Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

BĚH PRO MANAŽERY: Je čas rozběhnout se do světa

BĚH PRO MANAŽERY: Je čas rozběhnout se do světa
foto: Hana Šlegrová

Mirek Kratochvíl | 22.04.2009 | přečteno: 7373×

Běžecký seriál pro manažery dnešním dílem končí. Ve více než dvaceti pokračováních jsme se snažili poskytnout užitečné informace jak těm z vás, kterým v žilách koluje nefalšovaná závodnická krev, tak i těm ostatním, kteří v běhu hledají především zdravý pohyb a vytržení z každodenního stresu. OBSAHUJE ROZHOVOR S BĚHAJÍCÍM MANAŽEREM

Venku panuje běžecky nejpřívětivější počasí, kdy už nehrozí sníh a mráz, ale současně se ještě nemusíme bát letních veder. I pro největší váhavce je tedy nejvyšší čas přestat o běhu pouze číst a konečně vyběhnout.

Přestaňte se vymlouvat na dlouhou a nepravidelnou pracovní dobu, na potřebu soustředit se, na únavu i na časté zahraniční služební cesty. Nic z toho není pro běžce skutečnou překážkou. Stále více manažerů si uvědomuje, že běh je jednou z mála aktivit, které se skutečně dají provozovat kdykoli a kdekoli.  I tu poslední zmiňovanou překážku, nutnost často cestovat po světě, přeměnili v obrovskou výhodu.

Projít se pod Eiffelovkou nebo po slavném Tower Bridge, to je bezesporu nezapomenutelný zážitek. Ovšem něco podobného si dnes může dopřát kterýkoli turista.  Ale dostat se na proslulá místa jako běžec, to už se každému nepodaří.  V metropolích celého světa se rok co rok koná více než šest stovek velkých městských maratonů, přinejmenším stejné množství menších městských běhů a nespočet dalších závodů na rozmanitých površích a vzdálenostech. Protože v pracovních dnech se tyto akce pořádají jen výjimečně, znamená to, že prakticky každý víkend se ve světě běží deset velkých a mnohonásobek menších regionálních závodů.

Zkušení běžci – manažeři mnohdy upravují své cestovní plány tak, aby své pracovní cíle zkoordinovali s atraktivním závodem. Ale i ti, kteří nemají možnost sladit své pracovní cesty s termínovkou závodů, stále víc a víc přicházejí na chuť velkým světovým běhům. Při troše dobré vůle se účast na velkém závodě dá snadno spojit s rodinnou dovolenou. Ve výsledkových listinách zahraničních běhů se rok co rok objevují už ne desítky, ale stovky českých jmen.

Někdy není marné porovnat úroveň organizace našich a zahraničních akcí a především zažít situaci u nás pořád ne zcela běžnou, že ve světě jsou za vítěze doopravdy považováni všichni, kdo doběhnou do cíle a že stejně bouřlivě jsou povzbuzováni a oslavováni nejen nejrychlejší, ale i běžci a běžkyně z úplného chvostu startovního pole.

Na samý závěr tedy poslední běžeckou radu. Nezáleží na tom, jaký je váš čas na kilometr a jak rychle uběhnete maraton. Zahoďte lenost, falešnou skromnost, strach a ostych a vyběhněte do světa. Zážitky, které si přivezete, za to rozhodně stojí.


Dotazník manažera:

Vlastimil Nigrin
náměstek generálního ředitele pro věci obchodní
Hypoteční banka, a.s.

Proč jste začal běhat?
Kvůli pozdním příchodům na základní škole.

Jak dlouho už běháte?
Mám naběháno víc než Forrest Gump.

Oblíbená trasa?
Dle sloganu Hypoteční banky: „Zkraťte si cestu domů.“

Kolik měsíčně naběháte?
Teď jsem rád za stovku. V přípravě na maraton potřebuji alespoň 200 km/měsíc.

Máte svůj čas na běhání?
Patřím mezi ranní blázny.

Hobík nebo závoďák?
Do kopce hobík, z kopce závoďák.

Sprinter nebo vytrvalec?
Když běžím sám – klušu, když jde o závod – sprintuji, a ti, co mne předbíhají, klušou.

Běháte s nebo bez sporttesteru?
Já nenosím ani hodinky.

Výkon, na který jste hrdý?
28 účastí na tradičních Běchovicích.

Tajný běžecký cíl?
Porazit běžecký pás u nás ve fitku.

Oblíbená značka běžecké obuvi?
Rada z vietnamského tržiště: „Více proužků=více adidas“

Je běh zdravý sport?
Rozhodně ne. Způsobuje nevyléčitelnou závislost.

Proč byste doporučil běh ostatním manažerům?
Běžci mají lepší sex.


SERIÁL VZNIKÁ VE SPOLUPRÁCI S EKONOMICKÝM DENÍKEM E15

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 4475 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:49 (2010)
půlmaraton: 1:36:11 (2009)
maraton: 3:32:58 (2009)

Forest Gump muž 22.04.2009 10:28:25

Mas recht, nabehal jsi toho vic…

administrator 03.04.2010 13:32:53

Běžecký seriál pro manažery dnešním dílem končí. Ve více než dvaceti pokračováních jsme se snažili poskytnout užitečné informace jak těm z vás, kterým v žilách koluje nefalšovaná závodnická krev, tak i těm ostatním, kteří v běhu hledají především zdravý pohyb a vytržení z každodenního stresu. OBSAHUJE ROZHOVOR S BĚHAJÍCÍM MANAŽEREM


Odkaz na článek
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.