Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Noční běžecký závod rozzáří opět po roce centrum Olomouce

Noční běžecký závod rozzáří opět po roce centrum Olomouce
foto: Night run

tisková zpráva | 15.10.2015 | přečteno: 3182×

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 míří do Olomouce. V sobotu 17. října bude centrum hanácké metropole patřit běhu, připraven ale bude večer plný zážitků pro všechny účastníky i diváky. Očekává se 1600 startujících.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života. Byť s různými pohnutkami, ale se stejným cílem si mohou příznivci tohoto sportu užít atmosféru nočních měst v Česku, a to díky seriálu nočních běžeckých závodů Night Run 2015. A přitom všem udělat i něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc.

Night Run 2015 i tentokrát míří do hanácké metropole. Olomouc je město běžců, o čemž svědčí každoroční hojná účast při prestižním půlmaratónu. Tentokrát se ale sportovci mohou do ulic města vydat v úplně jiné atmosféře: za svitu pouličního osvětlení a čelovek.

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 je již druhým rokem hojně vyhledávaná akce pro fanoušky běhu. Jeho předchozích zastávek v Hradci Králové, Ostravě, Brnu, Mostě, Praze, Plzni a Českých Budějoviccích se účastnili tisíce běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. A velký zájem očekávají organizátoři i v Olomouci.

Zázemí akce bude ve Smetanových sadech v Olomouci. Poběží se do sousedních Čechových sadů i okolo slavného výstaviště Flora, kde se koná slavná stejnojmenná mezinárodní zahradnická výstava. Připraveny budou tratě na 5 a 10 kilometrů a také dětské závody RWE Kids Cup.

Děti budou závodit na tratích od 400 metrů do dvou kilometrů ještě před startem hlavního závodu od 16:30. Start hlavního závodu Night Run – Olomouc je naplánován na 18.30 hodin. Kdo si netroufne na hlavní desetikilometrovou trasu, může se přihlásit na pětikilometrový AVON Růžový běh.

Část výtěžku ze startovného z AVON Růžový běh poputuje na konto AVON boj proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu, ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného.

Běh je podle odborníků jednou z nejzdravějších pohybových aktivit vůbec. A večerní běh za svitu pouličních lamp má také své zvláštní kouzlo. A když můžeme pomoci prospěšné věci, získají tím naše výkony úplně jiný, větší rozměr. Tak obujte tenisky a pojďte do toho s námi!

Více informací a přihlášky najdete na stránkách

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 15.10.2015 13:59:13

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 míří do Olomouce. V sobotu 17. října bude centrum hanácké metropole patřit běhu, připraven ale bude večer plný zážitků pro všechny účastníky i diváky. Očekává se 1600 startujících.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.