Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | Další Poslední
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.02.2015 15:52:08

>> EdCable, 24. 02. 2015 21:28:01

Nemám rad debaty, kde se rozebírá, jak nějaký blogger chápe (eventualne nechápe – viz spoludebater) odborný článek, který z diskutujících skoro nikdo nečetl.

avatar

Pally muž 07.03.2015 11:32:03

otazka: ked uvarim nejake strukoviny(lus­teniny), tak co a kolko v nich ostane? resp. co sa z nich vyvari do vody? (zaujimaju ma hlavne fytaty a potom dalej bielkoviny a mineraly.. popripade sacharidy)… vdaka za odpovede

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.03.2015 21:06:53

>> Pally, 07. 03. 2015 11:32:03

odpoved nemam ale mam otazku:

pred varenim to namacas a vodu vylievas?

fazulu niekdy aj 2–3 dni a vodu vymienam casto,

pri soske to staci par hodin a vyment vodu

ked varim tak ako to zovre tak to este raz vylejem a preplachnem, umyjem hrnec z tej usadej peny a zacnem varit odznova v cisej vode

a fazula sa nema solit pri vareni, sol brani zmeknutiu fazule

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Pally muž 07.03.2015 22:09:44

>> rudo, 07. 03. 2015 21:06:53

diky diky, vacsinou to dam do vody den pred varenim a vodu potom vylejem.. a aj pri vareni menim vodu… potom uvarenu hodim do zeleninovo-mesoveho vyvaru… ja len ci tam vobec este ostanu nejake bielkoviny a mineraly alebo to uz je len taky balast… :-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.03.2015 22:15:03

>> Pally, 07. 03. 2015 22:09:44

ostanu, pre mna ide o tu vlakninu, v tej to je schovane

do vody sa vyluhuju si len tie toxicke latky a aked sa aj vyplavy nejaky jednoduchy cukor, nuz o to melpsie

to je jako ked varis maso vo vode, tiez nemas strach ze sa vyplavia bielkoviny

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Pally muž 07.03.2015 22:20:02

>> rudo, 07. 03. 2015 22:15:03

no super, diky…

a taka pohanka je na tom ako? ked do toho strukovino-zelenino-mesoveho vyvaru dam aj trochu pohankovych halusiek tak to pokazim alebo v pohode? trochu viac sacharidov mi nevadi

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.03.2015 22:45:47

>> Pally, 07. 03. 2015 22:20:02

hm tak neviem co sa pytas

ak ti nevadia sacharidy, tak pohanka je OK

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Pally muž 07.03.2015 22:55:51

>> rudo, 07. 03. 2015 22:45:47

no dam si max 30–40 gr., len som nevedel ci to nejak nepokazi (fytaty) a ci to ma nejaky pozitivny vplyv

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.03.2015 23:00:45

>> Pally, 07. 03. 2015 22:55:51

ak jedavas obilie, tak pohanka je najlepsia volba

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Pally muž 07.03.2015 23:03:46

>> rudo, 07. 03. 2015 23:00:45

snazim sa nejest, ale obcas mam chut na bryndzove halusky, takze jedine z pohankovej muky :-) tak ok, vdaka, dozvedel som sa vsetko co som chcel :-D

avatar

Bratislava

Brutto muž 09.03.2015 08:26:02

>> rudo, 07. 03. 2015 23:00:45

Pohanka nie je obilie ale kvetina nie? Ci?

avatar

Sloviensko

rudo muž 09.03.2015 08:35:52

>> Brutto, 09. 03. 2015 08:26:02

a na MDZ si neprepadol? ak si priniesol balik pohanky…

kazde obilie je rastlina

neviem jako sa to zaraduje botanicky ale stravovaco sa to bere ako bezlepkove obilie

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 09.03.2015 08:55:15

>> rudo, 09. 03. 2015 08:35:52

Neprepadol, tam som bol poctivy a priniesol ruze. Z pohanky som si spravil az vecer palacinky. Ja len kvoli tomu, ze sa mi zda ze som to niekde cital, ze to je klasicky kvet ako sedmokraska a tak, proste nie obilie. Tiez som neni botanik :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 09.03.2015 09:41:17

>> Brutto, 09. 03. 2015 08:26:02

>> rudo, 09. 03. 2015 08:35:52

Kvetina (dvoudelozna pseudoobilnina):

Obili (jednodelozna rostlina, lipnicovite):

avatar

Sloviensko

rudo muž 09.03.2015 10:35:21

pohankova kasa sa vola v rusku GRECKA, je to kazde rano zaklad stravy naproklad medzi horolezcami

