Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny
foto: Run Czech

RunCzech   | 04.11.2015 | přečteno: 1906×

Dnešní půlnoc je okamžikem spuštění registrace na jubilejní 20. ročník Juniorského maratonu. Jeho semifinálová kola se uskuteční v dubnu příštího roku po celé České republice. Členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v neděli 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha.

Neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy má ambiciózní cíl – rozběhat mladé lidi, případně z nich vychovat vytrvalce. Ale především jim dát možnost zažít atmosféru prestižního maratonského závodu.

Juniorský maraton je největší běžecká akce pro studenty středních škol v České republice. V příštím roce se koná jubilejní dvacátý ročník. Závody mají široký společenský přesah, záštitu nad nimi tradičně převzali hejtmani všech zúčastněných krajů i primátoři semifinálových měst a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Český atletický svaz.

Středoškolské běžecké klání provází atmosféra špičkového běžeckého závodu, kde každý účastník obdrží tričko a startovní číslo, zajištěný má i pitný režim a občerstvení. Účastníci se mohou těšit na nezapomenutelný sportovní den a kromě skvělých zážitků si odnesou i dárky od partnerů. Juniorský maraton ocení nejenom studenti, zúčastnit se mohou i učitelé, kteří mohou podpořit svůj tým, a třeba i sestavit vlastní učitelskou štafetu.

„Každým rokem se snažíme zlepšovat naši organizaci i kvalitu závodů. Proto jsme připravili několik novinek pro rok 2016, kdy očekáváme, že se zúčastní až 250 týmů ze všech koutů České republiky. Jednou z novinek je zavedení profesionální čipové časomíry vedle celorepublikového finále také do krajských semifinálových kol. Díky tomu můžeme ocenit individuální výkony běžců a běžkyní,“ uvádí hlavní koordinátor projektu Tomáš Mirovský.

Registrace na Juniorský maraton je zdarma, zástupci jednotlivých škol se mohou hlásit prostřednictvím odkazu, kde najdou veškeré potřebné informace o tomto projektu.

„Zastoupení Evropské komise v ČR podporuje Juniorský maraton, protože aktivní sportovní život prospívá zdraví a kvalitě života. Taktéž má nezanedbatelný ekonomický přínos včetně nižších nákladů na zdravotní péči. Přináší také příběhy, které mohou podpořit boj proti problémům mladé generace, jako je nedostatek pohybu a obezita, budování pozitivních sociálních vazeb a aktivní trávení volného času. Nepřímo tak může působit proti užívaní alkoholu nebo drog,“ dodává Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR.

20 let Juniorského maratonu v číslech:

• 2324 týmů

• 247 semifinálových a finálových běžeckých akcí

• 3486 zúčastněných učitelů

• 23 200 studentů běželo v semifinálových kolech

• 97 440 naběhaných kilometrů

• 115 880 zapojených studentů

• 13 zahraničních týmů

• 215 rekordní počet týmů v roce 2015

Termíny krajských semifinále 2016:

5.4. Hradec Králové

6.4. České Budějovice

7.4. Karlovy Vary

11.4. Brno

12.4. Zlín

13.4. Olomouc

14.4. Ostrava

18.4. Ústí nad Labem

19.4. Pardubice

21.4. Středočeský kraj + Praha

25.4. Jihlava

26.4. Liberec

27.4. Plzeň

V případě zájmu o bližší informace kontaktujte:

Prague International Marathon, spol. s r.o. / Tempo Team Prague s.r.o.

Zoran Bartek

Marketing & Media

tel: +420 777 746 808

Františka Křížka 461/11, 170 00 Praha 7

email: bartek@pim.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 04.11.2015 10:57:30

Dnešní půlnoc je okamžikem spuštění registrace na jubilejní 20. ročník Juniorského maratonu. Jeho semifinálová kola se uskuteční v dubnu příštího roku po celé České republice. Členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v neděli 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.