Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Praha v říjnu uvidí další city trail, přes Hrad do Bohnic

Praha v říjnu uvidí další city trail, přes Hrad do Bohnic
foto: ČEZ City Trail

tisková zpráva | 04.08.2014 | přečteno: 5193×

ČEZ City Trail Run, unikátní závod přes pražské parky, sady a zahrady, zavede běžce do míst, ze kterých poznají Prahu naprosto jinak. Trasa dlouhá 16 km startuje v Petřínských sadech u Hellichovy ulice a přes Pražský hrad, Jelení příkop, Letnou, Stromovku, Botanickou zahradu Praha a Bohnické údolí dovede závodníky až do cíle v parku Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Obliba městských běhů, které nevedou jen po silnici, ale také po schodech, strmých stoupáních nebo klikatých lesních cestičkách, ve světě neustále roste. Běžec při nich chce poznat město takové, jaké skutečně je, včetně nejrůznějších překážek. ČEZ City Trail Run není o rekordním čase, ale o komplexních běžeckých dovednostech a zážitcích. Trasa závodu běžce prověří v prudkých stoupáních, technických sebězích, dynamických singletrecích i šikovnosti při běhu po schodech a překonávání přirozených městských překážek. V cíli si závodník právem může říct, že tohle město poznal a zdolal jako skutečný běžec.

Závod startuje v neděli 19. října v 10 hodin. Originální na něm je start a cíl na různých místech. Závodník tak proběhne velkou část města, nikam se nevrací, neběží po stejných místech. Osobní věci, které odloží na startu, mu během závodu převezou pořadatelé do cíle, kde na závod navazuje běžecká afterparty.

„Troufáme si tvrdit, že tak rozmanitý a zároveň náročný city trail se neběhá nikde na světě. Ač se to nezdá, Praha je pro tento typ závodu ideální místo. Kde jinde můžete běžet sadem, vinicí, královskou i botanickou zahradou, příkopem, tunelem, lesem a finišovat v nemocničním parku, a to vše v úchvatných kulisách stověžaté Prahy? Sotva běžci popadnou dech z úvodního výběhu k Petřínské rozhledně, ztratí ho pohledem na krásy Prahy z Velké strahovské zahrady. A tak to půjde pořád dál,“ usmívají se marketingový ředitel Miroslav Jiřík a technický ředitel závodu Jan Dopita ze společnosti Sportify.

Běžci na trati dlouhé 16 kilometrů nastoupají přes 400 metrů převýšení a pod svými běžeckými botami okusí asfalt, dlažbu, schody, šotolinové cesty i úzké pěšinky kopírující svah a padající střemhlav do údolí. Svojí náročností trať předčí půlmaraton. Kdo má rád štafetové běhy, uvítá možnost zdolat trasu jako dvoučlenná štafeta.

Termínově závod zapadá do podzimních krosů a je ideální objemovou přípravou na legendární Velkou Kunratickou, která je o tři týdny později. „Letos bych chtěl na Velké Kunratické zvítězit počtvrté v řadě a opět se pokusit o překonání traťového rekordu. City Trail Run je ideální příležitost, jak si zazávodit s nejlepšími domácími běžci, dobře potrénovat a ještě proběhnout části Prahy, které jsem dosud ani neznal,“ plánuje svoji účast v závodě Jan Procházka. Soupeřem mu bude například pražský rodák Jan Mrázek, který se v letošní sezoně specializuje na dlouhé běhy v kopcích, a tak by mu tento závod mohl sedět.

Generálním partnerem závodu je Skupina ČEZ, pro kterou je to jedna z dalších pražských akcí. „Podporujeme myšlenku, že město má být aktivním místem k životu, a proto nás těší, že se můžeme podílet na podobných sportovních událostech, jako je City Trail Run nebo Primátorky, které městu dodávají náboj a motivují jeho obyvatele sportovat,“ podtrhuje spolupráci s organizátory Jan Kapička ze Skupiny ČEZ.

Videotrasu závodu a všechny důležité informace najdete na stránkách www.citytrailrun.cz.

Organizátorem závodu je společnost Sportify, která vyvíjí a realizuje projekty, díky nimž se aktivní pohyb stává přirozenou zábavou a motivací k pozitivní změně života lidí.

Sportify “rozhýbává” nejen zaměstnance mnoha firem, ale především desítky tisíc zákazníků řady respektovaných značek. Originální projekty a řešení od Sportify již vyzkoušeli mnozí klienti, mezi nejvýznamnější patří Globus či Birell.

Organizační tým ČEZ City Trail Run je složen z profesionálů, kteří se podíleli na zajištění organizace sportovních akcí mezinárodního významu, například Mistrovství světa v basketbalu, světové série FIBA 3×3 World Tour, FED Cupu, mezinárodního triatlonu v Alpes d´Huez , nebo jako členové organizačního týmu zajišťovali chod Českého domu při zimní Olympiádě v Soči. Tým organizátorů ze Sportify doplňují zkušení specialisté marketingového partnera společnosti Raul, kteří ve svém portfoliu mají, mimo jiné, jedinečné pražské Primátorky nebo legendární Jizerskou 50.

Anketa

Líbí se vám myšlenka městského běhu mimo centrum?

Celkem hlasovalo 74 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 04.08.2014 15:00:03

ČEZ City Trail Run, unikátní závod přes pražské parky, sady a zahrady, zavede běžce do míst, ze kterých poznají Prahu naprosto jinak. Trasa dlouhá 16 km startuje v Petřínských sadech u Hellichovy ulice a přes Pražský hrad, Jelení příkop, Letnou, Stromovku, Botanickou zahradu Praha a Bohnické údolí dovede závodníky až do cíle v parku Psychiatrické nemocnice Bohnice.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.