Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Poběžte na pohádkový hrad Bouzov! Již tuto sobotu

Poběžte na pohádkový hrad Bouzov! Již tuto sobotu
foto: Běžíme na hrad

Běžíme na hrad | 30.05.2016 | přečteno: 3383×

Pětidílná akce Běžíme na hrad, propojující běžecké závody s atrakcemi pro rodiny s dětmi v prostředí českých hradů, se v sobotu 4. června zastaví v Olomouckém kraji. Po premiéře na hradě Točník bude dějištěm druhého dílu Bouzov, oblíbená destinace filmařů – jistě znáte třeba pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

Běžecký den s cílem na hradě Bouzov má pro vás připraveno několik tras na výběr; závod na 5 km, tzv. Pětku a závod na 15 km, tzv. Patnáctku. Z loňského roku velmi oblíbené dětské závody čekají na vaše děti, děti v různých věkových kategoriích. Rozděleny podle věku budou tedy závodit na tratích v délkách 100, 300, 600 a 1200 m v blízkém okolí registrace a zázemí závodů, v parku, který obklopuje hrad. Běžecké trasy Pětky a Patnáctky vedou krásnými zalesněnými kopci s řadou stoupání v okolí pohádkového hradu Bouzov. Na trati si užijete i krásné výhledy na hrad vystupující na horizontu.

Trať jsou velmi atraktivní, členité, převážně vedené v terénu, na loukách a lesních cestách kombinující ale i asfaltové úseky. Především Patnáctka tak pověří běžeckou kvalitu. Profil trati nabízí jak běhavé – tempařské úseky, tak i táhlá stoupání. Vše ale opravdu v nezapomenutelné, krásné, nebo chcete-li pohádkové krajině v okolí hradu. Zázemí a cíl závodu jsou situovány v nádherném parku před hradem. Popis tratí i s jejich přesnými mapkami najdete na www.bezimenahrad.cz. V cíli Pětky a Patnáctky bude na každého čekat jedinečná účastnická medaile, kterou po zdolání Bouzova dostanete v cíli rovnou na krk.

Máme rádi novinky, a tak jsme ve spolupráci s naším partnerem, Hypoteční bankou, pro vás připravili soutěž – Rodinný běh Hypoteční banky. K Rodinnému běhu Hypoteční banky se může přihlásit jakákoliv rodina. Jedinou podmínkou pro registraci do Rodinného běhu je, že alespoň jeden z členů rodiny musí být mladší 15 let (rozhoduje rok, nikoliv datum narození). Každý ze členů rodinného týmu může běžet závod podle svého výběru (Pětku nebo Patnáctku), u dětských běhů však o délce trati rozhoduje věk účastníka. Vyhrává ta rodina, která dosáhne nejlepšího hodnocení, které se určuje jako součet tří nejlepších dosažených pořadí členů týmu. Vítězem se stává ten rodinný tým, který získá součet nejnižší. Pokud dosáhnou rodinné týmy stejného výsledku, rozhoduje o pořadí lepší výsledek nejmladšího člena týmu.

Registrace začínají v 9:30 hod. v parku před hradem Bouzov, kde je připraven od 10 hodin bohatý soutěžní program pro děti (Pohádková cesta) a pro všechny registrované pak i soutěžní kvíz Tajemství hradu s hodnotnými cenami. Prvních 250 registrovaných na Pětku a Patnáctku obdrží zdarma seriálové tričko od partnera KILPI s logem seriálu. Registrovaní účastníci mohou mimo jiné využít i zlevněného vstupu na atraktivní hrad.

Časový program, sobota 4. 6., hrad Bouzov

9:30 začínají registrace závodníků

10:00 začátek Pohádkové cesty

11:00 start Dětských závodů – start závodu na 100 m

11:15 start závodu na 300 m

11:30 start závodu na 600 m

11:45 start závodu na 1200 m

12:15 šermířské vystoupení

12:30 vyhlášení dětských závodů

13:00 start PĚTKY

14:30 start PATNÁCTKY

16:00 konec Pohádkové cesty

16:20 šermířské vystoupení

16:30 vyhlášení odpoledních závodů

Stále se můžete registrovat na stránkách seriálu

Seriál Běžíme na hrad nabízí opravdové běžecké závodění, tentokrát tedy v úžasném okolí hradu Bouzov. Vše v kombinaci s prima programem i pro ty, kteří přišli třeba jenom povzbudit závodícího člena rodiny. Především děti si pak přijdou na své, a to nejen při závodech. Nenásilně propojujeme sport s historií a poznáním historie naší země. Hlavními mediálním partnery seriálu jsou rádio Frekvence 1 a www.behej.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Bezime na hrad muž 30.05.2016 15:03:01

Pětidílná akce Běžíme na hrad, propojující běžecké závody s atrakcemi pro rodiny s dětmi v prostředí českých hradů, se v sobotu 4. června zastaví v Olomouckém kraji. Po premiéře na hradě Točník bude dějištěm druhého dílu Bouzov, oblíbená destinace filmařů – jistě znáte třeba pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.