Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Nemocná po běhání

Nemocná po běhání

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

petull77 žena 05.10.2015 08:34:18

Ahoj, mám pár otázek na zkušenější běžce. Už jsem docela zoufalá, tak jsem se vrhla do fóra, protože praxe zatím selhává a k doktorovi se mi s tím nechce. Běhám přesně rok, proběhala jsem celou zimu 2014 cca 3–4× týdně 30 – 40 min, pak jaro a pak to začlo pokulhávat. Jakmile si dám pauzu týden, dva, třeba jsem na dovolené nebo moc práce, tak pak pokaždé, když jdu běhat, tak to omarodím, nebo když mě ofoukne, nebo si dám delší nebo náročnější trénink než posledně, případně, kdy běh vyměním za kolo a dám se nějaký větší výšlap s hodně kopci. Řekla bych, že se oblékám rozumně, nemám šanci nastydnout kvůli málo oblečení. Ale pokaždé se zpotím, tak mě asi pak nějak záhadně ofoukne, přijdu omů a ráno se probudím s úplně plným nosem, brutální rýma trvá tak týden, pak se to spustí do krku a je z toho rázem vykašlávací chcrchel, čili pak logicky zase nesportuji, neběhám, třeba dva týdny a pak když zase začnu tak je to tu opět… Ráda bych se už konečně dostala zpět do kondičky a přebila tím sportem tuhle špatnou imunitu nebo bůhví co to je. Poradíte? Stalo se to někomu taky? Jak s tím? Prostě to přesportovat nebo jak? Jinak jsem zdravá, nic mě netrápí. Výsledky krve ok.

avatar

Praha

10 km: 0:43:58 (2014)
půlmaraton: 1:46:26 (2017)

Petr_P muž 09.10.2015 14:03:59

To mi poněkud připomíná vlastní zkušenosti. Také mně často trápí různá nachlazení a drobné virózy, i když asi mírněji než popisuješ. Také jsem jinak zdravý, nic mi u doktora nezjistili, opravdu nemocný bývám zřídka (chřipka naposledy před řadou let, vážná viróza s nutností ležet doma letos tkatéž po dlouhé pauze), ale tyto drobné potíže mně prostě trápí často a sportování je rizikový faktor. Zřejmě malá otužilost a slabá imunita či co. S oblékáním na sport mám přes několikaleté zkušenosti stále potíže a kvůli záludnostem počasí se ne vždy dokážu obléct optimálně. Pokud se obleču moc, tak je mi pak horko, příliš se zpotím, pak mně ofoukne, prochladnu a je to špatně. Pokud se ale obleču málo, tak je mi po celou dobu příliš zima a opět prochladnu. Mnohdy sice pohybem vyrobím dost tepla a uvnitř se ohřeju, třeba i trochu potím, ale na povrchu těla je mi stále zima. Leda se pohybovat vysoce intenzivně, jenže to se týká leda tak závodů a v cíli to chce okamžitě převlékat, jinak opět riziko prochlazení. Nevím, asi ta slabá otužilost. Zatím s tím bojuju a překonat to nedokážu. Asi by to chtělo na té otužilosti a imunitě zapracovat více.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.