Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest ve spodní části kolene

Bolest ve spodní části kolene

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Adris muž 17.07.2014 08:04:00

Ahoj, chtěl bych se trošku poradit. Jsem běžec začátečník a běhám 2–3× týdně trasy kolem 10km. Obecně nemívám s kolenem potíže, ale na začátku včerejšího tréninku jsem při prvních kilometrech (trat byla na 10km) cítil píchaní ve spodní části kolene.Nebylo to ostrá bolest a nijak valně mě v pohybu nelimitovala. Běžel jsem tedy dál a postupně bolest odezněla, bylo však cítit, že koleno je trošku citlivější a po běhu trošku i nateklejší. Dnes už mě píchá v koleni i při chůzi. Ale jak jsem psal je to víceméně jemnější píchnutí nikoliv ostrá bolest. Koleno má normální pohyblivost. Máte nějaké doporučení? Má někdo tušení o co by mohlo jít?

avatar

xnovak muž 25.07.2014 14:40:41

no hele obecne hlavne v zacatcich venuj pozornost rozklusu v mirnem tempu (nizka zatez) – tak 8–10 minut, pak rozcvicit a idealne 10 cviku z abecedy … tim si zahrejes a prokrvis svaly, upony.

Po behu samotnem, zarad vyklus – opet pomalejsi tempo, nebo rychlou chuzi … take 5–10 minut. a potom protazeni nekde v klidu, ale tomu protazeni venuj cas.

Co se deje s kolenem – pichava bolest neni dobre znameni. K povzbuzeni – kdyz odchazi behem treningu (zahratim), tak to je, ze to je jen spatne protahovane, pretizene, ale pri prokrveni se to zlepsi. Horsi by bylo, kdyby se ti bolest zvetsovala pri pohybu.

Ted tomu dej klid, nez te i pri chuzi prestane bolest trapit.

Kolena obvykle byvaji z asymetrickeho behu – ty rady ohledne abecedy a protazeni ale jako zacatecnik urcite drz, abys predesel tomu stavu, v jakem jsi ted.

Krome klidu ti doporucuju zajit na fyzio tedka – aspon 1 navstevu. Popis problem a kdy a jak jsi k nemu dosel. Podle me budes mit budto blokly zada (nemusej bolet, ale staci, aby omezovala plny rozsah pohybu), coz se pri behu projevuje tim, ze bezis na kazdou stranu jinak – pretizeni kloubu/svalu a pri dlouhem opakovani (tech 10km) se to projevuje bolesti nekde – u tebe v koleni.

Takze – odblokovat – tim odstranis na chvili pricinu. Pak pockat, az prejde bolest – tim odstranis nasledek, jako prevenci pak delej pred treningy to, co jsem napsal vyse – tim budes posilovat potrebne svaly a vytvoris si spravne bezecke navyky a bude to prevence pred blokaci cehokoliv a opetovnymi bolestmi.

Ja vim – je to opruz, skoro nikdo to nedela, ale funguje to :)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.