Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pražský půlmaraton slibuje pikantní souboj generací

Pražský půlmaraton slibuje pikantní souboj generací
foto: Martin Symon (archívní foto)

Petr Kostovič | 20.02.2014 | přečteno: 3720×

Se značným předstihem zveřejnili pořadatelé Sportisimo 1/2Maratonu Praha startovní listinu elitních atletů. Půlmaratonským křtem projde 5. dubna loni na podzim výborná na desítce Lucie Sekanová (10 km – 33:43). Na startu bude i osmnáctiletá Anežka Drahotová, která zatím dokázala běžet půlmaraton v čase 1:18:25. O český půlmaratonský primát se s nimi utkají o generaci starší Ivana Sekyrová a Petra Kamínková. Mezi muži jsou na favority českého pole pasováni Kreisinger, Homoláč a Krupička.

„Jsem zvědavá, zda dravé mládí v podání teprve osmnáctileté Anežky Drahotové či čtyřiadvacetileté Lucie Sekanové, která se v Praze chystá na svůj první půlmaratonský start, pokoří zkušené běžkyně Ivanu Sekyrovou a Petru Kamínkovou,“ těší se na souboj českých žen manažerka elitních atletů Jana Moberly.

Skvělá bude i konkurence mezi běžci, kteří budou bojovat o vítězství v závodě. Ve startovce mužů nechybí Etiopan Atsedu Tsegay, který v Praze v roce 2012 zvítězil čtvrtým nejrychlejším půlmaratonským časem historie 58:47, ani Keňan Philemon Limo. Ten jako první vytrvalec zaběhl v České republice půlmaraton v čase pod jednu hodinu (59:30). Magickou hranici jedné hodiny již překonalo šest vytrvalců, kteří přislíbili startovat v dubnu v Praze.

Ani ženské startovní pole se nemá co do výkonnosti za co stydět. Joyce Chepkirui už dokázala běžet 1:07:03, pod 1:08 umí půlmaraton i Worknesh Debele z Etiopie. Její krajanka Firehiwot Dado zase zvítězila na maratonu v New Yorku v roce 2011.


STARTOVNÍ LISTINA ELITNÍCH BĚŽCŮ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 20.02.2014 23:49:29

Se značným předstihem zveřejnili pořadatelé Sportisimo 1/2Maratonu Praha startovní listinu elitních atletů. Půlmaratonským křestem projde 5. dubna loni na podzim výborná na desítce Lucie Sekanová (10 km – 33:43). Na startu bude i osmnáctiletá Anežka Drahotová, která zatím dokázala běžet půlmaraton v čase 1:18:25. O český půlmaratonský primát se s nimi utkají o generaci starší Ivana Sekyrová a Petra Kamínková. Mezi muži jsou na favority českého pole pasováni Kreisinger, Homoláč a Krupička.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.