Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

KLUBY: Mumie se baví během

KLUBY: Mumie se baví během
foto: EC Lokomotiva Mumie

Petr Kostovič | 19.10.2011 | přečteno: 4103×

Kolik máš naběháno? Za kolik jsi to dnes dal? Běhání nemusí být vždy o sporttesterech, tréninkových plánech a sledování růstu výkonnosti. Důkazem toho je klub EC Lokomotiva Mumie z Ústí nad Labem, jehož členové se chtějí během hlavně bavit.

Impulsem k běhání byl pro skupinku studentů ve věku kolem pětadvaceti let zářijový Ústecký půlmaraton.

„O závodě v Ústí věděl skoro každý. Většina z nás má za sebou nějakou sportovní minulost v různých sportovních odvětvích. Chtěli jsme si vyzkoušet, jaké to je běžet velký závod, ochutnat jeho atmosféru,“ říká manažer klubu Honza.

Zážitky ze závodu se pak v ústeckém klubu Mumie přetavily v nápad dát běhání konkrétní podobu a založit občanské sdružení.

„Nápadů v hospodě padne tisíce, málokterý se však zrealizuje. Tenhle jsme ale dotáhli do konce. Rámec stanov jsme vytvořili hned při prvním posezení v oblíbeném klubu na cenovém lístku a dalších kroků se ujal Aleš, jehož jsme si zvolili za předsedu“ vrací se k ještě čerstvým vzpomínkám na vznik klubu Jarda, který zastává funkci sekretáře.

V dalším týdnu už putovala žádost k registraci na Ministerstvo vnitra. Nový klub EC logo EC Lokomotiva MumieLokomotiva Mumie, plným názvem Experimental Club Lokomotiva Mumie, tak dostane v nejbližších dnech oficiální posvěcení ke svému fungování z nejvyšších míst.

Běžeckého závodu se u nás může zúčastnit každý bez ohledu na to, zda je či není členem některého oddílu. Byla tedy registrace klubu nutná?

„Nechceme zůstat jen u běhání, ale možná si budeme chtít na některém z atletických závodů vyzkoušet třeba hod oštěpem nebo zorganizovat florbalový turnaj a k tomu již tu registraci potřebovat budeme,“ vysvětluje manažer Honza. „Navíc můžeme přijímat sponzorské dary, jeden se nám již získat podařilo, “ dodává s úsměvem a přidává i informaci o tom, že samozřejmostí je vedení jednoduchého účetnictví.

EC Lokomotiva Mumie má kromě vedení další čtyři členy a dokonce i fan klub. Vybírají také členské příspěvky. „Hodláme je použít hlavně na uhrazení občerstvení při našich valných hromadách, které budou probíhat…. kde jinde, než v Mumii,“ říká Aleš.

Z odpovědí členů klubu je cítit trocha recese i nadsázky. Potvrzuje to i Vašek, když se vrací k své účasti na Ústeckém půlmaratonu: „Byl jsem přihlášen na kratší desítku a hodlal jsem atakovat světový rekord na této trati. Vyběhl jsem společně s Keňany. Za mostem, někdy na druhém kilometru, mi však došlo a zbytek závodu jsem jen volně doklusal, abych ušetřil síly. Zbytek závodní sezóny vypouštím a zkusím ten útok na svěťák znovu v příštím roce.“

„Potkal jsem ho na tom druhém kilometru a podle toho, jak vypadal, jsem myslel, že to nedoběhne. Nakonec však zregeneroval, sebral všechny síly a tu desítku doběhl,“ komentuje Vaškův závodní křest Honza.

Ale pozor! Recese a valné hromady v Mumii nejsou v klubu jedinými aktivitami. Podstatnou náplní jsou pravidelné společné výběhy, k nimž se členové klubu scházejí dvakrát až třikrát týdně. Po euforickém prožitku z Ústeckého půlmaratonu EC Lokomotiva Mumie roztáčí svá kola a vyjíždí na další podzimní závody. Jak jim to na nich půjde? To můžete sledovat již v neděli 23. října na desítce v rámci Drážďanského půlmaratonu nebo na počátku listopadu při Běhu kolem Doubravky. Jak se píše na facebookové stránce klubu, „EC Lokomotiva Mumie přejede 23. října Drážďany“.

Každopádně je fajn, že parta mladých lidí na severu Čech dala svému volnému času smysluplnou a prospěšnou náplň.

Na titulní fotografii členové EC Lokomotiva Mumie před startem zářijového Ústeckého půlmaratonu. Zleva Václav Bureš, Aleš Jedlička – předseda, Jaroslav Bureš – sekretář a Jan Kostovič – manažer


EC LOKOMOTIVU MUMIE NAJDETE NA FACEBOOKU

Anketa

Co si myslíte o iniciativě mladých lidí z EC Lokomotiva Mumie

 
1 hl.
Celkem hlasovalo 37 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 21.10.2011 11:15:28

Kolik máš naběháno? Za kolik jsi to dnes dal? Běhání nemusí být vždy o sporttesterech, tréninkových plánech a sledování růstu výkonnosti. Důkazem toho je klub EC Lokomotiva Mumie z Ústí nad Labem, jehož členové se chtějí během hlavně bavit.
Odkaz na článek

avatar

Ústí nad Labem

Kostěj muž 27.04.2012 12:00:12

Borci, nechcete si se mnou někdy (brzo) zatrénovat?

Motto: kostejuv.blogspot.cz
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.