Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PRAŽSKÝ PŮLMARATON: Seznamte se s vodiči, poběží na reálný čas

PRAŽSKÝ PŮLMARATON: Seznamte se s vodiči, poběží na reálný čas
foto: archiv behej.com

Miloš Škorpil | 28.03.2012 | přečteno: 7941×

Seznamte se s letošními vodiči na Hervis ½Maraton Praha. Spíš by se hodilo napsat: Jak letošní vodiče pro Hervis ½Maraton Praha vidí Miloš Škorpil. Kromě představení vodičů věnujte pozornost hlavně údaji, do kterého koridoru jsou vodiči na ten který čas zařazeni, kde je najdete a podle čeho je poznáte.

Miloš Škorpil upozorňuje hned na úvod: „Vodiči na Hervis ½Maratonu Praha běží na reálný čas.“ Bližší podrobnosti o tom, jak vodiči poběží a kde si je můžete odchytit, najdete na webu Běžecké školy v tomto článku.

A nyní si je představme pěkně jednoho po druhém.

Vodiči běžící na čas 1:30

Jan Mareček

„Poběžím jako takový živý Garminek, Suntík či Polárka, to neznamená, že vezmu na paži všechny tyto sportovní měřiče času, vzdálenosti a rychlosti snímající své údaje přes GPS. Znamená to, že poběžím pokud možno rovnoměrně, abych ty, co touží zdolat na půlmaratonu čas jedné hodiny a třiceti minut, dovedl do cíle dříve, než na hodinách Staroměstského orloje odbije půl druhá odpolední.“

Vláďa Šafr

„V běhání jsem zkusil již ledaccos, ale úprk s balonkem je pro mě zcela novou výzvou a ctí. Zase něco extra!:o) Doma už nemohli poslouchat to moje věčný fňukání, jak v těch našich „Opičích horách“ nemám s kým běhat. Dostal jsem tedy opušťák a byl jsem vyslán do hlavního města. Tak teď už jen zbývá zastrčit slámu, přežít metro a těšit se, že si společně zaběháme. Nepatřím mezi klasické dálkoplazy, bráním se tomu, co to jde, ale při každém pohlédnutí do občanky zvyšuji kilometráž a hledím dále a výše:o). Poslední dva týdny jsem sice trávil na rehabce a u lékaře, ale věřím, že si to v sobotu užijeme a pokud budu někomu nápomocen k dosažení jeho cíle, budu z toho mít velkou radost.

Vodiči běžící na čas 1:40

Michal Vítů

Michal je už „starý a vysloužilý“ vodičský bard. Teda ne že by měl fousy až na zem, které by se mu při každém kroku zamotávaly mezi nohy, ale coby vodič už pár ovcí do cíle včas přes jejich zarputilý odpor dovedl. Tentokrát poběží se svým „dvojčetem“ Davidem, takže ti, co si dali letos za cíl zdolat na Hervis ½Maratonu Praha metu jedné hodiny a čtyřiceti minut si tedy kromě toho, že si splní svůj cíl, ještě za ty peníze, které utratili za startovné, přijdou na své. Rozhodně jim mohu slíbit, že kromě nohou je bude v cíli bolet i břicho, nebo jinak – do cíle přiběhnou tak vysmátí, že se budou za břicho popadat.

David Dufek

To, co jsem napsal o Michalovi, platí o Davidovi jen částečně. O Davidovi zatím neplatí to o starém a vysloužilém vodičském bardovi. Zatím toho totiž nenavodil tolik co Michal. To, co však dosud zameškal ve vlastním vodění, určitě dožene na trati ve vymýšlení různých pitomin, jen aby ty všechny, co s nimi poběží, dostal z případné krize, která na ně dolehne, neodhadnou-li úplně nejlépe své síly a pokud si zvolí pro den D příliš optimistický cíl. David je z těch lidí a vodičů, kteří, kdyby je měli do toho cíle donést či dotlačit, tak je tam donesou či dotlačí, jen aby se mohli s nimi v cíli obejmout a popřát jim k úspěchu.

