Prádlo smrdí - pouze pro pány
romain
31.12.2008 14:46:38
Je to možná trochu „nechutné“ téma, ale chtěl bych se Vás pánové zeptat jestli Vám spodní funční prádlo po běhu taky tak „zapáchá“? Koupu se pravidelně, používám deo… nejsem žádný špindíra:o)) aby jste si nemysleli. Nepotím se nějak abnormálně… stejně jsem zatím nekoupil prádlo, které by mě vyhovovalo (klimatex, moira, sensor, new balance…). Samozřejmě venku je to celkem jedno, ale teď v zimě v tělocvičně na pásu se obávám, že mě jednou někdo osloví s tím, abych raději příště nechodil:o). Když příjdu dom, manželka se mých trenýrek skoro nechce ani dotnout… ale jo, nekonec mi je opere:o). Tak co, jak je to s Váma??
Aura: 157 | Manětín
Kydy
31.12.2008 17:42:07
Já už jsem si zvykl na celkem pravidelný: „Táto… smrdíš“ ![]()
po každym běhání házím celou hromadu do pračky a proženu to
posledním mácháním. S práškem to peru tak jednou za deset dní. Od
manželky mám zákaz to věšet v sušárně mezi ostatní prádlo, neb prý
ženský nadávají (bydlím v bytovce)… holt neví co je hezký…
tak jsem si natáhl šňuru
v místnsti pro kola a tam to suším. Je fakt, že to tam moc nevoní… asi
se kazej starý řetězy ![]()
hany
01.01.2009 09:59:54
Nevím, jestli je toto vlákno čistě „chlapské“, ale i my se potíme. Jsem ženská … a vždy, když jsem otevřela večer tašku ze spinningu, mohlo mě porazit. A co teprve taková Moira po celodenním lyžování! Taky chuťovka. A to mám velmi dobrý vztah s vodou, mýdlem, antiperspiranty…Naštěstí jsem našla i prádlo s tzv.antibakteriální úpravou. Většinou upravují vlákno za pomocí stříbra a to zabraňuje rozkládaní potu a tudíž zápachu. Moc jich není, je třeba hledat, ale do jiného „silonového“ už nejdu. A teď jsem se nechala přesvědčit na merino a potvrzuji – funguje. Navíc je i hezké a dá se nosit normálně, což taky není zanedbatelné (ženská). Jen musím čekat na slevy, protože cena není moc lidová. Takže starý Klimatex aj. nosím na běhání do lesa, protože tam jsem sama a zvířátka jsou zatím bez bez námitek. Ale do fitka „mezi lidi“ už bych v tom nešla.
Aura: 178 | Dobřichov
honzaherda
01.01.2009 13:57:23
měl jsem ponožky s příměsí stříbra a efekt teda moc znatelný nebyl … U běhu je problém, že se člověk zpotí víceméně vždy při běhu delším než nějakých 20minut. Hadry z kola jsou při zimních příp jarních teplotách i po 5hodinách v pohodě, neb se vždy „usuší“ ve sjezdu nebo volnou jízdou po rovině. No a ve fitkách jsou asi lidí zvyklí na to, že to tam vonět nemůže, já tam ovšem nechodím, neb pohyb jinde než venku mě prostě nebaví.
Aura: 1 | Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy
01.01.2009 18:36:52
Zdravím, své funkční běžecké prádlo peru po každém běhu, tj. 4–6 týdně, vždy na 30 °C, jednou týdně na 40 °C, bez aviváže. Běhám v těch stejných hadrech už 2–3 roky, manželka tvrdí že to poslední dobou smrdí i po vyprání a já s ní musím souhlasit. Ta špína je sakra „zažraná“ a v obýváku tohle prádlo už raději nesuším…
Aura: 3 | Praha 9
runtimeerror
02.01.2009 00:17:15
Zdravím též vespolek,
tvrdí se, že zápach potu (stejně jako intenzita zápachu) je značně individuální a závisí mj. na genetických dispozicích, ale také na složení stravy. Sám se řadím (a jsem řazen) mezi spíš „nenápadné“ potivce, tak jsem nikdy necítil moc potřebu s tím experimentovat, ale třeba může vést cesta ke zlepšení přes změnu jídelníčku… Mimochodem jsem sám skoro 20 let víceméně vegetarián, třeba to s tím souvisí.
