Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Maratonské expo za rok pořádně narostlo

Radek Narovec | 06.05.2008 | přečteno: 10535×

Na šest desítek vystavovatelů převážně z řad sportovních firem bude od čtvrtka do neděle na pražském Výstavišti soupeřit o pozornost běžců i jejich rodinných příslušníků. Prague International Marathon již loni dokázal zlomit dosavadní praxi exkluzivity hlavních sponzorů a letos slibuje ještě více.

Marathon Sport Expo se letos rozrostlo na dvojnásobek plochy, skoro 1700 čtverečních metrů. Doprovodný program čítá desítky převážně neběžeckých akcí, čili na své by si měli přijít i fandové jiné než maratonské zábavy. V Expu budou tradičně probíhat i registrace na maraton a další závody a nesoutěžní akce.

Běžci najdou na veletrhu oblečení a obuv značek Asics, Nike, adidas, Mizuno, New Balance, Brooks, Puma či nováčka v oboru, firmy Scott. Ze specializovaných výrobců funkčního prádla se objeví Craft, Sensor či Newline. Hned několik firem (Mizuno, adidas, Preditest) umožní změřit tlak na chodidlech a podle něj vybrat vyhovující obuv a případně i speciální vložky. 

Firma Sportique prezentuje sportovní kosmetiku na přírodní bázi. Zároveň mohou účastníci běhů využít nabídky masáže, kterou provede masér Sparty a jeho honorář půjde na Kojenecký ústav. 

Tesco představí letošní novinku Tesco Běh pro život – seriál 12 nesoutěžních běhů, které se uskuteční ve vybraných městech České i Slovenské republiky. Cílem běhu je podpořit zdravý životní styl zaměstnanců a široké veřejnosti. Úhradou startovného a případně dalších finančních příspěvků se přispěje na výzkum léčby rakoviny. 

Zájemci o sportovní fotografii mohou spatřit snímky předních českých sportovních fotoreportérů z olympijských her v expozici, kterou připravila Česká olympijská, a.s. Podrobný program Expa naleznete na Vývěsce.

Běžecký server behej.com se bude na Expu prezentovat dvěma akcemi: představíme zbrusu nový hudební videoklip Dej nohám tempo, první běžecký klip v České republice vůbec, na jehož vzniku se podílel především hudebník Vilém Čok se svou kapelou Bypass, režisér a střihač David Beránek z firmy Labrador film a pochopitelně i běžci z behej.com.

„Složil jsem rockovou píseň, která je o síle a energii. Bude dodávat sílu všem běžcům, bez ohledu na to, jak a kam běží. Sám několik let pravidelně běhám, takže je to dárek od běžce běžcům,“ uvedl zpěvák Vilém Čok.

Chtěli bychom vás rovněž pozvat na sobotní besedu s předními domácími vytrvalci. Naše pozvání přijali loňští vítězové Pražského Volkswagen maratonu, Pavel Faschingbauer a Veronika Brychcínová, a také letošní favorit Pavel Novák. Bohužel na poslední chvíli musela změnit své sportovní plány Anna Pichrtová a z besedy se omluvit. Beseda, kterou bude moderovat nestor českého vytrvalostního běhu Ivo Domanský, začne v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne a po ní bude možné si s trojicí našich skvělých běžců dát i společný výklus v přilehlém parku Stromovka.

Maratonské expo, na které by podle pořadatelů mohlo zavítat až 30000 návštěvníků, otevírá své brány ve čtvrtek v pravé poledne a vstup je zdarma. Otevřeno bude vždy do osmé hodiny večer, s výjimkou neděle (do 17 hod), kdy je na večer naplánována pomaratonská party. Přijďte se bavit!

PŘEHLED BEZPLATNÝCH TRÉNINKŮ V RÁMCI MARATONSKÉHO EXPA