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 24.03.2015 08:01:00

Zajímavý rozhovor – že by se skutečně začínalo něco dít? http://www.lidovky.cz/…kultura.aspx?…

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
avatar

Sloviensko

rudo muž 24.03.2015 11:08:52

>> davidof, 24. 03. 2015 08:01:00

fakt dobry

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.04.2015 10:31:38

>> ivan99, 10. 04. 2015 09:53:32

super clanok pekne vsetko zhrnute

povinne citanie a maturitna otazka

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 16.04.2015 14:01:44

Chtěl bych se zeptat, jak je na tom z hlediska NSS:

  1. červená řepa, peču si ji v troubě. Je dost sladká, ale jinak jsem na ní četl samé pozitivní věci, tak by mě zajímalo, jestli tam není nějaké skryté NSS nebezpečí :-)
  2. rajčata solená a sušená – pozor, ne v oleji!

Díky, PaKo

avatar

Bratislava

Brutto muž 16.04.2015 14:49:32

>> PaKo, 16. 04. 2015 14:01:44

100 g cervenej repy uvarenej/pecenej ma B/T/S – 2/0/10 g, takze je uplne v pohode. Ja si ju takisto peciem a zjem minimalne jednu za tyzden. Nahovaram si ze to ma pozitivny vplyv na prenos kysliku v krvi :) V NSS je uplne v pohode (pozor, nehovorime o cvikle, ktora je v poharoch nakladana, tu si niekedy z nudze tiez dam, ale alibisticky ju premyvam v sitku :)) K rajcinam sa vyjadrit neviem, ale myslim, ze vsetko susene ovocie je cukrovejsie ako cerstve, nakolko toho v pomere zjes ovela viac.

avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 16.04.2015 18:44:19

>> Brutto, 16. 04. 2015 14:49:32

Jednu za týden? Já si dávám k obědu nebo k večeři tři, a to i víckrát za týden :-D

avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 16.04.2015 19:47:54

>> PaKo, 16. 04. 2015 18:44:19 Pozor, ja mám pocit ze tam je nějaká kyselina (stavelová?) a kvůli ni se velké množství nedoporučuje. Ale dopor. dávku nevím.

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
avatar

Bratislava

Brutto muž 16.04.2015 19:59:11

Tak nejak. Ako aj napriklad baby spenat a podobne. Su ro stavely. Treba googlit oxalates, pod tym pojmom sa da vela najst.

avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 16.04.2015 20:51:20

>> davidof, 16. 04. 2015 19:47:54

>> Brutto, 16. 04. 2015 19:59:11

Ano, o šťavelanech a oxalátových krystalech mám načteno dost, měl jsem vloni nějaké zdravotní problémy a šťavelany byly jedna z možných příčin.

Spíš mě to zajímalo čistě z hlediska NSS, protože chuťově je fakt dost sladká.

avatar

Sloviensko

rudo muž 17.04.2015 00:09:18

>> PaKo, 16. 04. 2015 20:51:20

IMHO : kazda tepelna uprava a pecenie zvalst kedze extra vysoke aj Celzie aj Fahrenhaity

sa meni vlaknina na cukor a aj skrob sa stiepi na jednoduche cukry

takz epreto sa jednak uvolni chut teda zrazu citis to fruktozu v otm

fruktoza je sladka chut

a jednak ztracas vlakninu a pridavas jednoduche cukry

ale surovu len svine zeru

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 17.04.2015 05:58:46

>> rudo, 17. 04. 2015 00:09:18

:-) Já mám rád i syrovou, to mi neva, ale někde jsem četl, že tepelná úprava zvyšuje využitelnost všech těch dobrých věcí, které řepa obsahuje. Ta tepelná úprava tam byla zmíněná speciálně v souvislosti právě s řepou.

avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 17.04.2015 08:23:56

pečená řepa 12,5% sach., z toho 9% cukrů. S kozím sýrem, rukolou a oliv. olejem to je lahůdka, takže když toho nesním půl kila…

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
avatar

Sloviensko

rudo muž 17.04.2015 09:36:25

>> PaKo, 17. 04. 2015 05:58:46

ja som neni proti

len vysvetlujem preco chuti sladko

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 17.04.2015 11:07:40

>> rudo, 17. 04. 2015 09:36:25

Jasně, rozumím.

>> davidof, 17. 04. 2015 08:23:56

Aaaaaaaaaach … :-)

Díky všem, PaKo

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.