Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vylezte z postele, jarní běžecká sezona právě začíná

Vylezte z postele, jarní běžecká sezona právě začíná
foto: Dreamstime

behej.com | 11.03.2016 | přečteno: 13929×

Tvrdíte o sobě, že jste běžci a přitom jste letos ještě pořádně neobuli boty? No tak to hodně rychle změňte, dokud je čas nabrat pořádnou kondici pro letošní rok! Na prahu jarní běžecké sezony vychází rozšířené vydání časopisu Běhej.com, kterému vévodí velký test populárních fitness náramků a nechybí rady uznávaného trenéra, jak dobře natrénovat v časové tísni. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO

„Připlatit si za to, že budu na startu vpuštěn mezi elitu?!? No to si rovnou zaplatím za nadstandartní občerstvovačku s humry a šampaňským!“ Sloupkař Petr Říman pouští uzdu své fantazie ve výčtu nápadů ke zvážení směrem k pořadatelům. Nelze se mu divit, letos mu při přípravě termínovky prošlo rukama přes 1 200 závodů a leckdy se v nabídce běžcům objevily skutečné perly…

Povídali jsme si s běžkyní Jarkou Merunkovou, která se před pár lety rozhodla shodit přebytečná kila sportem a po uběhnutí vysněného maratonu přesedlala na silové sporty. „Líbí se mi svalnaté tělo, i když jsem žena,“ říká otevřeně 33letá rodačka z Vysočiny a dodává: „Závislost na pohybu už neskrývám. Pro mne je důležité to, že se cítím skvěle, plná energie a života.“

Na ruce jsme navlékli tucet fitness náramků, o kterých už dávno neplatí, že to jsou pouhé hračky v porovnání se seriozními sporttestery. Vybrali jsme vítězný model a poradíme s výběrem dalších podle jiných kritérií, než byla ta naše v hlavním testu.

Zánět okostice, bolest Achillovy šlachy a chodidla. Tři nejčastější potíže při nesprávném došlapu. Jaké je ideální držení těla při běhu, abyste se vyhnuli těmto zraněním, poradí fyzioterapeutka Dagmar Mostecká z centra BeBalanced.cz.

„U spousty lidí je hlavním diktátorem kult těla a společenské módní trendy. Tito jedinci své snažení hrotí jen proto, aby si udělali čárku a dokázali sobě a svému okolí, že opět odvedli perfektní a neustále se zvyšující výkon,“ varuje v rozhovoru známý výživový poradce Petr Havlíček, který se stará i o špičkové sportovce.

Pokud jste na samém začátku, nebo dokonce jen po očku pokukujete po ladně běžících kamarádech, zkuste načerpat odvahu v naší nové rubrice Rozklus. Najdete v ní návody, jak se vyhnout nejčastějších chybám. Trenér pražského Kerteamu Jan Kervitcer přichystal speciální tréninkový materiál, který přijde vhod všem, jež zastihlo letošní přípravné období ve spěchu. Jak se obstojně připravit na den D, když to prostě s řádným tréninkovým plánem nestíháte?

Olaf Čihák pořádá Pražskou 100, pochod a ultratrail, který na konci roku v anketě zde na webu porazil všechny ostatní akce druhé půlky roku. Vedli jsme s ním rozhovor o zákulisí jeho vesměs vyprodaných akcí a jeho přemýšlení o tom, zda se na pořádání nevrhnout se vším všudy, tedy profesionalizovat se. „Na závodech, kde se musí vydělat na živobytí, je to pak bohužel moc vidět, že se tlačí na to, aby se vydělalo za každou cenu. To já nechci,“ přiznává své obavy.

Medailonek jsme tentokrát věnovali veteránce Míše Mertové, která ani ve čtyřiceti (kulatiny oslaví v březnu a již nyní blahopřejeme!!!) nechce nic ponechat náhodě a najala si renomovaného kouče Róberta Štefka, aby spolu zapracovali na rychlosti, protože tu v horách prý potřebuje nyní nejvíce. „Změnila jsem filozofii tréninku. Z objemů a nastavení na ‚musím za každou cenu co nejvíc‘ jsem se uvolnila a začala se hodně věnovat regeneraci a kompenzačním cvičením,“ nechává nahlédnout to své „kuchyně“.

Nezapomeňte si zasoutěžit o 20 balíčků sportovní kosmetiky Weleda (více na straně 65) a pro nové předplatitele jsme přichystali 50 dárkových poukázek na online video kurz Petra Havlíčka Vaše cesta ke změně životního stylu.


JAK ČASOPIS POŘÍDIT?

ČASOPIS ZAKOUPÍTE V ONLINE TRAFICE ALZA MEDIA NA TĚCHTO PRODEJNÍCH MÍSTECH. MŮŽETE SI JEJ TAKÉ PŘEDPLATIT V TIŠTĚNÉ PODOBĚ A ZÍSKÁTE KOPU SLEV A VÝHOD.


Nové číslo je v prodeji od čtvrtka 25. února a objednat jej lze i kusově prostřednictvím níže připojeného online formuláře.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 25.02.2016 19:24:54

Tvrdíte o sobě, že jste běžci a přitom jste letos ještě pořádně neobuli boty? No tak to hodně rychle změňte, dokud je čas nabrat pořádnou kondici pro letošní rok! Na prahu jarní běžecké sezony vychází rozšířené vydání časopisu Běhej.com, kterému vévodí velký test populárních fitness náramků a nechybí rady uznávaného trenéra, jak dobře natrénovat v časové tísni. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.