Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak se připravit na maraton? Naberte vědomosti na víkendu s trenérem

Jak se připravit na maraton? Naberte vědomosti na víkendu s trenérem
foto: Petr Lhota

komerční prezentace | 23.09.2014 | přečteno: 8274×

Je možné připravit se dobře bez trenérského vedení třeba na maraton, bez širších znalostí z oblasti sportovního tréninku? Tréninkové univerzální plány slibující ten či onen výkon jsou dobrým záchytným bodem, ale také mají své nedostatky. Ignorují věk, váhu, případné zdravotní obtíže, únavu z práce a jiných činností, talent, apod.

Co dělat, když jeden trénink nestihnu? Má ho vynechat, či posunout a pokračovat dle plánu, mám ho tam někam zařadit v době, kdy je volněji? A když se příprava přeruší třeba na týden, co pak? Studium jednotlivých trenérských disciplín je zdlouhavé a náročné. Rady zkušenějších běžců mohu být do začátku vodítkem, ale i tak zbývá velká spousta otazníků.

Je možné se kvalitně a efektivně připravit bez cizí pomoci, když nemám potřebné široké znalosti? Pořádám v listopadu třídenní soustředění, kde se pokusím srozumitelným jazykem vysvětlit základní tréninkové pojmy a systémy. Nastíním při něm, jakým způsobem si sestavit tréninkový plán, co dělat při problémech a jak správně odvést vlastní tréninkovou jednotku. Dotkneme se všech důležitých aspektů, které ovlivňují vlastní trénink i závod.

Součástí soustředění bude i individuální konzultace, nejlépe na základě laktátových testů, i bez nich. Co půjde odzkoušet v praxi, to odzkoušíme – rozcvičení, speciální běžecká cvičení, vedení tréninkové jednotky, vycvičení, apod. Pozvu i odborníka přes běžecký materiál.

Místa jsou omezena na 12 kvůli prostoru pro individuální konzultace, a také abyste měli přirozenější možnost reagovat na přijímané informace – pružně a ihned.

Seminář je určen začátečníkům a mírně pokročilým a bude zaměřený na maratonskou přípravu. Pokud byste měli zájem o podobný seminář zaměřený na 10 km až půlmaraton, napište mi. Bude-li vás více, domluvíme jiný termín.


MARATONSKÝ VÍKENDOVÝ SEMINÁŘ

Termín konání: 15.-17. 11. 2014

Místo konání: Penzion Kuželka, Dřevěnice

Cena: 2 750 Kč (včetně plné penze a ubytování), zvláštní nároky na stravu zohledníme, napište mi to. (vegetariáni, a­pod.)

Program bude zaslán seminaristům individuálně, domluvíme se individuálně i na případných laktátových testech kvůli konkrétní konzultaci.

Pavel Novák

závodník a trenér (osobní rekord v maratonu 2:18:21, nyní tréninková skupina 33 běžců a triatlonistů)

www.tajemstvi-maratonu.cz

PŘIHLÁŠKY ZASÍLEJTE NA:

korzarek@seznam.cz

S DOTAZY VOLEJTE:

777 021 709

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 20.09.2014 00:19:52

Je možné připravit se dobře bez trenérského vedení třeba na maraton, bez širších znalostí z oblasti sportovního tréninku? Tréninkové univerzální plány slibující ten či onen výkon jsou dobrým záchytným bodem, ale také mají své nedostatky. Ignorují věk, váhu, případné zdravotní obtíže, únavu z práce a jiných činností, talent, apod.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.