné. K dospělým běžcům se navíc přidaly téměř dvě stovky dětí a o hradecký rekord bylo postaráno.

Salon republiky se těšil na nový rekord seriálu, ten nakonec nepadl, když vítězný Keňan Elisha Kiprotich Sawe doběhl do cíle desítky za rovných 32 minut. Na zádu mu dýchal jeho parťák Charles Toroitich Cheruiyot a překvapivě také Čech Radek Hübl.

„Jsem spokojený, klukům z Keni jsem po většinu zápasu stačil a v cíli si v klidu hlídal třetí místo,“ úsmíval se v cíli spokojený běžec z Ústí nad Orlicí.

A co na to jeho soupeři? „Běžel velmi dobře, stále nás držel ve střehu. Museli jsme být na pozoru a běžet na dobrý čas,“ pochválil českého soupeře vítězný Sawe.

Jeho tréninkové parťačky z Polska ovládly pro změnu ženský závod, když před sebe nepustili ani olympioničku Ivanu Sekyrovou. „Běžely hodně dobře, na ně jsem dnes neměla,“ přiznala atletka ze Sokolova.

Vítězná Maďarka Anikó Kálovics z Benedek Teamu doběhla v čase 35:17 tři vteřiny před Keňankou Biwott Glady Jepkurui. Sekyrové chybělo na stříbrnou pozici 40 vteřin. „Ale i tak jsem spokojená. Teď mě čeká další část přípravy, takže to byla příjemná změna v závodní sezoně,“ uzavřena česká reprezentantka.

VÝSLEDKY

FOTOGRAFIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 15.06.2014 10:53:25

Nádherné běžecké počasí. tradičně zaplněná startovní listina všech závodů a úžasná atmosféra. Hradec Králové hostil třetí díl letošního seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour a svým předchůdcům nezůstal nic dlužen.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.