Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Skyrunneři budou reprezentovat na květnovém MS v trailu

Skyrunneři budou reprezentovat na květnovém MS v trailu
foto: Tecnica Maxi Race

Czech Skyrunning Association | 31.01.2015 | přečteno: 6165×

Ve francouzském Anecy se letos 30. května koná 5th Trail World Championship IAU (International Association of Ultrarunners). Naše asociace vzhledem k povaze tratě, která je blíže Ultra SkyMarathonu než běžnému trailu nebo ultramaratonu, dostala nabídku od ČAU (Česká Asociace Ultramaratonců) provést nominaci reprezentace na toto mistrovství světa z řad Czech Skyrunning Teamu.

Pochopitelně jsme rádi tuto nabídku přijali, protože trať mistrovství vypadá svými parametry velmi zajímavě a je možné poměrně oprávněně předpokládat, že by naši závodníci v týmech mohli vyběhnout solidní výsledek.

Aktuální nominace českého týmu na 5th Trail World Championship IAU:

MUŽI: Jan Bartas, Zdeněk Kříž, Petr Král, Petr Míl, Vít Otevřel, Petr Žákovský.

ŽENY: Michaela Mertová, Anna Straková, Zuzana Urbancová.


trail maxi-race le 26 min by maxi-race

FOTOGALERIE ZÁVODU

Co na naše závodníky bude v Anecy čekat? Na délce trati 85 km překonají pozitivní převýšení 5 300m. Očekává se konkurence týmů z 78 zemí světa a nebudou chybět opravdu známá jména světového ultratrailu a skyrunningu.

Namátkou lze z těch doposud zveřejněných uvést: Nathalie Mauclair, Caroline Chaverot, Maud Gobert, Jo Meek, Lizzie Wraith, Julien Rancon, Ricky Lightfoot, Tom Owens, Sage Canaday, Zach Miller…

Příjezd do Anecy bude ve čtvrtek 28. května. V pátek proběhne slavnostní zahájení a prezentace. Již na 3:30 v sobotu ráno je naplánovaný start závodu s časovým limitem čtrnáct a půl hodiny. Večer pak proběhne vyhlášení výsledků jednotlivců i týmů a na neděli je naplánovaný odjezd zpět do Česka.

Na mistrovství se budou vyhodnocovat nejen soutěže jednotlivců v ženách a mužích, ale i týmová soutěž mužů a žen, která je vyhodnocována zvlášť pro ženy a muže. V každém týmu může startovat maximálně 6 mužů a 6 žen z nichž se do hodnocení týmu započítává součet tří nejlepších časů.

Sam Straka

Pozn.red.: Článek byl se svolením autora převzat z webu Czech Skyrunning Association.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Skyrunning žena 31.01.2015 08:51:49

Ve francouzském Anecy se letos 30. května koná 5th Trail World Championship IAU (International Association of Ultrarunners). Naše asociace vzhledem k povaze tratě, která je blíže Ultra SkyMarathonu než běžnému trailu nebo ultramaratonu, dostala nabídku od ČAU (Česká Asociace Ultramaratonců) provést nominaci reprezentace na toto mistrovství světa z řad Czech Skyrunning Teamu.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 31.01.2015 09:16:33

Sam, neni to trocha riskantne poslat len 3 holky, to je potom naozaj pre sutaz drzustiev postavene vsetko na tom ze sa nic nesmie stat na trati

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 31.01.2015 11:45:42

>> rudo, 31. 01. 2015 09:16:33

Rudo, účast je hrazena jen pro 3 muže a 3 ženy. Ta „nehrazená“ účast není zrovna levná záležitost a na rozdíl od chlapů, kde se našli takoví, kteří do toho nějaké peníze vrazí a může tak jet maximální počet do týmu, u holek ta situace taková nebyla. Takže jedou jen tři a myslím, že to jsou typy, které doběhnou, i kdyby měly „chcípnout“. :-)

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Sloviensko

rudo muž 31.01.2015 11:53:51

>> sam, 31. 01. 2015 11:45:42

aha dik za info o peniazoch v clanku nebolo

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.