Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lukáš Kučera úspěšný v Mikulčicích

Lukáš Kučera úspěšný v Mikulčicích
foto: Milan Kocúrik

Luděk Durďák | 18.04.2015 | přečteno: 2178×

Vítězem 41. ročníku oblíbeného závodu vedoucího z Mikulčic na Hodonínsku k Velkomoravskému hradišti Valy se stal brněnský vytrvalec Lukáš Kučera. Deset kilometrů zvládl v solidním čase 31:27. VÝSLEDKY

Rekordnímu startovnímu poli 250 mužů a žen na trati vcelku přálo počasí. Ještě hodinu před startem tradiční jihomoravské silniční klasiky se ale na Slovácku ženili všichni čerti. Čerstvý severák, provazy deště, zima jak na konci února. Cyril s Metodějem, patroni mikulčického závodu, nakonec však pro běžce připravili mnohem příjemnější podmínky. Do přijatelných mezí usměrnili i neodmyslitelný vítr vanoucí na posledních dvou kilometrech snad pokaždé závodníkům do čela.

„Měl jsem z toho strach, předpověď nehlásila nic pozitivního, vítr v závěru byl ale spíš boční než přímo proti, takže se to dalo. Výsledkem byl nakonec osobák,“ svěřil se v cíli nadmíru spokojený Dušan Tomčal, bronzový veterán nad čtyřicet let.

Na čele se rychle po startu zformovala početná zhruba desetičlenná skupina běžců. Nejaktivnější a jak se záhy ukázalo i nejlépe připravený byl pozdější vítěz Lukáš Kučera. Už na otočce diktoval se zhruba dvacetimetrovým náskokem před Pavlem Hrdinou (AK Perná) tempo závodu. O dalších pár desítek metrů zpět běžel další brněnský závodník František Mahovský. Čelní skupina v tu dobu už dávno vzala za své, vytrvalci se trousili maximálně po dvojicích a proti větru tak prakticky každý běžel za své.

Pořadí na čele se už do konce závodu nezměnilo. Kučera uhájil jedenáctivteřinový náskok před Hrdinou. Třetí Mahovský zůstal zpět o dalších osmnáct vteřin. Časem 31:55 se i on dostal pod hranici dvaatřiceti minut.

Mezi nejmladšími veterány oplatil Petr Kotyza (VSK Univerzita Brno) týden starou porážku z Vacenovic běžci Slovanu Podlesí Martinu Kleiblovi. Oba svůj čas stlačili pod 34 minut.

Solidní konkurence se sešla i v ženské kategorii. Vítězná Irena Pospíšilová zvládla deset kilometrů za 38:15, druhou Martinu Vévodovou (AK Perná) porazila o dvacet vteřin. Jen o šest vteřin pomalejší v čase 38:41 byla v cíli Karolína Zádrapová z Drnovic.

Velkou Moravou odstartovala také série s názvem Cyrilometodějský maraton. Závodníci při něm během čtyř klání urazí vzdálenost odpovídající právě maratonské distanci. Tour bude pokračovat druhým dílem na začátku června v Šaraticích na Brněnsku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dusty77 muž 18.04.2015 20:13:22

Vítězem 41. ročníku oblíbeného závodu vedoucího z Mikulčic na Hodonínsku k Velkomoravskému hradišti Valy se stal brněnský vytrvalec Lukáš Kučera. Deset kilometrů zvládl v solidním čase 31:27.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.