Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

BehejBrno.com na maratonské klasice v Aténách

BehejBrno.com na maratonské klasice v Aténách
foto: BehejBrno

behej.com | 13.11.2015 | přečteno: 2690×

Šestnáct členů tréninkové skupiny BehejBrno.com společně s pětičlenným doprovodem vyrazilo na začátku listopadu do Řecka, aby se zúčastnilo Aténského maratonu. „Na zdolání klasické trati z Marathonu do Atén jsme se připravovali dlouhodobě v rámci společných tréninků a jako pořadatelé závodů jako je Brněnský půlmaraton nebo nočních 5|10 mil Brnem jsme byli zvědaví i na organizaci sportovní akce, které se zúčastnilo na 30 000 lidí z celého světa,“ řekl Aleš Čtvrtníček.

„Po trochu divokém letu na lince Vídeň – Atény, u kterého nám aerolinky několikrát změnily čas a přestupy, jsme se nakonec v pátek před nedělním startem závodu dostali do hotelové postele až kolem třetí hodiny ranní. Po krátkém spánku jsme vyrazili vyzvednout startovní čísla. Překvapilo nás místo vyzvedávání – expo a vlastně celá organizace, všechno fungovalo nad očekávání skvěle. Vstřícnost a nadšení organizátorů a celého města byly cítit. Třeba jízdné na všech linkách veřejné dopravy zdarma od čtvrtku do úterý je věc, která při organizaci Brněnského půlmaratonu není možná. V Řecku jsou v tomto směru mnohem dál.

Po vyzvednutí startovních balíčků jsme zavítali na pláž. Atény nás totiž přivítaly sluncem a příjemnou teplotou přes 20 stupňů. Před závodem tak bylo třeba si ještě pořádně odpočinout. Den před startem byl pak ten správný čas na památky. Jak podotkl jeden z účastníků „zájezdu“, těm se v Aténách nevyhnete, číhají všude. V den závodu, v neděli 8. listopadu, nás okolo šesté hodiny ranní odvezly autobusy bez problému na start. Všude byly davy lidí, celé město závodem žilo. Maraton startoval v 9 hodin, kdy už začínalo být i pěkně teplo.

Celá skupina se poprala s tratí statečně. Nejlepší výkon předvedl Aleš Kocián, který stlačil svůj čas pod tři hodiny. Časy ostatních se pohybovaly v rozmezí čtyř až pěti hodin. A to na trati, která se nedá co do náročnosti s ostatními silničními běhy srovnávat. Kopec mezi 25. a 31. kilometrem byl vražedný. Ale prakticky kolem celé trati nás hnal dopředu dav nadšených místních. Hudba, bubeníci, tanečníci a spousta dětí fandili od začátku do konce.

Společná cesta na klasiku do Atén byla další ze zajímavých akcí, které tréninková skupina BehejBrno.com absolvovala. Za realizaci děkují všichni účastníci Alešovi Čtvrtníčkovi a za podporu také společnosti NATURAL Care. Po návratu domů pokračují pravidelné tréninky skupiny v Brně na stadionu v Kounicově ulici a v tělocvičně Pod Hradem, které jsou otevřené zájemcům všech výkonnostních kategorií. A na začátku prosince jsou zváni všichni běžci a běžkyně také na zimní kemp na Kořenci, který se uskuteční od 3. do 6. prosince. Informace najdete na webu www.BehejBrno.com.

Pozn.red.: Má i vaše tréninková skupina, oddíl či klub podobnou společnou akci za sebou? Podělte se s našimi čtenáři o své zážitky a inspirujte ostatní. Zašlete nám svůj text a fotografie na redakce@behej.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 13.11.2015 15:42:34

Šestnáct členů tréninkové skupiny BehejBrno.com společně s pětičlenným doprovodem vyrazilo na začátku listopadu do Řecka, aby se zúčastnilo Aténského maratonu. „Na zdolání klasické trati z Marathónu do Atén jsme se připravovali dlouhodobě v rámci společných tréninků a jako pořadatelé závodů jako je Brněnský půlmaraton nebo nočních 5|10 mil Brnem jsme byli zvědaví i na organizaci sportovní akce, které se zúčastnilo na 30000 lidí z celého světa,“ řekl Aleš Čtvrtníček.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.