Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Brněnský půlmaraton a desítku ovládli bratři Kučerové

Brněnský půlmaraton a desítku ovládli bratři Kučerové
foto: BehejBrno

tisková zpráva | 17.04.2016 | přečteno: 4254×

Slunečné počasí s teplotami přesahujícími dvacet stupňů provázelo závodníky čtvrtého ročníku Brněnského půlmaratonu, který v neděli 17. dubna odstartoval z náměstí Svobody. Do širšího centra města se vydalo celkem 1952 běžců a běžkyň všech kategorií, zaregistrovaných jich bylo téměř 2200.

„Už před startem jsme očekávali, že počet účastníků klasických silničních závodů, jakým je i Brněnský půlmaraton, letos neporoste. Přesto se nám podařilo dosáhnout na vysoké číslo a hlavně udržet kvalitu závodu v centru města, i když mnohé závodníky bohužel potrápilo teplejší počasí,” řekl ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Vítězství v půlmaratonském závodě obhájil před druhým Danielem Orálkem a třetím Jiřím Petrem také domácí běžec Martin Kučera, tentokrát časem 1:11:21. „Nastoupil jsem na pátém kilometru, a i když jsem poté zpomaloval, tak jsem náskok udržel. Nebyl jsem ale úplně v nejlepším rozpoložení, proto jsem rád, že se to povedlo,“ shrnul závodník VSK Univerzita Brno. O dosud nejlepší výkon v historii Brněnské desítky se pak postaral jeho bratr Lukáš, který jeden 10,5km okruh širším centrem Brna zvládl za 34 minut a 19 vteřin.

Zajímavá jména se objevila na půlmaratonské distanci mezi ženami. V hlavním závodu dominovala triatlonistka Simona Křivánková, která protla cílovou pásku v čase 1:24:00. „Je to můj nejrychlejší čas na čistě půlmaratonské trati, jsem s ním spokojena, běžela jsem podle plánu. Byla tu úžasná divácká atmosféra, líbila se mi také trať, i když byla dost těžká,“ podělila se o své dojmy vítězka. Stříbrnou příčku obsadila členka pořádající tréninkové skupiny BehejBrno.com Lenka Kohnová a třetí do cíle doběhla vytrvalkyně Ivana Martincová.

Na své si přišla i více než stovka dětí v rolích předběžců hlavního závodu, soutěžily i týmy a štafety. Během ožilo celé centrum. „Jsme rádi, že Brno ukázalo, že umí žít sportem. Postaraly se o to tisíce lidí, obyvatelů města, návštěvníků ze všech koutů republiky a takřka čtyř desítek různých zemí světa, výborná byla i hlasitá podpora fanoušků podél trati,” poděkoval všem Čtvrtníček.

Organizátoři pro všechny již nyní připravují na 22. května další ročník závodů Schody AŽ nahoru a na podzim noční běh 5|10 mil Brnem. Do budoucna se rýsují už i konkrétní plány na maratonský závod v ulicích Brna.

Další informace a výsledky naleznete na webu www.BehejBrno.com nebo na facebooku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 18.04.2016 12:09:08

Slunečné počasí s teplotami přesahujícími dvacet stupňů provázelo závodníky čtvrtého ročníku Brněnského půlmaratonu, který v neděli 17. dubna odstartoval z náměstí Svobody. Do širšího centra města se vydalo celkem 1952 běžců a běžkyň všech kategorií, zaregistrovaných jich bylo téměř 2200.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.