Vodiči běžící na čas 1:50

Roman Novotný

U Romana budu stručnější, nejlépe totiž vykreslím jeho vodičské kvality, když vám řeknu, že Roman je jeden z mála českých běžců, který má na to povodit si Keňany. Navíc, pokud je vaším cílem si střihnout půlmaraton za hodinu pade a padne na vás krize, tak vás z ní na tuty dostane, vždyť kdo jiný by to měl dokázat, než jeden z těch, co jsou na vás připraveni.

Petr Sklenička

„Když jsem stál před pěti lety na startu svého prvního závodu, kterým byl shodou okolností Hervis ½Maraton Praha, všiml jsem si v davu na startu jakýchsi podivných postav s balonky. Tenkrát jsem nedokázal pochopit, proč někdo běží takový krásný závod záměrně pod svoje možnosti, nicméně člověk se mění, a tak jsem i já o pět let později dospěl k názoru, že jen tak se proběhnout ve společnosti několika tisíců dalších běžců a některým z nich ještě navíc pomoci k výslednému vysněnému času, není vůbec tak špatný a ztřeštěný nápad, jak se mi tehdy zdálo. Takže po nějakých deseti půlmaratonech, které jsem za těch pět let odběhl vždy na hranici a často i za hranicí svých možností, mě tentokrát čeká změna. Poprvé obléknu vodičský rozlišovák a sám se stanu onou podivnou postavou s balonkem, kterým na rozdíl od většiny ostatních zúčastněných nejde o nejlepší možný čas, i když vlastně o ten nejlepší čas mi půjde taky, ale nepůjde o můj čas, ale o čas běžců, kteří se rozhodnou následovat mé kroky. Na ten úkol se těším a udělám všechno pro to, aby všichni, kdo se rozhodnou běžet se mnou, měli v cíli na tváři stejný výraz jako já na fotce:-)“

Vodiči běžící na čas 2:00

Martin Ševčík

Martin učinil svou vodičskou premiéru na Kbelské 10. Pak si zkusil dvakrát odvodit ve svém tempu, v němž poběží půlmaraton, na trénincích Běžeckého kroužku Reflexu a Běžecké školy. Dnes si na to vzal dovolenou, aby se dobře vyspal, nejen aby mohl zodpovědně odvodit všechny, kteří si vytkli za cíl běžet v Praze půlmaraton za 2 hodiny.

Vláďa Novák

Vláďa již patří k vodičským profesorům, když se tak ohlédnu za těmi roky, co už odvodil, tak si říkám: „Kdy začne vodit mě, abych si konečně zaběhl něco pořádného?“ Ale vážně, Vláďa je jako vodič naprosto spolehlivý, navíc k běhání přitáhl kromě celé své rodiny i řadu svých přátel, takže v současné době má před půlmaratonem či maratonem největší problém si vzpomenout (taky už není nejmladší, i když je o plných 15 dní mladší než já), komu že slíbil, že jej na závodě povodí a na jaký že čas by tedy měl běžet. Ještě štěstí, že ti, co chtějí využívat jeho vodičské služby, jsou povětšinou běžečtí elévové, a tak moc netlačí na pilu, jinak by se mu taky jednou mohlo stát, že si bude muset coby vodič střihnout osobáček. A to nevím, nevím, jak by při tom stačil ještě plynně mluvit a podávat všemožné informace, rady a povzbuzení, které má vodič také ve svých úkolech.

Vodiči běžící na čas 2:10

Jirka Holíček

No, co bych vám tak řekl o tomto Moravákovi kdesi od Holomóce. Začal běhat a dodnes běhá jen proto, aby se mohl dobře najíst. Tím je ostatně asi nejvíce sympatický nejen mně, ale i většině běžců a běžkyň, kteří vlastně běhají pro to samé. Každopádně, Jirku byste pod balónkem neměli přehlédnout, protože ze všech vodičů je zřejmě nejztepilejší postavy, ale nemusíte se bát, do cíle vás do dvou hodin a deseti minut určitě dotlačí.

