Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Serbessa završil pracovně běžecký víkend čtvrtým místem ma patnáctce v Chomutově

Serbessa završil pracovně běžecký víkend čtvrtým místem ma patnáctce v Chomutově
foto: Martin Symon (archívní foto)

Petr Kostovič | 07.04.2013 | přečteno: 2591×

Náročný víkend si naordinoval běhající ortoped z Týna nad Vltavou Mulugeta Serbessa. V sobotu doběhl mezi českými běžci na třetím místě Hervis 1/2Maratonu Praha v čase 1:09:54. Po celý víkend pomáhal pořadatelům pražského závodu dorozumět se s etiopskými a eritrejskými běžci. „Řešili jsme různé záležitosti až do sobotní půlnoci,“ vracel se ke své tlumočnické práci v Praze. V neděli dopoledne však již stál v Chomutově na startu Jarního běhu Bezručovým údlím na 15 kilometrů. A nevedl si zle. S únavou, která nutně musela zůstat v nohách ze soboty, doběhl čtvrtý v čase 52:04. V závodě zvítězil Adam Kouba z AK Bílina časem 51:06.

„Do Chomutova jezdím na závody často vzhledem k tomu, že rodina vlastní chatu nedaleko blízké Kadaně,“ vysvětlil Serbessa své časté běžecké výpady na sever Čech.

Lepší než on byli tentokrát jen mladí Kouba (narozen 1987), o rok starší Jakub Coufal (51:16 – Witte Bike Team) a Pavel Procházka závodící za AK Sokolov (51:40).

Závod se koná na obrátkové trati, která postupně neustále mírně stoupá 7,5 km směrem ke Třetímu mlýnu v Bezručově údolí. V první polovině činí převýšení mezi startem a obrátkou přes 150 metrů. Běželo se za polojasného počasí o teplotě 5°C, i v úvodu dubna se běžci museli v části trati brodit ve sněhu, bylo to však jen na posledním půlkilometru před obrátkou.


VÝSLEDKY

FOTOGRAFIE VERONIKY VÁGNEROVÉ ZE ZÁVODU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 07.04.2013 19:50:10

Náročný víkend si naordinoval běhající ortoped z Týna nad Vltavou Mulugeta Serbessa. V sobotu doběhl mezi českými běžci na třetím místě Hervis 1/2Maratonu Praha v čase 1:09:54. Po celý víkend pomáhal pořadatelům pražského závodu dorozumět se s etiopskými a eritrejskými běžci. „Řešili jsme různé záležitosti až do půlnoci,“ vracel se ke své tlumočnické práci v Praze. V neděli dopoledne však stál v Chomutově na startu Jarního běhu Bezručovým údlím na 15 kilometrů. A nevedl si zle. S únavou, která nutně musela zůstat v nohách ze soboty, doběhl čtvrtý v čase 52:04. V závodě zvítězil Adam Kouba z AK Bílina časem 51:06.
Odkaz na článek

avatar

Ústí nad Labem

vlruzicka muž 08.04.2013 16:00:12

Závodu jsem se bohužel zúčastnit nemohl, ze zdravotních důvodů. Přesto si dovolím přispět několika větami: Ne k samotnému dubnovému běhu, nýbrž – k přístupu pořadatelů. V pozvání k účasti se objevují též slova omluvy za chyby ve výsledkové listině předchozího -„Zimního běhu“ Bezručovým údolím: Prý za to, že pořadatelé „nedokázali organizačně zvládnout lednový běh“. Problém bych ovšem neviděl v chybných údajích původní výsledkové listiny. (To se může stát komukoli.) Ačkoli potom pořadatelé měli k dispozici řadu údajů od samotných běžců, prakticky jich nevyužili. A ignorovali i upozornění na fotograficky (ve fotogalerii na webu pořadatelů!) zdokumentované pořadí či odstupy některých běžců v cílové rovince… V „omluvě“ se tak vlastně /jinými slovy/ říká -„omlouváme se za nedopatření ve výsledcích; do výsledkové listiny nám (ale) nekecejte“… Problém běhů Bezručovým údolím bych nehledal u obětavých a ochotných spolupracovníků (hlášení mezičasů; kuchyně;…), nýbrž v přístupu hlavních pořadatelů (v jejich snad až arogantně přezíravém jednání, resp. nekonání). Vláďa Růžička

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.