Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

René Kujan uběhl 22 maratonů a vystoupal na 7 vrcholů za 22 dní

René Kujan uběhl 22 maratonů a vystoupal na 7 vrcholů za 22 dní
foto: ČSOB

tisková zpráva | 27.06.2016 | přečteno: 2516×

Odstartoval na Šumavě výběhem na první horu Plechý a zastavil se až za 22 dní na sedmém vrcholu Lysé hory v Beskydech. Řeč je o ultramaratonci Reném Kujanovi, který v rámci projektu Cesty na vrchol, jehož generálním partnerem je ČSOB, nejen vytvořil nový český rekordu, ale také podpořil zaměstnávání handicapovaných tím, že pomáhá získat finančních prostředky na provoz tréninkového pracoviště pro vozíčkáře Hvězdný bazar.

Ultramaratonec René Kujan se rozhodl podpořit vozíčkáře tím, že se 5. června vydal na Cesty na vrchol. Svůj 22 denní běh úspěšně ukončil v neděli 26. června na Lysé hoře v Beskydech. Za tři týdny uběhl téměř 1 000 kilometrů a navíc přitom zdolal ještě 7 nejvyšších vrcholů 7 nejvyšších pohoří v České republice. Jeho běh tak bude zapsán do České knihy rekordů.

Hlavním důvodem, proč se ultramaratonec na Cesty na vrchol vydal, nebylo vytvoření rekordu, ale především pomoc lidem s poraněním páteře. „Věřím, že svou cestu na vrchol může najít každý a že pro řadu vozíčkářů může právě takovou cestou být tréninkové zaměstnání ve Hvězdném bazaru,“ vysvětluje René Kujan a dodává „To nejdůležitější pro úspěch projektu je finanční podpora veřejnosti.“ Cílem projektu je zajistit roční provoz Hvězdného bazaru vybráním 300 000 Kč, které ČSOB jako partner projektu zdvojnásobí.

René Kujan už je sice úspěšně v cíli, ale podpořit projekt Cesty na vrchol je stále možné. Přispívat lze online zde, kde jsou také detaily sbírkového projektu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 27.06.2016 12:11:13

Odstartoval na Šumavě výběhem na první horu Plechý a zastavil se až za 22 dní na sedmém vrcholu Lysé hory v Beskydech. Řeč je o ultramaratonci Reném Kujanovi, který v rámci projektu Cesty na vrchol, jehož generálním partnerem je ČSOB, nejen vytvořil nový český rekordu, ale také podpořil zaměstnávání handicapovaných tím, že pomáhá získat finančních prostředky na provoz tréninkového pracoviště pro vozíčkáře Hvězdný bazar.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.