Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Olympijský den ve středu rozběhne Českou republiku

Olympijský den ve středu rozběhne Českou republiku
foto: archiv ČOV

tisková zpráva | 20.06.2015 | přečteno: 3759×

Přes 23 tisíc lidí po celé České republice poběží ve středu pro olympijskou myšlenku. Už dopoledne se na trať T-Mobile Olympijského běhu vydají školáci, hlavní závody odstartuje v 18:00 v přímém přenosu Radiožurnál. Největší nápor účastníků čekají pořadatelé tzv. zlatých běhů, které se uskuteční v Praze, Ostravě a Českých Budějovicích.

Na každém z běhů se setkáte se zajímavými osobnostmi: v Praze odstartuje závod Pavel Maslák, poběží Miroslava Knapková, Eva Vrabcová Nývltová, ale také Richard Krajčo a všichni členové kapely Kryštof. V Českých Budějovicích se na start postaví olympijská vítězka Kateřina Neumannová a maratónec Jan Kreisinger, účastník olympijských her v Londýně. V Ostravě budou ve startovním poli fotbalisté Baníku, v Plzni miss Lucie Křížková, v Brně bude běžcům fandit vytrvalec Jiří Homoláč a v Liberci se objeví triatlonistka Petra Kuříková.

Ve zlatých městech si můžete vybrat trať 5 nebo 10 km, v 16:00 odstartují děti na 1 km dlouhý dětský závod. Celkem se T-Mobile Olympijský běh uskuteční ve dvaceti městech. Kompletní seznam závodů naleznete zde.

Nemáte poblíž město, ve kterém se koná závod, a přesto chcete běžet? Přihlaste se do Endomondo individuální výzvy! Kdykoliv během středy 24. června uběhněte s aplikací Endomondo alespoň 5 km a přidejte se tak k T-Mobile Olympijskému běhu. Bude nás přes 25 tisíc?

Běžci svými výkony podpoří charitu. Část startovného totiž půjde na činnost Olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek peněz. Tato myšlenka zaujala starostu Frýdku-Místku Michala Pobuckého, který se k výtěžku rozhodl přidat dalších deset tisíc korun.

Olympijský den slavíme 23. června jako připomínku výročí založení Mezinárodního olympijského výboru v roce 1894. Poprvé se Olympijský běh na našem území konal v roce 1987 a odstartoval ho Emil Zátopek.

Více informací na stránkách nebo Facebooku.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.06.2015 16:09:56

Přes 23 tisíc lidí po celé České republice poběží ve středu pro olympijskou myšlenku. Už dopoledne se na trať T-Mobile Olympijského běhu vydají školáci, hlavní závody odstartuje v 18.00 v přímém přenosu Radiožurnál. Největší nápor účastníků čekají pořadatelé tzv. zlatých běhů, které se uskuteční v Praze, Ostravě a Českých Budějovicích.
Odkaz na článek

avatar

Stranná

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:07 (2011)
půlmaraton: 1:17:14 (2012)

DASK muž 23.06.2015 22:21:22

Největší bežecký web Běhej.com zachvátil boom tiskových zpráv?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.