Aura: 205 | Brno
dao
02.01.2009 09:46:08
Zajímavý doplněk k tématu: http://www.sportsite.cz/…-roztok.html Nezkoušel jsem a na oblečení to asi není, ale i boty musím často separovat z bytu ven. Jinak nepopulární bavlna nesmrdí a loni jsem testoval triko Devold a to taky ani po týdnu nesmrdělo.
Aura: 0 | Praha-východ
Vanda
03.01.2009 12:01:41
fusekle se stříbrem ok – ale vše ostatní vydrží nenasmrádnout tak co to tak max pětkrát vezmu na sebe (přirozeně to mezitím pokaždé proženu pračkou – bez aviváže, tenhle fujtajbl nepoužívám… a kamarádím se s kvalitní srchokosmetikou a antiperspiranty) – ale do všeho ostatního prádla se to stejně zažere:( na ven pohoda, oblíkám se stejně raději méně a zahřeju se pohybem, takže se často ani nezpotím a to mi vyhovuje, ne vždy to tak ale jde
millan
04.01.2009 20:43:49
vše řečeno. smrdí.
Aura: 438 | Bratislava
andyxx7
04.01.2009 23:30:14
mam funkcne pradlo a periem ho asi po 5–6 behoch. aj to len preto, ze uz by
som ho asi mal oprat. inak vobec nesmrdi. sustakovu bundu nosim uz 4 mesiac a
este som ju nepral. vsetko susim v izbe aj s botami a uplne v pohode-bez
pachov
boty striekam asi
raz za 2 tyzden sprejom proti pliesnam Nanosilver. asi to bude fakt
individualne
Aura: 91 | Štěpánovice
VanaXXL
05.01.2009 13:36:30
Tak já jsem na tom stejně jako Andyxx7. Zpocená syntetika mi dřív smrděla jako pes. Minulý rok jsem přestal pít kafe, začal pravidelně polykat céčko a unifikoval snídaně – musli s neslazeným bílým jogurtem a ananasem/mandarinkama a pot normálně přestal smrdět. Dávám za pravdu errorovi, tipnul bych si, že jídelníček má na to vliv.
Aura: 0
boulder3
07.10.2009 14:23:56
Ale sranda na tom je ta, ze ked sa spotim v akomkolvke inom triku ktore
nieje funkcne tak pot nesmrdi. Smrdia len funkcne trika ale to asi preto ze su
synteticke…perem raz za tyzden…chodim behat skoro rano a tym padom sa
nestretavam moc s ludmi
Ale tiez ma to dost otravuje rano ked si ho obliekam… Skusim asi prikupit
nejake triko s tou antibakterialnou upravou
vkrejci
07.10.2009 16:58:35
Pere-li někdo zpocené prádlo jednou týdně , nemůže se divit, že smrdí :) Funkční triko přeperu mýdlem v umyvadle po každém běhu, zabere to asi 3 minuty ;) Jinak souhlasím s runtimeerrorem, že strava má na „vůni“ potu podstatný vliv.
tomák1967
08.10.2009 12:51:06
Prádlo z merina je skutečně odolné proti smradu i při litrech potu který já dokážu vyprodukovat.A nemusí to být zrovna Devold,ale třeba Progress.Mají vůbec spoustu zajímavých věciček. http://www.progress-cz.cz/…avni-stranka
zmatloj
09.10.2009 08:59:39
[quote=tomák1967]Prádlo z merina je skutečně odolné proti smradu i při litrech potu který já dokážu vyprodukovat.A nemusí to být zrovna Devold,ale třeba Progress.Mají vůbec spoustu zajímavých věciček. http://www.progress-cz.cz/…avni-stranka[/quote] Pod to se můžu podepsat: měl jsem triko z merina na týdenní túře po Tatrách, kdy jsem ho každý den propotil durch, a ani po tom týdnu nesmrdělo. U moiry – ač také dobře funkční – by mi na „zasmrádnutí“ stačil den.
