Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zamíchá závodní double v tomto týdnu Mizuno Running Cupem?

Zamíchá závodní double v tomto týdnu Mizuno Running Cupem?
foto: Ladislav Adámek

Petr Kostovič | 23.04.2013 | přečteno: 2323×

Největší český závod pořádaný ve všední den, to je Pardubická devítka. Další závod Mizuno Running Cupu startuje tuto středu v 18 hodin a body si mohou běžci připsat i o pouhé tři dny později, při Jabloneckém běhu „Do pohody. Tento týden tak může řádně zamíchat průběžným pořadím poháru.

Teoreticky by se nemělo měnit pořadí v nejmladších ženských kategoriích. Obě vedoucí běžkyně, Kateřina Kriegelová v kategorii F29 i Lenka Šibravová (F39), jsou k závodu přihlášeny. Kriegelové šlape na paty Vendula Peteříková, ztrácí pouze čtyři body, a ani pro Šibravovou nebude obhajoba pozice procházkou růžovou zahradou. Druhá, domácí Hana Vejrostová, totiž zaostává jen o sedm bodů.

Zajímavá situace může nastat i v kategorii mužů do 59 let. Tam zatím s přehledem kraluje Miloš Smrčka z BK Říčany s plným ziskem 200 bodů z Kbelské a Pečecké desítky. Jenž Smrčku trápí zdravotní problémy: „Bolí mě koleno, zatím jen rehabilituji, v brzké době se na žádný běžecký závod nechystám.“ A tak jej v čele této veteránské kategorie může vystřídat někdo z dvojice Vladimír Vacarda (AC Slovan Liberec) a Zdeněk Bufka (AC Česká Lípa). Vzhledem k jejich klubové příslušnosti a blízkosti místa konání sobotního běhu v Jablonci se tato varianta přímo nabízí.

Přestože závod nese název Pardubická devítka, běží se šest okruhů po 1600 metrech, v součtu 9600 metrů. Zázemí je na Perštýnském náměstí, stejně jako tomu bylo u sobotního Pardubického vinařského půlmaratonu. Sejde se ve městě perníku i letos tisícovka běžců?

Další díl poháru se odehraje v sobotu v Jablonci. Na start se tam chystá Jan Kreisinger, běžec současné domácí vytrvalecké špičky, který na sever Čech přesídlil nedávno z jihu republiky. Zajímavé bude sledovat jeho souboj s „laufaři“ Stanislavem Řezáčem či Miroslavem Dvořákem. Okolo Jablonecké přehrady se poběží ve třech okruzích celkem 10 kilometrů. Trať vede převážně po asfaltu (65%), pískových cestách (30%) a z 5% po trávě. Start je ve 12 hodin.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 23.04.2013 12:28:22

Největší český závod pořádaný ve všední den, to je Pardubická devítka. Další závod Mizuno Running Cupu startuje tuto středu v 18 hodin a pohárové body si mohou běžci připsat i o pouhé tři dny později, při Jabloneckém běhu „Do pohody. Tento týden tak může řádně zamíchat průběžným pořadím />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.