Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Devět stovek běžců zamířilo o víkendu na Valticko

Devět stovek běžců zamířilo o víkendu na Valticko
foto: Behej Lesy

Běhej lesy | 25.07.2015 | přečteno: 2488×

Parádní premiéru v Lednicko-valtickém areálu má za sebou běžecký seriál Běhej Lesy. Do všech závodů bylo přihlášeno takřka 900 závodníků všech věkových kategorií. Na trati na 22 kilometrů byl nejrychlejší Lukáš Olejníček, mezi ženami Lenka Kohnová. VÝSLEDKY FOTKY

Na programu premiérového závodu byly nejprve dětské závody, ve kterých se malí závodníci představili v závodech na 500 m a 1 km. Někteří do toho dali opravdu hodně a bylo vidět, že to pro ně nebyl první závod. Pro většinu to byl ale hlavně zážitek a za svůj výkon navíc dostal každý malý závodník v cíli medaili a postavičku Igráčka – běžce.

O dvě hodiny později se postavili na start běžci v dospělé kategorii. Úderem 15. hodiny odstartovali ti, kteří si vybrali delší trasu, a viděli tak navíc vítězný oblouk Rendez-vous a trojbokou kapli Sv Huberta. Běžci na 11kilometrové trase odstartovali o deset minut později a téměř osm kilometrů běželi po stejné trase jako ti z delší. Pokochat se tak mohli Apollónovým chrámem, Novým dvorem nebo chrámem Tří Grácií. Oba dva závody odstartoval starosta obce Lednice RNDr. Libor Kabát, který byl z účasti 897 běžců nadšený! „Velmi povedený závod, snad bude příští rok už dodělaná kolonáda v zázemí, aby to tu bylo ještě pěknější,“ řekl starosta.

Místní utvořili super atmosféru a povzbuzovali jak na trati, tak i v cílové rovince. První závodník v cíli byl Roman Pavlík, který zaběhl 11 kilometrů za neuvěřitelných 36 minut 53 sekund. Za ním dobehl druhý Jakub Ambros s více jak tříminutovou ztrátou a bronzový skončil Tomáš Krivohlávek. Vítěz Roman Pavlík si nejvíce užil výhledy kolem rybníka. ,,Nejlépe se mi běželo kolem Nového dvora a krásná byla část u rybníků. Kolem Tří Grácií běhám docela pravidelně. Uvidím, jestli se ukážu i v Bílé. Normálně běhám na dráze, tak uvidím, jestli se mi nebude závod v Bílé krýt s jiným závodem," řekl v cíli vítěz kratší trasy Roman Pavlík.

Mezi ženami doběhla první Irena Pospíšilová s časem 00:42:55, Jana Kunčická doběhla jako druhá o téměř tři minuty později a na třetím místě skončila Eva Crháková. A jak se běželo ženské vítězce? ,,Ze začátku super, ale poslední tři kilometry pro mě byly opravdu náročné. Na první občerstovačce jsem se nestihla občerstvit, tak jsem to stihla až na té druhé, a to bylo už pozdě. Ale moc se mi líbil Apollónův chrám, tam to bylo moc pěkné," sdělila své bezprostřední dojmy vítězka krátké trati Irena Pospíšilová.

Na delší trati si doběhl pro vítězství Lukáš Olejníček, držitel osmi medailí z mistrovství České republiky v disciplínách jako přespolní běh, překážky na 3 000 metrů nebo půlmaraton, zaběhl 22kilometrovou trať za 1:13:28 a unikl druhému Janu Kohutovi jen o dvě sekundy. Na třetím místě skončil Daniel Orálek.

A jak zhodnotil závod vítěz? „Jsem rád, že jsem doběhl první. To víte, kdyby se to nepovedlo, tak bych byl naštvaný. Mise splněná, takže výlet nakonec stál za to. Trať rovinatá, takže se dalo po celou dobu běžet rychle. Myslím, že čas 1 hodina 13 minut je na vzdálenost 22 kilometrů a takový terén super výkon, takže já jsem spokojen,“ zhodnotil svůj výkon Lukáš Olejníček. Mezi ženami se objevila v cíli jako první Lenka Kohnová s časem 1:37:19, Iveta Fořtová vybojovala druhé místo s časem 1:39:19 a pro bronz si doběhla Kateřina Kováč.

Seriál pokračuje závodem v Bílé v Beskydech 8. srpna. Registrovat se můžete zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 27.07.2015 13:51:48

Parádní premiéru v Lednicko-valtickém areálu má za sebou běžecký seriál Běhej Lesy. Do všech závodů bylo přihlášeno takřka 900 závodníků všech věkových kategorií. Na trati na 22 kilometrů byl nejrychlejší Lukáš Olejníček, mezi ženami Lenka Kohnová. VÝSLEDKY FOTKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.