Aura: -12
Jecminek.Maselnik
09.10.2009 09:25:10
moira mi z funkčních věcí, které vlastním, příjde jako největší neřád co se zápachu týče.
tomák1967
09.10.2009 11:34:29
Skutečně dobrý ponožky,anatomicky tvarovaný,perfektně padnou,nezničitelné(naběhaly se mnou přes 1000km a na patě mají pouze náznak prodírání)a a opravdu NEZASMRÁDNUTELNÉ.Po intenzivním týdením běhání -cca 13 hodin zátěže a nulové údržbě prostě a jednoduše nesmrdí a netvrdnou.Požádal jsem kolegu z práce a potom i ženu o nezávislý test a dal jim čichnout.Nejdřív nechtěli,potom byli odvážní a nakonec řekli:NESMRDÍ :D
Aura: 89 | Praha 9
Lubos M
15.12.2009 13:02:12
Jakým způsobem perete funkční prádlo, aby nesmrdělo?
Aura: 80 | Brno
rk
15.12.2009 14:11:58
Finta je v rychlosti odstranění potu a bakterií ulpělých z pokožky. Hned než uschne, stačí vymáchat ve vodě, někdy dvakrát, vyždímat, za dvě hodiny uschne a je připravené opět k užití. Dělám to tak denně s oblečením, ve kterém běhám z práce. Po asi třech použitích s vymácháním to lehce vyperu v libovolném prostředku na vlnu a jemné prádlo. Mám za to, že tyto jsou šetrnější i k umělým ušlechtilým vláknům a obzvláště lycra se odmění násobně delší životností než v jiných alkalických rozpouštědlech byť tekutých od zvučných značek. Jen vyjímečně, ve slabé chvilce, z lenosti, nebo když se fakt zahumusím, hodím to do pračky jako běžné bavlněné oblečení a duševně trpím spolu s ním při představě jak se vytahuje, žmolkuje a ztrácí pružnost.
Domcha
22.01.2010 13:15:25
Jen pro pány? Snad se také mohu zúčastnit =) Aby jsme si rozuměly, cvičím dost náročně v tělocvičně, atletiku, hlavně když děláme takzvané vršky, či kruháč. Sice to oblečení zapáchá, ale neperu ho – přece jen se to víc vytahává a tak dále a tak dále. Před atletikou se ráno sprchuji se sprchovým gelem, potom před atletikou používám deodorant. Jak před, tak i po. Používám craftky a tričko suprex, s krátkým, a tričko nejmenované značky ( nevzpomenu si ) s dlouhým – obě to jsou běžecká a odpocovací trička. No ty trička ale zapáchají asi nejvíc.
Aura: 0 | Kynšperk nad Ohří
schonfeld
02.02.2010 23:02:40
Osobně mám teď zcela čerstvou zkušenost s spodní vrstvou Mizuno
s technologií Virtual body. Kupodivu, smrdí skutečně méně, ačkoliv je to
taky částečná syntetika, tedy žádné merino nebo textil s příměsí
stříbra. Ale zcela bez zápachu to taky není. V porovnání se spodmín
prádlem které mám třeba od Odlo nebo od Sensoru je ten rozdíl přibližně
o 70 procent méně smradu. Což je pozitivní, ale je otázka zda to
vyváží ten cenový rozdíl ![]()
Aura: 438 | Bratislava
andyxx7
13.05.2010 12:50:21
S tym pranim to moc neriesim. Vsetko hadzem do pracky a este som
nepostrehol, ze by som mal nieco vytahane alebo by sa to zmolkovatelo.
