Index » Zdraví, nemoc, bolest » Výhřez ploténky a běh

Výhřez ploténky a běh

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Aura: 2 | Třinec

Celkem 2356 km
Minulý měsíc 88 km
10km: 0:52:23 (2010)

renos muž 29.08.2010 08:30:02

Zdravím, chci se zeptat, na CT mi letos diagnostikovali výhřez ploténky 5mm mezi L4 a L5. Loni jsem celý listopad promarodil, prostě jsem jedno pěkné ráno nebyl schopen vstát z postele. Takže injekce, infuze, tablety, 2 měsíce rehabka. Snažím se cvičit, to jsem pochopil, že je naprostá nutnost. V červnu jsem po delší pauze začal opět s pobíháním. Jen mám trochu obavy, že těm zádům to prospívat nebude. Při samotném běhu bolesti nejsou, ale jinak při ohýbání zad, nebo třeba v posteli mě to občas řádně píchne. Primářka rehabky tvrdí, že z běhání nemusím mít obavy, mám se jen vyhýbat zvedání těžkých břemen. Co myslíte vy?

hodnocení: 0
ok ko
odpovědět

Aura: 5

10km: 0:44:38 (2011)
půlmaraton: 1:44:06 (2010)
maraton: 3:48:40 (2010)

HoK muž 29.08.2010 19:34:35

>> renoszl, 29. 08. 2010 08:30:02

Ahoj, jsem na tom podobně. Mě už loni navrhovali operaci, ale do toho se mi moc nechce, pokud to není vyloženě nevyhnutelné, i když je mi jasné, že časem se tomu stejně nevyhnu. Největší problém mám ráno když vstanu, než se rozhýbu, někdy to bolí v sedě ale při chůzi a běhu o tom vůbec nevím. Lékař mi ohledně sportu také žádné omezení nedal. Za 14 dní jdu na kontrolu na neurochirurgii, tak uvidíme.

ok ko
odpovědět

Aura: 69 | Kroměříž

Jita žena 29.08.2010 20:06:30

Zdravím plotýnkáře :-) pohyb je opravdu v tomto případě nutnost, s tím naprosto souhlasím. Pokud běh nedělá potíže (bolesti a jejich projekce do dolních končetin, ztrátu, nebo naopak zvýšenou citlivost apod), běhejte. Omezte silnici, přidejte lesní cesty a jehličí, úměrně tomu je potřeba povzbudit trupové stabilizační mechanismy (bránici, hlubší vrstvu břišních svalů), vynechat posilování břicha sklopkami, přidat i nějakou nestabilní plochu (ideálně posturomed) a na tomto zpevnění systematicky pracujte, efekt se dostaví, dodržujte tzv. prvky školy zad. Jitka Stehlíková

Motto: Dopředu vlastními silami. Každý krok se počítá.
hodnocení: +1
ok ko
odpovědět

Aura: 2 | Třinec

Celkem 2356 km
Minulý měsíc 88 km
10km: 0:52:23 (2010)

renos muž 30.08.2010 15:32:06

>> Jita, 29. 08. 2010 20:06:30

Super, takže běžím dál :-) . Při běhu opravdu problém není, spíše stejně jako Hok ráno je to ztuhlé a bolí. Můj problém je, že jsem nedisciplinovaný- cvičím, zlepší se to, pak se na to vyfláknu a samozřejmě netrvá to dlouho a bolesti jsou spátky. No nic, musím se na to zaměřit a to jádro zpevnit a hlavně udržovat a to doživotně, jinak skončím pod kudlou. Cviky znám, knihu Škola zad máme doma taky. Jitko díky moc za rady. Hoku, ať ti to dopadne dobře u těch šamanů ;-) . Zdar

ok ko
odpovědět
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.