Lucka Urbanová

Co napsat o Lucce? Snad že protože bude vědět, že jí běžím v patách, tak určitě bude uhánět tak, aby byla v cíli ve stanoveném čase.

Monika Vavrochová

Monika je vodičská premiantka, ale protože před týdnem běžela kolem Balatonu a celou dobu běžela v tempu, které odpovídá tempu, kterým vás bude táhnout k cíli na čas 2:10, tak by měla mít tohle tempo v nohách. Pokud bude ještě po té štrece „lehce“ unavená, tak jí položte nějakou otázku typu: „A jaké to tam Moniko, prosím tebe, u toho Balatonu bylo?“ Tím ji nejen probudíte, ale máte zaručeno, že až do konce neucítíte žádnou únavu, žádnou bolest, žádnou žízeň, žádný hlad, protože budete poslouchat se zatajeným dechem, jaké že to u toho Balatonu bylo. Prostě máte zaručeno, že Monika zastaví pusu, až když proběhnete cílem.

Vodiči běžící na čas 2:30

Petra Nováková

Petru mám rád. Tohle bych tady asi takhle veřejně psát neměl, aby si Vláďa, který běží jako vodič za 2 hodiny, to ještě na poslední chvíli nerozmyslel a chtěl si to se mnou vyměnit. Protože se mi to nechce tak hnát. Naopak si ten běh chci pořádně užít a i když má být v sobotu zima, tak se radši pořádně obléknu. Tedy vezmu si na sebe dlouhé elasťáky, triko s dlouhým rukávem a nepromokavou bundu a na hlavu čepici. Ale abych se vrátil k Petře. Petra, společně s Vláďou a pár dalšími, patří k těm, kteří se účastnili prvního běžeckého soustředění, které tehdy bylo pořádáno v Račicích u Berouna pod hlavičkou PIMu. Soustředění, kde zúčastnění poprvé v životě běželi 35 kilometrů v kuse, neb bylo pořádáno měsíc před Volkswagen Maratonem Praha. Tehdy to dali a dávají to dodnes. Petra mezitím časem běžecky vyrostla, takže půlmaraton může běžet jako vodička a pomáhat tak těm, kteří se vydávají na tuto trasu poprvé. Nedělá to poprvé a dělá to ráda, navíc na rozdíl ode mě se domluví i anglicky či italsky, takže může říct i cizincům, k čemu tam vlastně jsme, že běžíme na reálný čas a jaké máme zpoždění oproti času oficiálnímu.

Miloš Škorpil

Sebe jsem si nechal nakonec. Protože nevím, co bych o sobě psal. Jednak už o mně napsali mnozí jiní a taky sebechvála smrdí. A uznejte hanět se, to se jednomu taky moc nechce. Takže, pokud o mně ještě nic nevíte a chcete mě víc poznat, v sobotu běžíte a nemáte žádné velké ambice, nebo jen takové, které se shodují s časem 2 hodin a 30 minut, máte šanci. Po vás se budu snažit všem v dosahu na trati Hervis ½Maratonu Praha pomoci, tak se zastavte na kus řeči. A pokud poznáme, že máme stejný cíl, tak to možná vydržíme spolu až do něj.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mskorpil 30.03.2012 15:04:59

Seznamte se s letošními vodiči na Hervis ½Maraton Praha. Spíš by se hodilo napsat: Jak letošní vodiče pro Hervis ½Maraton Praha vidí Miloš Škorpil. Kromě představení vodičů věnujte pozornost hlavně údaji, do kterého koridoru jsou vodiči na ten který čas zařazeni, kde je najdete a podle čeho je poznáte.


Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.