Odtredujem na 800 ot/min. Keby s tym mal niekto problem, tak si dajte bez
odstredenia, vytiahnite pradlo a zbytok si dajte odstredit ![]()
leontynka
14.05.2010 10:07:44
Dovolim si taky prispet do „smrdici“ debaty. Mam docela dobre zkusenosti
s Klimatex mikinou se stribrem. Smrdi opravdu mene. Jinak ostatni obleceni,
take vetsinou Klimatex vetram po behu a po uschnuti a peru tak jednou tydne. Min
se rozhodne potim kdyz mam na sobe funkcni pradlo ve vsech vrstvach. Nedavno
jsem byla behat a trochu prselo, tak jsem si neprozretelne vzala nepromokavou
bundu od Hanah. Sice nepromokla, ale taky nepropustila. Mokro bylo ze vsech
stran. ![]()
Aura: 52 | Liberec
Rybka77
14.05.2010 14:50:18
tak se taky přidám.....je zajímavé, že mě moje oblečení nesmrdí a manželovo jo.:-D
a to oba máme povětšinou klimatex atd.
Aura: 14
Winchester
13.09.2010 20:14:03
Zjistil jsem, že moje prádlo smrdí tím víc, čím déle ho nechávám zmačkané v tašce. Když jsem na spinningu a prádlo vyndám po dvou hodinách, trochu smrdí a musí se vyprat. Když ho zapomenu, druhý den ho vyndavám s kolíčkem na nosu. Když ale doběhnu domů a prádlo hned pověsím, rychle vyschne a prakticky nesmrdí.
Aura: 460 | Brno
mulisak
14.09.2010 00:21:56
>> Winchester, 13. 09. 2010 20:14:03
Přesně tak, mám stejnou zkušenost a je to proto, že „čerstvý“ pot u většiny lidí opravdu nesmrdí, to se stane až poté, co se vlivem přítomných mikroorganismů zkazí.
rudo
14.09.2010 01:28:59
soda bicarbona – je tajomstvo, zabija plesne kvasnice bakterie a pouziva sa tajne aj na liecenie rakoviny (kedze rakovina sa rozmnozuje rovnako ako plesne a kvasnice), pouziva sa na cistenie tela od vsetkych mikrosajrajtov, dokonca sa vstrekava priamo do nadorov… vonkajsie pouzitie – macat si napriklad nohy v sode bicarbone je najlepsi prostroedok proti koznym pliesnam, tzv athlets foot atd prevencia aj liecenie. Co to ma s pranim a smradlavym pradlom ?
nuz soda bicorbona najlepsie vyzabija vseko mikrosajrajty na pradle, Doma uz roky periem len v sode bicarbone, pracka ani pracovna nesmrdi za chemikaliami pradlo nesposobuje alergicke reakcie z praskov, pradlo je ciste a , pranie je ovela lacnejsie, prasky vobec nepouzivam, je to navyse ekologicke. pozor – soda bicarbona sa predava v 2 druhoch – na jedenie bez pridaneho aluminia a inych chemikalii a industrialna s pridanym aluminiom atd – tu industrioalnu pozuivam do pracku, na pridavanie do napojov mam cistu. ta zasvinena aluminiom sa casto predava v potravinach tak si treba zistit od vyrobcov udaje
Aura: 157
Hokki
14.09.2010 02:16:40
>> rudo, 14. 09. 2010 01:28:59
Zvážil jsi to dobře jen tak to sem hodit do placu? Nebylo by lepší to
spíš směřovat na Nobelovku?
(potichu
šeptám: vyzkouším to…)
rudo
14.09.2010 06:18:21
>> Hokki, 14. 09. 2010 02:16:40 to vies,
tajomstvo co v zakulisi kazdy pozna ale nik nema odvahu o tom hovorit-napisat
verejne, aj tu sa to schova medzi smradlavym pradlom ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.