Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Přípravy na ČEZ Jizerskou 50 běží naplno, v záloze je náhradní program

Přípravy na ČEZ Jizerskou 50 běží naplno, v záloze je náhradní program
foto: SkiTour

tisková zpráva | 16.12.2014 | přečteno: 8038×

Za necelý měsíc odstartuje v Bedřichově 48. ČEZ Jizerská 50 a na startu bude bezmála 7 tisíc závodníků. Přípravy na celý víkend Jizerské 50 běží naplno, pořadatelé vyrábí, v případě vhodných podmínek, umělý sníh a čekají na ten přírodní. Zároveň mají v záloze náhradní program pro případ, že by počasí lyžařům nepřálo. O finální podobě Jizerské 50 se rozhodne 4. ledna 2015.

„V Bedřichově za mínusových teplot vyrábíme umělý sníh, který využijeme přímo na stadionu a také na úvodních kilometrech trasy Jizerské 50. V prosinci 2013 nám počasí nepřálo vůbec a zasněžovat jsme nemohli, letos byly podmínky lepší a navíc se nám podařilo ve spolupráci s Jizerskou o.p.s. a obcí Bedřichov navýšit kapacitu výroby sněhu,“ říká Martin Koucký, tajemník Skiklubu Jizerská padesátka.

V Jizerských horách aktuálně neleží sněhová pokrývka a nadprůměrné teploty se podle meteorologů udrží do Vánoc. Výhled počasí slibuje ochlazení a výrazné srážky v týdnu od 29. prosince 2014 až do poloviny ledna.

„Do závodu Jizerské 50 zbývá bezmála měsíc a přípravy běží naplno bez ohledu na počasí. Věříme, že nám příroda ukáže svou přívětivou tvář a přichystá i s naší pomocí závodníkům překrásný závod. Po nedávných zkušenostech však zároveň pracujeme i s náhradním programem pro případ, že by sníh nebyl. Jeho konkrétní podobu s ohledem na podmínky zveřejníme 4. ledna 2015,“ říká Martin Koucký.

V případě, že by Jizerské hory trpěly podobným nedostatkem sněhu jako v roce 2014, mají pořadatelé ve stejném termínu připraven záložní plán, který počítá s uskutečněním závodů a doprovodného programu v maximálním rozsahu v závislosti na množství sněhu.

„Pro všechny závodníky bude v takovém případě připraven servis od výdeje startovních balíčků, přes časomíru, občerstvení až po pamětní odznaky a diplomy. Uděláme maximum pro to, abychom závodníkům nabídli co nejhodnotnější program i vzhledem k tomu, že jsme většinu nákladů spojených s pořádáním Jizerské 50 vynaložili. Dříve uvažované přesunutí na jiný termín je vyloučené,“ dodává Martin Koucký.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 18.12.2014 19:05:40

Za necelý měsíc odstartuje v Bedřichově 48. ČEZ Jizerská 50 a na startu bude bezmála 7 tisíc závodníků. Přípravy na celý víkend Jizerské 50 běží naplno, pořadatelé vyrábí, v případě vhodných podmínek, umělý sníh a čekají na ten přírodní. Zároveň mají v záloze náhradní program pro případ, že by počasí lyžařům nepřálo. O finální podobě Jizerské 50 se rozhodne 4. ledna 2015.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.