Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Extrémní překážkový běh Army Run ukáže, jak se cvičí vojáci NATO

Extrémní překážkový běh Army Run ukáže, jak se cvičí vojáci NATO
foto: Army Run

tisková zpráva | 13.04.2015 | přečteno: 6708×

V Česku se v červnu uskuteční vůbec první závod, který je svou náročností srovnatelný s výcvikem vojáků NATO. Představí ho Army Run, který podruhé pořádá překážkové běhy na Šumavě. Letos k nim navíc přibude i srpnový závod přímo na dráze Armády ČR. Nejen extrémní výkony a adrenalin, ale hlavně nevšední zážitek si může zkusit každý.

„Army Run je pod záštitou ministra obrany a s ministerstvem obrany na pořádání závodu úzce spolupracujeme. Závodníci se proto mohou těšit na opravdové vojenské prostředí a na nepřekonatelnou atmosféru,“ přiblížil jeden z organizátorů závodu Martin Liška.

Jedná se o sérii závodů, které kromě klasického běhu využívají nejrůznějších překážek na trati, nechybí tak voda, bláto. Stejně jako maratonské běhy i překážkové závody jsou ve světě a v Česku rok od roku oblíbenější. Army Run, který se letos koná již podruhé, připravil na Šumavě v červnu dvě tratě s různou náročností. Novinkou je pak běh, který využívá terénu cvičiště vojáků NATO. Ten se poběží 22. srpna v areálu Vojenské akademie na Vyškově.

„Originální a neokoukané překážky mají za úkol prověřit fyzickou i mentální sílu běžců. Na překážkách spolupracujeme s vojenskými experty a profesionály z ARMED.cz, kteří jsou zárukou nejlepšího možného zážitku. Překážky budou náročné a zábavné zároveň,“ vysvětlil Liška s tím, že nejnáročnější verzi poběží i profesionální vojáci, takže poměřit s nimi své síly mohou všichni přihlášení závodníci.

Trasa CIVIL je dlouhá přibližně 10 km a součástí trasy bude minimálně 20 překážek. Náročnější trasa ARMY měří přibližně 16 km a bude na ní alespoň 30 překážek. Novinkou pro letošní rok je trasa NATO, která bude mít více než pět kilometrů. Její součástí bude minimálně dvacet překážek a uskuteční se na dráze Armády ČR.

Kdo může závodit? Muži, ženy a to jak jednotlivě, tak i v týmech. Běh je pro všechny věkové kategorie. Filozofií ARMY RUN je týmová spolupráce a fair play. “Chceme, aby si účastníci závod užili, pomáhali si u překážek a nehleděli příliš na čas. Čas sice změříme, ale budeme vyhlašovat pouze tři nejlepší týmy. Hlavní je ARMY RUN dokončit!” uzavřel Liška.

Součástí běhu je i doprovodný program, jak například odlehčený závod pro děti do 15 let Army Run Kids, Paintball, soutěž o ceny a již legendární závěrečná afterparty.

Podrobnosti a přihlášení na závody naleznete na www.armyrun.cz.

Komentáře (Celkem 4)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 14.04.2015 22:44:22

V Česku se v červnu uskuteční vůbec první závod, který je svou náročností srovnatelný s výcvikem vojáků NATO. Představí ho Army Run, který podruhé pořádá překážkové běhy na Šumavě. Letos k nim navíc přibude i srpnový závod přímo na dráze Armády ČR. Nejen extrémní výkony a adrenalin, ale hlavně nevšední zážitek si může zkusit každý.
Odkaz na článek

avatar

tak různě

10 km: 0:44:17 (2015)
půlmaraton: 1:37:16 (2015)

joringel žena 03.10.2016 05:41:09

Prodám 2× startovné na ARMYRUN – NATO Praha 15.10.2016: 1× muž v elitní vlně (cena 1240 CZK) 1× žena se startem v 10:30 (cena 990 CZK) Pište na mail klarkivemon@seznam.cz

avatar

Sloviensko

rudo muž 03.10.2016 08:46:08

ako sa trenuje armada agresora, vycvik zabijakov – siritelov demonkracie

preco sa behej prepoziciava k niecomu takemuto nemoralnemu ?

fujtajbl

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:53:39 (2015)
půlmaraton: 1:56:00 (2015)

gilwen77 žena 03.10.2016 11:08:14

Naštěstí se stále najdou tací, kteří NATO válčení hází bobek. Běžcicyklisti

avatar

petrin muž 22.08.2018 09:59:08

Našel jsem zajímavý článek Jak se připravit na ARMY RUN?, snad někomu pomůže k lepším výsledkům, mě nakopl.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.