Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Sporttestery Garmin Forerunner 10

TEST: Sporttestery Garmin Forerunner 10
foto: Garmin

Lenka Horká | 22.02.2013 | přečteno: 29464×

Testovali jsme sporttester Garmin z řady Forerunner s řadovým číslem 10. Malý, velmi jednoduchý a skvěle padnoucí přístroj skrývá to základní a nejpodstatnější, co běžec o svém výkonu potřebuje vědět. Cenou pod tři tisíce má šanci oslovit ty, kteří hledají levný sporttester s GPS a mají spíše odpor k přehršli funkcemi nabušených hodinek.

Firma modelem 10 cílí především na začínající běžce, kterým asi udělá velkou radost možnost vybrat si mezi třemi barevnými provedeními. Růžová a zelená jsou určeny především pro ženy, kterým je uzpůsobena jak velikost hodinek, tak i pásku. O něco větší černá varianta je určena mužům.

Hodinky jsou nejlehčí z nabídky Garmin, váží pouhých 43 gramů. Jsou navíc pohodlné a velmi jednoduché na ovládání. Potěší i svou cenou 2 990 Kč.

Stiskněte start a vybíháme! Pouze krátkou chvíli trvá, než vysoce citlivý GPS přijímač zachytí vaši pozici a právě GPS je benefitem, který běžci u těchto jednoduchých hodinek ocení. Díky GPS sporttester poskytuje zpětnou vazbu o rychlosti i počtu uběhnutých kilometrů. Máte možnost přepnout si mezi dvěma obrazovkami, na které si nastavíte zobrazení dvou údajů z nabídky: čas, vzdálenost, počet spálených kalorií a rychlost/tempo. Pokud však chcete trénovat podle tepové frekvence nebo vás zajímá kadence vašeho běhu, budete muset sáhnout po vyšších modelech značky.

Příjemnou funkcí je možnost nastavení virtuálního tréninkového partnera, což donedávna bylo výsadou pouze dražších modelů. Virtuálnímu partnerovi nastavíte tempo a hodinky vás upozorní, pokud stanovené tempo nedodržujete. Pro začínající běžce je také vynikajícím pomocníkem pro rozběhnutí funkce „chůze/běh“, kdy si nastavíte interval běhu a následného odpočinku při chůzi – tedy například čtyři minuty běhu a minuta chůze. Měřič kol – Auto Lap, stejně jako funkce automatické pauzy při zastavení, jsou též k dispozici.

Na konci vás přístroj pochválí a informuje o právě dokončeném výkonu a nejlepších časech. Zpětnou vazbu o jednotlivých bězích (ale také o nejlepších výkonech) máte tedy přímo v hodinkách a širší zhodnocení včetně archivace a srovnání výkonů nabízí online tréninkový deník Garmin Connect. Ze sporttesteru data přenesete prostřednictvím nabíjecího USB kabelu. Nabité hodinky vydrží přibližně pět hodin plného výkonu a bez zapnutí GPS až 5 týdnů. Hodinky jsou voděodolné.

Ostřílení běžci si sporttester budou vybírat zejména podle funkcí a design pro ně není zase tak důležitý. Začínající běžce však může k dalšímu běhání motivovat i líbivý design a veselé barvy. Nabízené funkce z hodinek dělají plnohodnotný tréninkový nástroj pro běžce, kteří si nechtějí lámat hlavu s tepovou frekvencí a dalšími údaji.

Garmin Forerunner 10 nabízí solidní zpětnou vazbu o sportovním výkonu. Během testování jsme ocenili velikost uzpůsobenou dámské ruce. Nicméně v případě použití v chladných měsících společně s rukavicemi může být náramek právě dámských hodinek až příliš těsný. Díky jednoduchému ovládání si na sporttester rychle zvyknete a pokud nemáte větší očekávání, bude vašim vynikajícím a spolehlivým parťákem.

Plusy:

• jednoduché ovládání

• design a velikost

• virtuální partner, funkce běh/chůze a autopauza

• výdrž baterie

• voděodolnost

Minusy:

• nabízí pouze základní funkce

• není možno připojit hrudní pás a footpod

• nepodporuje technologii ANT+

Komentáře (Celkem 6)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

brisindel žena 25.02.2013 08:18:16

Testovali jsme sporttester Garmin z řady Forerunner s řadovým číslem 10. Malý, velmi jednoduchý a skvěle padnoucí přístroj skrývá to základní a nejpodstatnější, co běžec o svém výkonu potřebuje vědět. Cenou pod tři tisíce má šanci oslovit ty, kteří hledají levný sporttester s GPS a mají spíše odpor k přehršli funkcemi nabušených hodinek.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 25.02.2013 14:54:12

omlouvám se za negativní příspěvek, ale označit výdrž na baterie do 5 hodin jako plus přístroje, to je tedy opravdu nářez.

A „plnohodnotný tréninkový nástroj pro běžce, kteří si nechtějí lámat hlavu s tepovou frekvencí a dalšími údaji“, jimiž jsou u tohoto přístroje míněna nejspíše data z intervalů, jež přístroj nepodporuje, mne vede k otázce: „čo si Kefalín predstavujetě pod takým slovom plnothotný tréninkový nástroj“ :-D

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.02.2013 19:33:13

Konkurenční test od referenčního garminovského hodnotitele DC RAINMAKER je tady: http://www.dcrainmaker.com/…atch-in.html

avatar

Mostek

zlej muž 09.03.2013 14:43:55

Nahrál jsem si aplikaci Runtastic Pro do mobilu za 120,–Kč. Je tam dle mého názoru vše co v zařízení za 6 tisíc. Doporučuju!

avatar

Ijacek.007 muž 09.09.2013 13:33:03

no tak jsem si hodinky nakonec koupil a mají přesně to co jsem od nich chtěl :-) díky za popis koupě nelituji http://www.blog.ijacek007.cz/…orerunner-10 :-)

avatar

10 km: 0:37:30 (2013)
půlmaraton: 1:24:36 (2013)

Mira123 muž 10.09.2013 15:12:15

>> zlej, 09. 03. 2013 14:43:55

Až na to, že telefon váží minimálně jednou tolik než hodinky, na zápěstí si ho nepřiděláš a běda, když bude vlhko nebo dokonce déšť.

avatar

Celkem 5 km
Minulý měsíc 0 km

Chita muž 06.05.2015 19:58:42

Prosím, jak moc citlivá je GPS Vydrží mi při orientačním běhu po lese i v hustnících,…? Dí­kec

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.