Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

MALÉ ZÁVODY: Do pestrého podzimu se dá proběhnout barvami duhy

MALÉ ZÁVODY: Do pestrého podzimu se dá proběhnout barvami duhy
foto: archív závodu

Petr Říman | 02.09.2014 | přečteno: 4587×

Horké léto je za námi. Někdo řekne bohužel a někdo se už nemůže dočkat závodů v babím létě, kdy sluníčko ještě hřeje, ale už nepálí. Nabídka malých závodů je také větší než uprostřed léta. Je barevnější. Jak začínajícím podzimem, tak v jednom případě i obarvenými běžci.

V sobotu 6. září zamíří hlavně středočeští horští běžci na pražskou Zbraslav a změří svoje síly v závodě na pravěké hradiště Závist. Začátek trasy může nováčky ukolébat, stoupání kolem zvířátek zbraslavské minizoo je nepatrné, ale pak to začne. Nabrat téměř dvě stě výškových metrů na tři a půl kilometru dlouhé trati není jenom tak.

Kdo má sportovního ducha, dorazí ve středu 10. září v 17 hodin do Žlutých lázní v Praze Podolí. V závodní smršti valící se (nejen) na Prahu hned s nástupem září může tahle nová akcička přinést pohodové nadechnutí.

Ten samý týden o víkendu, v sobotu třináctého, se na happeningovém běhu v Praze Bohnicích rozzáří všechny barvy duhy. Na pětikilometrové trati se tentokrát nezávodí, čas není důležitý, můžete trasu celou tančit, válet sudy, či se nechat odvézt v kočárku. Jak je libo. Jediné, co musíte mít, je bílé tričko. Na každém kilometru totiž běžce čekají sypači s práškovými barvami, aby je obarvili sytými práškovými barvami. Že po takovéto akci následuje bohatá párty s jídlem a pitím, je samozřejmé.

V neděli mohou vyznavači přírodních krás navštívit Jizerské hory. Minimálně první část závodu Přes Desenské kopce je téměř škoda běžet. Prudké stoupání údolím Černé Desné k přehradě Souš stejně vybízí k víc než rozvážnému tempu. Aspoň trochu nemrknout levým očkem na vodopády by nebylo k Jizerkám ohleduplné! Trasa se pak na pár kilometrů narovná a pokračuje dlouhým seběhem kolem pomníku Protržené přehrady opět zpět na místo startu.

„To je teda lauf!" prohlásil již zesnulý nestor českého běhu Ivo Domanský v cíli prvního ročníku Kocelovice-Hornosín-Kocelovice. Osmý ročník se sedmikilometrovou tratí se koná 20. září. Vede po asfaltových silničkách se střídavým profilem a končí seběhem. Po závodě čeká běžce bohaté občerstvení. Kulturně se nasytit mohou účastníci prohlídkami blízkých zámků Blatná, Březnice a Lnáře.

Krásná devítikilometrová trať mezi Adršpašskými skalami a roubenými chalupami čeká u Teplic nad Metují v sobotu 27. září na Sluncekrosu. Převážně lesní cesty sice vedou náročným skalnatým terénem, ale zase je na co se dívat.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 03.09.2014 08:11:32

Horké léto je za námi. Někdo řekne bohužel a někdo se už nemůže dočkat závodů v babím létě, kdy sluníčko ještě hřeje, ale už nepálí. Nabídka malých závodů je také větší než uprostřed léta. Je barevnější. Jak začínajícím podzimem, tak v jednom případě i obarvenými běžci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.