Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Večerní Prahou poběží i šest olympioniků

Večerní Prahou poběží i šest olympioniků
foto: archív behej.com

behej.com | 06.09.2012 | přečteno: 4723×

Při sobotních závodech Mattoni GP bude stát na startu také šest sportovců, kteří se v srpnu zúčastnili olympijských her v Londýně. Vedle vytrvalců Ivany Sekyrové a Jana Kreisingera to budou také badmintonista Petr Koukal (vlajkonoš při slavnostním zahájení OH), plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou a polská vytrvalkyně Karolina Jarzynska.

Jak jsme již informovali minulý týden, hlavní hvězdou závodu na 10 km bude Patrick Makau, držitel světového rekordu v maratonu (2:03:38).

V posledních dnech měl perný program. O víkendu běžel závod na 10 mil v nizozemském Tilburgu (3. místo za 45:41), včera měl tiskovou konferenci ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se na konci října pokusí o vylepšení historického maxima, a teď ho čeká třídenní program v Česku.

V sobotu bude hlavním favoritem večerní desítky. „Před maratonem potřebuji pracovat i na rychlosti, proto Mattoni GP pro mě bude vítanou příležitostí,“ řekl dnes Makau na tiskové konferenci.

Jeho osobní rekord na silniční desítce je 27:27 a kdyby ho dokázal zopakovat, překonal by rekord závodu Philemona Lima (27:34). „Neslibuji, že zaběhnu čas pod 27 minut, ale můžu slíbit, že náš celý keňský tým se v sobotu pokusí běžet hodně rychlý závod,“ dodal Makau.

Závod žen 5 km startuje na Staroměstském náměstí v 19.00, účastníci desítky vyběhnou do večerních ulic ve 20.30.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 06.09.2012 13:48:02

Při sobotních závodech Mattoni GP bude stát na startu také pět sportovců, kteří se v srpnu zúčastnili olympijských her v Londýně. Vedle vytrvalců Ivany Sekyrové a Jana Kreisingera to budou také badmintonista Petr Koukal (vlajkonoš při slavnostním zahájení OH) a plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.