Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SLOUPEK: Nová chuť vyběhnout

SLOUPEK: Nová chuť vyběhnout
foto: ilustrační snímek

Radek Narovec | 02.03.2013 | přečteno: 2531×

Neprožívám období, kdy by mne ven táhla vidina dobrých časů na závodech. Spíš chci být o víkendech sám se sebou. Nemám ani touhu utápět každodenní starosti v kilometrových dávkách nad míru únosných mému tělu. A tak se netrápím, když zatažené nebe řekne „raději neběhej“. O to větší prožívám radost, když se pak ale roztáhne a pozve mne ven.

Dnešní výklus vedl záměrně po silnicích. Chtěl jsem běžet na pohodu, neskákat z bláta do louží, prostě sledovat, kde co lítá, běží, jede či stojí. A být toho tichou součástí. Všude kolem panoval při nedělním dopoledni klid. Pohltilo mne to. Jestli je pravda, že svět kolem nás je jen odrazem naší duše, pak v té mojí (alespoň pro tuto chvíli) panovalo ticho a mír.

Už dávno jsem si všiml, jaké tuny energie leží všude kolem nás. Hlavně pak v přírodě. V lesích, na polích, v parcích. Stačí jen ztišit a zjemnit tu naší a pak už jen dýchat a nabírat ty dary plnými doušky. Je to jako vnitřní studená sprcha, kterou si pak člověk dá po běhu jako zlatou tečku za správným rozhodnutím vyběhnout.

Šetřím těmito běžeckými oslavami. Ať si každý běhá pro co chce, já mám nyní období života, kdy více než cíl a výkon sleduji pocity, které po cestě prožívám. Nejen té běžecké.

Brzo přijde jaro, respektive už tu tiše bublá a pomalinku vystrkuje růžky nějakou tou nejprůbojnější rostlinkou mezi zbytky sněhu. Jaro miluji. Vrací na povrch energii schovanou kdesi v Zemi. Vrací slunné dny a s nimi spojené úsměvy na našich tvářích. Čím více úsměvů rozdáme, tím více jich pak sklidíme. To pochopitelně platí v každém ročním období, ale na jaře to jde tak nějak snadněji.

Běhejme, radujme se, žijme. Stojí to za to. :)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 03.03.2013 14:15:29

Neprožívám období, kdy by mne ven táhla vidina dobrých časů na závodech. Spíš chci být o víkendech sám se sebou. Nemám ani touhu utápět každodenní starosti v kilometrových dávkách nad míru únosných mému tělu. A tak se netrápím, když zatažené nebe řekne „raději neběhej“. O to větší prožívám radost, když se pak ale roztáhne a pozve mne ven.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.