Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » skokanské koleno

skokanské koleno

Nalezené položky: 17 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

parakotoul muž 21.03.2008 22:15:21

Právě tohle mě trápí a chci se vás zeptat co se mi může stát při neléčení. Hraji závodně basketbal na poměrně dobré (výkonostně náročné) úrovni. A jestli to jde vůbec vyléčit, dík.

avatar

Zlaté Hory

Celkem 3829 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2007)

Vašek muž 23.03.2008 20:32:00

Můj spoluběžec, ehm sparingpartner:) má podobný problém a tak má naordinovanou měsíční pauzu, obstřiky atd. O podrobnosti jsem se bohužel nezajímal, ale doporučil bych ti návštěvu ortopeda (sportovního lékaře…), myslím, že by ti mohl pomoci:).

Motto: ...kam jsem šel,tam jsem utíkal
avatar

parakotoul muž 24.03.2008 10:23:35

u ortopedů sem byl dvakrát. klidový režim to je jasný… ale toho se podle mě stejně nezbavim asi nejlepší je to posilovat.. to dělám. mě ale nejvíc zajímá co se mi může stát když tyto obtíže „přejdu“.

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 27.05.2008 11:28:34

[quote=parako­toul]u ortope­dů sem byl dvakrát. klidový režim to je jasný… ale toho se podle mě stejně nezbavim asi nejlepší je to posilovat.. to dělám. mě ale nejvíc zajímá co se mi může stát když tyto obtíže „přejdu“.[/quote] když to přejdeš, můžeš dopadnout jako já. tzn. konec sportování,kromě cyklistiky a plavání.ani po roce žádná léčba nepomáhá. neradno si s tím zahrávat,lepší nechat koleno pár měsíců v klidu než klid napořád. u basketbalistů může pomoct správný taping.

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

Patas muž 09.07.2008 19:53:01

Měl jsem tuhle diagnozu. Pul roku jsem jenom mazal masticky a omezoval trenink. Obcas jsem dostal injekci do toho kolena. Pak mě vzal na operaci a vyčistil zánět, zhruba pul roku po operaci to pořád bolelo stejně, pak jsem začal posilovat čtyřhlavy stehení sval a myslím, že pokud bych toto dělal dříve tak jsem na opereci vůbec nemusel. Doporučuji dělat dřepy ale pouze do vodorovné polohy se zemí a koleno nesmí přesáhnout špičku nohy.

avatar

liliputan žena 08.08.2008 21:55:35

Ahojky, já mám skokanské koleno už 7 měsíců. Objevilo se týden po hnisavé angíně, která byla zaléčena, ale zřejmě to nestačilo. Od té doby mám za sebou 14denní klidový režim(ležení, sezení), kdy hlavní potíže odezněly, pak chůzi s patellární páskou, ultrazvuky, lasery, rázovou vlnu, protizánětlivou léčbu-náplasti, prášky, krémy, obklady, wobenzym, microlactin, posilování stehenního svalu a stále šetření, tudíž kolo a plavání. Nyní jsem dostala obstřik a čeká se. Zánět je potvrzený z magnetické rezonance, ale je prý malý a dokotoři se bojí operovat ho-prý ho nemusí najít. Samozřejmě, že už je to chronické. Patasy, jak jsi se dostal na tu operaci? Kdo tě tam poslal? Je mi 24 let a už nevím co mám dělat. Nejhorší je, že někdy mám takové bolesti, že už se to odráží i na mé psychice. Předtím jsem aktivně chodila na spinning, hrála squash a doběhnout autobus nebyl problém. Můžeš mi prosím poradit? Budu vděčná za jakoukoli radu či doporučení. To samé pro ostatní, jestli víte o něčem, dejte prosím vědět. PS: zábaly z tvarohu, lektvar z aloe vera, višňovský balzám, to vše už mám vyzkoušené-bez úspěchu. Asi mi není pomoci:-(((

avatar

varel muž 30.08.2008 13:18:43

Skokanské koleno je zdravotní stav který bohužel není vratný, což znamená že již můžeme pouze udržovat stav, který se sice nezlepší ale v lepším případě nezhorší či zhorší co nejméně. Tady přidávám odkaz kde je to pěkně popsané http://www.volejbaljicin.estranky.cz/…ela_III_cast . Házet flintu do žita však nikdo nemusíte, jen je třeba zodpovědně dodržovat jisté zásady a prevence a i s tímto zdravotním stavem se dá poměrně dobře aktivně sportovat. Posilování čtyřhlavého stehenního svalu a používání infrapatellární pásky k fixaci čéšky jsou pravděpodobně ty nejspolehlivější. Mě to takhle pomáhá již přes 10 let a i když mě kolínko pořad bolí tak již se to nezhoršuje a ta bolest je 10 let stejná. Zajímavé je že dokud člověka nic nebolí tak každý to tělo huntuje o106 a když zjistí trvalá poranění tak se zhrozí a už jenom zvostane ležet před bednou a huntuje tělo obsesivním jídlem a pitím.

