Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bärwalder See: 22kilometrový okruh pro milovníky inline bruslení

Bärwalder See:  22kilometrový okruh pro milovníky inline bruslení
foto: Vít Valenta

Vít Valenta | 13.05.2015 | přečteno: 6400×

Pouhých 220 kilometrů od Prahy se buduje již několik let největší jezerní komplex v Evropě – Lužická jezerní oblast. Zaplavením bývalých hnědouhelných dolů vznikají obrovské vodní plochy propojené kanály a lemované širokými a hladkými stezkami nabízejícími kromě pestrého sportovního vyžití i nádherné písčité pláže.

Mezi českými inlajnisty patří k nejpopulárnějším jezerům bezesporu Bärwalder See, které je největším v Sasku (pětkrát větší než Máchovo jezero) a leží nejblíže České republiky (pouhých 100 km od hranic).

Okruh patří svou délkou 22 kilometrů k těm nejdelším a nejkvalitnějším. Většina okruhu je hladký asfalt šířky od dvou do pěti metrů. Okruh okolo jezera je převážně rovinatý, vhodný pro začátečníky i „rychlíky“. Stezka nabízí nádherné bruslení v malebné krajině, které kontrastuje s výhledem na chladící věže elektrárny Boxberg.

Bruslaři zde ocení v první řadě nádhernou přírodu, klid a mnoho prostoru k jezdeckým manévrům. Na dráze je několik stánků s občerstvením, toalety, informační tabule, kemp a nespočet odpočívadel. Jezero má průzračně čistou vodu, dvě velké pláže a několik základen pro různé vodní sporty.

Zajímavostí je i ojedinělý projekt zvaný Das Ohr Europas, neboli Ucho Evropy. Jedná se o repliku ucha, které má délku 350 metrů, šířku 250 metrů a výšku zhruba 18 metrů. Uvnitř je amfiteátr s 270 místy pro konání různých akcí. Na Ucho Evropy narazíte přímo na okruhu.


KOMERČNÍ TIP

Jak se k jezeru dostat autem: Praha – Liberec – Hrádek nad Nisou – Budyšín – Uhyst/Boxberg

Parkování: 5 euro

Jednodenní inline výlety k jezeru od 559 Kč: www.sportmart.cz


Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Vít234 muž 13.05.2015 16:08:21

Pouhých 220 kilometrů od Prahy se buduje již několik let největší jezerní komplex v Evropě – Lužická jezerní oblast. Zaplavením bývalých hnědouhelných dolů vznikají obrovské vodní plochy propojené kanály a lemované širokými a hladkými stezkami nabízejícími kromě pestrého sportovního vyžití i nádherné písčité pláže.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.