Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Valašský Hrb chystá hon na Aleše Palka

David Vidomus | 23.05.2016 | přečteno: 1664×

Valašský Hrb, horský závod naplánovaný na sobotu 28. května, bude letos velmi pikantní. Pořadatelé totiž na nejdelší, pětapadesátiki­lometrové trati uspořádali „Hon na Aleše Palka“. Ten, kdo pokoří tohoto běžce a zároveň i překoná jeho loňský čas na téže trati, se může těšit na speciální cenu – koloběžku za téměř deset tisíc korun.

Palko to bude mít tento rok na Valašském Hrbu nadmíru těžké. Řada závodníků z královské trati se jej bude snažit chtít konečně sesadit z trůnu. V prvních třech ročnících totiž vždy s naprostým přehledem zvítězil. Loni na trati, která měří 55,4 kilometru a nabízí celkové převýšení 1 913 metrů, to bylo v čase 4:29:34. Druhý Vlastimil Bukovjan doběhl se ztrátou 8:49 minut, třetí Zbyněk Cypra měl na vítěze odstup dokonce 17:20 minut.

Valašský Hrb bude i letos startovat od hotelu Čarták, který stojí přímo pod vrcholem Soláně. Stejně jako v uplynulém ročníku nabízí závod hned čtyři tratě, a to 10, 20, 30 a už zmíněných 55 kilometrů. Součástí je již tradičně na 30km trati Akademické mistrovství ČR, kde se očekává souboj běžecké špičky mezi vysokoškolskými studenty.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

dvidomus muž 23.05.2016 22:27:33

Valašský Hrb, horský závod naplánovaný na sobotu 28. května, bude letos velmi pikantní. Pořadatelé totiž na nejdelší, pětapadesátiki­lometrové trati uspořádali „Hon na Aleše Palka“. Ten, kdo pokoří tohoto běžce a zároveň i překoná jeho loňský čas na téže trati, se může těšit na speciální cenu – koloběžku za téměř deset tisíc korun.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.