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 31.08.2008 11:42:57

[quote=varel]Sko­kanské koleno je zdravotní stav který bohužel není vratný, což znamená že již můžeme pouze udržovat stav, který se sice nezlepší ale v lepším případě nezhorší či zhorší co nejméně. Tady přidávám odkaz kde je to pěkně popsané http://www.volejbaljicin.estranky.cz/…ela_III_cast . Házet flintu do žita však nikdo nemusíte, jen je třeba zodpovědně dodržovat jisté zásady a prevence a i s tímto zdravotním stavem se dá poměrně dobře aktivně sportovat. Posilování čtyřhlavého stehenního svalu a používání infrapatellární pásky k fixaci čéšky jsou pravděpodobně ty nejspolehlivější. Mě to takhle pomáhá již přes 10 let a i když mě kolínko pořad bolí tak již se to nezhoršuje a ta bolest je 10 let stejná. Zajímavé je že dokud člověka nic nebolí tak každý to tělo huntuje o106 a když zjistí trvalá poranění tak se zhrozí a už jenom zvostane ležet před bednou a huntuje tělo obsesivním jídlem a pitím.[/quote] tak to cos tu napsal je naprosto presne! mam potize uz vic nez rok, az na ctvrty pokus jsem nasel orthopeda ktery mi tohle presne diagnostikoval a castecne pomohl. zacal jsem behat s tejpovanim tesne pod ceskou a potize se zmirnily tak o 70%, uz muzu pomalu bezet 60–70 minut, coz jeste nedavno vubec neprichazelo v uvahu. dostal jsem i dvakrat injekce kortikoidu, ale tam se mi zdal efekt nulovy. doktor mi jeste nabidl v zari-rijnu artroskopii,ale toho se trochu bojim, myslis ze by to mohlo pomoct?

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

Celkem 65791 km
Minulý měsíc 200 km
10 km: 0:36:02 (2007)
půlmaraton: 1:20:04 (2009)
maraton: 2:57:46 (2012)

ironman muž 31.08.2008 13:07:50

tahle tejpovacka pod ceskou zacina byt cim dal vice videt na bezeckych zavodech, zrovna vcera sem si to v Koline rikal …

Motto: Never give up!!!
avatar

varel muž 31.08.2008 17:24:42

[quote=Lubos M][quote=varel]Sko­kanské koleno je zdravotní stav který bohužel není vratný, což znamená že již můžeme pouze udržovat stav, který se sice nezlepší ale v lepším případě nezhorší či zhorší co nejméně. Tady přidávám odkaz kde je to pěkně popsané http://www.volejbaljicin.estranky.cz/…ela_III_cast . Házet flintu do žita však nikdo nemusíte, jen je třeba zodpovědně dodržovat jisté zásady a prevence a i s tímto zdravotním stavem se dá poměrně dobře aktivně sportovat. Posilování čtyřhlavého stehenního svalu a používání infrapatellární pásky k fixaci čéšky jsou pravděpodobně ty nejspolehlivější. Mě to takhle pomáhá již přes 10 let a i když mě kolínko pořad bolí tak již se to nezhoršuje a ta bolest je 10 let stejná. Zajímavé je že dokud člověka nic nebolí tak každý to tělo huntuje o106 a když zjistí trvalá poranění tak se zhrozí a už jenom zvostane ležet před bednou a huntuje tělo obsesivním jídlem a pitím.[/quote] tak to cos tu napsal je naprosto presne! mam potize uz vic nez rok, az na ctvrty pokus jsem nasel orthopeda ktery mi tohle presne diagnostikoval a castecne pomohl. zacal jsem behat s tejpovanim tesne pod ceskou a potize se zmirnily tak o 70%, uz muzu pomalu bezet 60–70 minut, coz jeste nedavno vubec neprichazelo v uvahu. dostal jsem i dvakrat injekce kortikoidu, ale tam se mi zdal efekt nulovy. doktor mi jeste nabidl v zari-rijnu artroskopii,ale toho se trochu bojim, myslis ze by to mohlo pomoct?[/quote] Pokud ti provedou artroskopii tak mohou vyloučit že příčinou tvých potíží není něco jiného, ale bohužel skokanské koleno se žádnou operací nezlepší. Je to degenerace vazu, neboli některá vlákna vazu jsou nevratně poškozená a jde o to aby se zastavilo poškozování dalších vláken. Když to přeženu tak je to jako by ti u ocelového lana prasknul jeden pramen a při prasknutí dalších pramenů se veškerá námaha přenáší na ty zbylé. Z pohledu tvého vazu se bolest stupňuje jak ubývá vláken vazu a veskerá námaha se přenáší na ty zbylé. V nejhorším případě již zbylá vlákna vazu nevydrzi námahu a utrhnou se. Pak se provádí velmi komplikovaná operace kdy se potrhané vazy příšívají zpět, což se rovná konci jakékoliv sportovní činnosti. Samozřejmě že se skokanským kolenem už rekordy trhat nebudeš, ale jak jsem řekl výše při dodržování jistých zásad ke kterým bych přidal „omezování sportovních limitů“ (holt půl maraton už běhat nebudeš, ale 10km rekreačním tempem až do hrobu :D).

