Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ostrava hostí třetí ročník Českého běhu žen

Ostrava hostí třetí ročník Českého běhu žen
foto: Český běh žen

tisková zpráva | 21.04.2015 | přečteno: 6259×

Český běh žen je jediný svého druhu v České republice. Dámy všeho věku a kondice se na něj těší už třetím rokem. Do ulic Ostravy vystartují od Fóra Nová Karolina v sobotu 6. června. Tradičně je spojen s oslavou dne dětí.

„Děti od nás dostanou den plný zábavy bez dozoru maminek, které zabavíme sportem,“ s úsměvem konstatuje Oldřich Zvolánek, ředitel závodu. Důvodů, proč se zúčastnit, je nepřeberné množství. Běžet může opravdu každá dívka či paní. Letos ke dvěma stovkám na startovné dokonce stačí jen trenky a tenisky, značkové funkční tričko dostane zdarma každá účastnice od pořadatele ve svém uvítacím balíčku.

Najdou v něm také nově vyvinutý speciální isotonický nápoj právě pro ženy, který sportovní výkon začátečnice i zkušené závodnice také zpříjemní. Po závodě pak občerstvení na after party s tombolou. Náklady minimální, potěšení velké.

Pro zvýšení komfortu účastnic zavedli pořadatelé letos jednorázové měřící čipy, které jsou součástí startovního čísla. Každá závodnice, která se zregistruje on–line do 25. 5. bude mít na startovním čísle i své jméno. Další hezká památka na den s Českým během žen. „Věříme, že na startu přivítáme dvě tisícovky účastnic. Proto jsme se rozhodli začít s výdejem startovních čísel a prezentací už v pátek 5. června od 15:30 hodin,“ doplňuje Zvolánek.

Celá akreditace se přesouvá do podzemních prostor Trojhalí. „Kdo přijde už v pátek, vyhne se čekání v den závodu, kdy čas na Karolině může využít na příklad k rozcvičení s trenéry. Budeme mít dostatečné množství přepážek připravených podle startovních čísel, která se závodnicím přiřazují už v on-line registračním systému,“ dodává ještě Zvolánek.

Trojhalí poskytne běžkyním také další výhodu. A to šatny se sprchami. „U těchto běžeckých závodů to není až tak zvykem, ale vzhledem k tomu, že po nich následuje vyhlášení vítězů, spolu s bohatou tombolou a after party s překvapením, sprchu a možnost se upravit ocení každá žena,“ komentuje novinku Soňa Hubáčková, pravidelná účastnice akce, babička dvou vnoučat.

Víte, že za podle výzkumu z minulého týdne běhá aspoň jednou týdně 67% lidí? Přidejte se k nim s Českým během žen. A kdo neběhá třeba proto, že má potíže s koleny, může se projít s Nordickými holemi. Český běh žen má trasu pro každou dámu. Přihlaste se co nejdříve na našem novém webu www.ceskybehzen.cz, kde najdete všechny podrobnosti. Kdo se navíc zaregistruje do 30. 4. bude zařazen do slosování o vstupenky na Zlatou tretru Ostrava. Už jsme jich letos rozdali padesát. Dalších padesát jich na vás ještě čeká.

Strávit den s rodinou či přáteli na Českém běhu žen se vyplatí všem. Sportovat a bavit se budou děti i dospělí. Počasí běhání přeje už teď, začněte trénovat nebo přijďte 6. června jen tak a zkuste běžet poprvé s Českým během žen.

ČASOVÝ POŘAD

Pátek 5. 6. 2015

15:00 – 20:00 prezentace v Trojhalí

Sobota 6. 6. 2015

8:00 – 11:30 prezentace v Trojhalí (do 9:30–2,5 km, do 10:30–5 km, do 11:30–10 km)

9:00 – 9:30 běh dětí

10:00 start Nordic Walking 2,5 km

11:00 start běhu 2,5 km

12:00 start běhu 5 km

13:00 start běhu 10 km (limit 75 minut)

15:00 vyhlášení závodů na after party

Český běh žen je unikátní běžecký závod pro ženy pořádaný v Ostravě SSK Vítkovice od roku 2013. Běží se na certifikovaných tratích v délce 2 500, 5 000 a 10 000 metrů. V programu je také chůze s nordickými holemi na 2 500 m. Start a cíl závodu pro ženy a dívky všeho věku a výkonnosti je na Náměstí biskupa Bruna u Fóra Nová Karolina.

Akce je zaměřena na sportování široké veřejnosti. Mnohé účastnice začaly s pravidelným sportováním právě díky této aktivitě. V první ročníku se na start postavilo 600 běžkyň, o rok později téměř 1200. Letos se organizátoři připravují na 2000 startujících. Součástí programu jsou i závody dětí a aktivity pro příchozí. Cílem akce je podpořit sportování široké veřejnosti a prezentace Ostravy jako zajímavého místa k návštěvě i životu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 21.04.2015 12:39:36

Český běh žen je jediný svého druhu v České republice. Dámy všeho věku a kondice se na něj těší už třetím rokem. Do ulic Ostravy vystartují od Fóra Nová Karolina v sobotu 6. června. Tradičně je spojen s oslavou dne dětí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.