Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour na jihu Čech rozběhla 1 400 běžců, přilákala i elitní běžce

RunTour na jihu Čech rozběhla 1 400 běžců, přilákala i elitní běžce
foto: RunTour

ČEZ RunTour | 16.04.2016 | přečteno: 3655×

Jestli něco RunTour umí, tak je to bavit, a to nejen během. Letošní premiéra běžeckého seriálu v Českých Budějovicích stála za to. Na startu stovky nadšených párů nohou, běžci z Nadace Leontinka i známé tváře. Výsledkem byla nejen skvělá nálada, ale i rekord s rozběhnutými 1 400 běžci. VÝSLEDKY

Absolutním vítězem se stal na hlavní desetikilometrové trati Milan Kocourek (31:48), mezi ženami triumfovala olympionička Eva Nývltová Vrabcová (33:33). Kompletní výsledky včetně fotografií najdete na www.run-tour.cz.

„Byla to Premiéra s velkým P,“ chválil si start seriálu na jihu Čech jeho tiskový mluvčí Richard Valoušek. „Čekali jsme velký zájem, i proto jsme zvýšili mírně kapacitu, ale že to bude až tak velké, to nás samotné mile překvapilo,“ přiznal.

I proto pořadatelé museli vůbec poprvé v historii seriálu uzavřít registrace pro děti. „Že se zaplní dospělé běhy, je běžné, ale abychom vyprodali všechna dětská čísla a rozdali všechny medaile, to tu bylo poprvé. Máme z toho velkou radost, i když jsme samozřejmě museli řadu dětí pustit na trať bez čísla, aby o ten zážitek nepřišly,“ dodal Valoušek.

Pohodovou atmosféru, která je pro RunTour tak typická, si nemohly vynachválit ani známé tváře, které se na start seriálu na náměstí Přemysla Otakara II vydaly. „Stejně jako před rokem to se mnou běžel synek, po celou dobu se smál, tak asi dobrý,“ přiznal se svým typickým nadhledem bavič a herec Kuba Kohák.

K němu se na pětikilometrové trati přidal moderátor televize Nova Pavel Svoboda. „RunTour nikdy nezklame, běhám ji moc rád. Navíc se svým časem nejsem nikdy poslední, což jen dokazuje, že je skutečně pro každého a ani my začátečníci se ve výsledcích neztratíme.“

Největší potlesk si v cíli nakonec ale vysloužili běžci se zrakovým postižením z Nadace Leontinka, těch na trať vyrazilo celkem 14. „Zájem z jejich strany je obrovský, není moc akcí, kde bychom jich měli tolik,“ prozradila Radka Králová z Nadace.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 16.04.2016 18:24:37

Jestli něco RunTour umí, tak je to bavit, a to nejen během. Letošní premiéra běžeckého seriálu v Českých Budějovicích stála za to. Na startu stovky nadšených párů nohou, běžci z Nadace Leontinka i známé tváře. Výsledkem byla nejen skvělá nálada, ale i rekord s rozběhnutými 1 400 běžci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.