Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

STRC přinese nový městský trail a krkonošský skymaraton

STRC přinese nový městský trail a krkonošský skymaraton
foto: STRC, Ladislav Adámek

Petr Kostovič | 26.05.2015 | přečteno: 5050×

Žádná selanka pro fňukaly! Salomon Trail Running Cup nabízí letos tučnou porci náročných závodů v terénu včetně dvou novinek. Servírovat se bude zcela nový závod v Ostravě, který již zná svou trasu, druhou novinkou je Skymaraton v Krkonoších. Ten je již vyprodán, volné registrace jsou k dispozici ještě na 15km trasu. Novinkou seriálu je i soutěž dvojic.

Citytrail Colours of Ostrava se bude jmenovat jeden ze dvou nových závodů letošního ročníku. A už zná svoji trasu. Startuje se v areálu Vítkovice, odtud se zamíří přes koleje podél řeky Ostravice, vystoupáte k hradu, zamíříte k centru, oběhnete haldu Ema a opět zamíříte zpět. Celkem 13 km s převýšením 221 metrů.

Oceněny budou i nejpočetnější přihlášené týmy. Takže už 18. července premiéra v novém regionu – propojení s největším hudebním festivalem v zemi dává účastníkům šanci na slevy a volné vstupenky na Björk, Kasabian, St. Vincent a spol.

Omezený počet míst na startu všech závodů vyzývá ke včasné registraci na webových stránkách www.strc.cz. Například druhý nový závod – srpnový Skymaraton Krkonoše – už má zcela vyčerpanou kapacitu. Přihlásit se je stále možno na kratší verzi, na 15km trasu, která zamíří taktéž do nádherných zákoutí nejvyšších českých hor.

Ochutnávka trasy Krkonoš. Prvních patnáct kilometrů s převýšením přes 1 300 metrů můžete vidět přímo zde. Třetina nafilmované trasy je shodná s patnáctikilo­metrovou.

Novinkou letošního STRC je soutěž dvojic. V závodě můžete startovat společně a sčítají se vaše časy. Není nutné absolvovat ani dokončit závod společně. Stačí při registraci vyplnit název týmu a my vás automaticky zařadíme do kategorie. Můžete zvítězit v jednotlivcích i ve dvojici. Nesmíte ale startovat za více dvojic. Vyhlašujeme kategorie muži, ženy a mix a v každé z nich první tři dvojice.

Dolní Morava a Králický Sněžník letos otevřou 13. června závodní sezonu náročnou třicítkou s převýšením 1 300 metrů v unikátní přírodní rezervaci mezi Orlickými horami a Jeseníkem a zázemím včetně bazénu v luxusním wellness hotelu Vista. Závod nabídne souboj Jana Zemaníka a Roberta Krupičky, kteří si jej oblíbili. Krupička loni zvládl trať za 1:53:52, ale pojmout se dá i výletně – limit je sedm hodin. Anebo vyrazit na zkrácenou desítku. Kratší „hobby“ tratě nabídne letos každý podnik seriálu.

City Trail Praha, loni samotnými běžci nejlépe hodnocený závod jara vůbec, a to i v konkurenci masových velkoměstských běhů, chystá na poslední sobotu před prázdninami 27. června ve druhém ročníku několik vylepšení. Délka trati zůstane okolo 11 kilometrů, rozlehlé bude zázemí i s koncertní zónou před strahovskými kolejemi. Závod je, stejně jako podzimní Kros přes motolské jamky, součástí nově vyhlášeného Pražského běžeckého poháru, který se rozběhl velmi zajímavě letos na jaře.

Každý z dosavadních podniků navýšil proti loňskému roku dvojnásobně počet účastníků. Proto se tady otevře vyzvedávání startovních čísel v epicentru na Strahově už v pátek od 18 do 21 hodin. Kapacita je tisíc startovních čísel, prvních 300 za 300 Kč, dalších 400 za 400 Kč a zbylá za 500 Kč.

City Trail Praha trasu nemění. Lze si poměřit výkonnost s loňským ročníkem. Závodnický servis se letos opět rozšiřuje. Každý účastník získá finišerskou medaili a jídlo v cíli, v rámci startovného bude možnost využít lekcí ve škole trailového běhání dle vlastního výběru. A v místech akcí bude k dispozici hlídání dětí. Podrobnosti uvedeme brzo na webu a FB, abychom odhadli kapacitu. Vyrazit na trať tak může máma i táta, klidně ve dvojici.

Závody Salomon Trail Running Cupu se stejně jako loni konají i na Slovensku, jen už se nepočítají do společného žebříčku. Pokud máte dostatek volných závodních termínů, vydejte se za hranice. Program je následující: 30. srpna Beh na Skalnaté Pleso a 19. října City Trail Bratislava.

Odkazy na online registraci na slovenské závody najdete zde.

SALOMON TRAIL RUNNING CUP 2015

  • 13. 6. Dolní Morava 30 km
  • 27. 6. City Trail Praha 11 km
  • 18. 7. City Trail Ostrava 13 km
  • 8. 8. Krkonošský horský maraton 42 km
  • 23. 8. Horský půlmaraton Lipno 21 km
  • 20. 9. Ještěd 17 km
  • 10. 10. Beskydská 15 km
  • 1. 11. Běh přes motolské jamky Praha 8 km

S použitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 26.05.2015 18:43:15

Žádná selanka pro fňukaly! Salomon Trail Running Cup nabízí letos tučnou porci náročných závodů v terénu včetně dvou novinek. Servírovat se bude zcela nový závod v Ostravě, který již zná svou trasu, druhou novinkou je Skymaraton v Krkonoších. Ten je již vyprodán, volné registrace jsou k dispozici ještě na 15km trasu. Novinkou seriálu je i soutěž dvojic.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.