avatar

liliputan žena 31.08.2008 20:38:52

Ahojky, jsem strašně ráda, že mi konečně někdo odpověděl na můj dotaz, akorát jsem během tohoto měsíce získala naprosto jiné informace. Půjdu na operaci k jednomu velice dobrému a známému ortopedovi, který operoval již hafo skokanských kolen a úspěšně!!! Bohužel se musí provést operace jak arthoskopická, tak klasická, tedy řez pod kolenem. Po operaci 14dní až 3týdny s berlema, poté lehce rotoped a a s jízdou na něm se spokojit na 1–2měsíce, s tím, že po 3měsících se můžu vrátit ke všem druhům sportu-squash, spinning apod. A navíc se to neobnovuje. Smířila bych se s tím co píšeš, ale mám info od lidí, které operoval(ta samá diagnóza) a ti aktivně sportují. Po operaci je to na dlouhé lokte, ale chce to jen trpělivost, toť vše. Až to budu mít za sebou, určitě podám info, slibuji. Zatím stále posiluji a velice to pomáhá. Zatím pa a mějte se. Ještě jednou moc děkuji za odpověď.

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 01.09.2008 15:04:20

Varel: tak tos me nepotesil, doufal jsem ze zavodit jeste budu. ale bohuzel zacinam pocitovat tenhle problem i na druhem kolenu…

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

remo muž 07.09.2008 13:42:43

Skokanské koleno je dobře léčitelné, nikoli nevyléčitelné. Možností je několik. Neobjevil jsem v diskuzi Vaše zkušenosti s léčbou pomocí fyzikální metody Rázová vlna. Úspěšnost je až 90%, po té bych volil aplikaci steroidů (obstřiků), až nakonec chirurgickou léčbu. Vždy se má začít tím účinným, šetrným a především neinvazivním. K náhledu možnosti léčby rázovou vlnou : www.revmacentrum.cz – sekce Fyzikální léčba-Rázová vlna. Ať to po léčbě dobře běhá :-)

avatar

Kadaň, Ústí nad Labem

Celkem 11706 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:05 (2011)
půlmaraton: 1:37:48 (2010)
maraton: 3:26:26 (2008)

Tudy muž 07.09.2008 17:35:19

Nevím, jestli to byl i můj případ. Neběhal jsem skoro rok (kvůli bolestem). Bolest se při vyšetření u orthopeda projevovala přitom jen v následující situaci: v leže na zádech a položených natažených nohách mi lekář podržel nohy tak, že jsem nemohl ohnout kolena a chtěl po mě, abych „přitáhl“ čéšku nahoru. Stěží jsem potlačoval výkřik…

Ale už jsem z toho venku. Sice mi doktor běhat zakázal, ale mě to nedalo a velice opatrně jsem začal opět s během, od té doby mám za sebou 4 maratony. Kromě téměř roční pauzy od běhu (červen 20005-březen 2006) již 2 roky papám chonroitin + glukosamin.

avatar

remo muž 07.09.2008 20:07:00

To TUDY Jak to popisuješ, nejedná se o skokanské koleno, ale o problém chrupavky kolenního kloubu, tzv. chondropatie čéšky. Je to onemocnění vnitřní (kloubní ) strany čéšky. Skokanské koleno je problém mimokloubní – jde o zánět dolního úponu šlachy čéšky. Mám dobré zkušenosti v léčbě tvé choroby nitrokloubními injekcemi kyseliny hyaluronové. www.revmacentrum.cz

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 07.09.2008 20:30:11

můj orthoped(údajně léčí prvoligové basketbalisty) tvrdí, že rázová vlna je v mém případě vyhazování peněz…posilování, ledování, tejpování, injekce- je to prý dlouhodobá záležitost

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

remo muž 07.09.2008 22:44:23

Asi nemá zkušenosti, kolega může léčit kohokoli. Rázová vlna je reativně mladá metoda, která ještě není v podvědomí i lékařů :-( Teprve na letošních mezinárodních ortopedických a revmatologických kongresech byla metoda léčby rázovou vlnou uznána jako velmi účinná metoda. Jistě rázová vlna neléčí všechno. Musí se velice dobře postavit diagnóza k léčbě rázovou vlnou. I já mám zkušenosti, že rázová vlna se někdy, bohužel dělá pro zisk a aplikuje se mnohdy i na stavy, které zcela jistě nemůže vyléčit. Mezinárodní zkušenosti, i naše, však u indikovaných případů k léčbě rázovou vlnou jsou vynikající a účinnost je velmi, až překvapivě velmi, vysoká. Má rada, najdi si seriózního a erudovaného terapeuta. www.revmacentrum.cz

Nalezené položky: 17 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.