Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hradní seriál pro rodiny otevřel sezonu na Točníku

Hradní seriál pro rodiny otevřel sezonu na Točníku

Petr Říman | 18.05.2015 | přečteno: 3162×

Na pomyslný hradní běžecký trůn usedl na prvním závodě seriálu Běžíme na hrad David Gerych. Na náročné desetikilometrové trati zvítězil v čase 37:05. V ženách se na prvním místě umístila Pavla Zahálková za 41:55.

„Do zhruba sedmého kilometru jsme běželi v asi čtyřčlenné skupince a potom jsem se trhnul. Závěrečné kilometry byly trochu boj, na osmém kilometru byl velký protivítr a závěrečných 500 m bylo prudké stoupání,“ popisuje vítěz.

„Já jsem celou trasu běžela sama, ani žádní chlapi kolem mě neběželi,“ doplňuje Pavla Zahálková. „Mám to sem kousek, bydlím v Plzni, ale na Točníku jsem nikdy nebyla. Moc hezká trať a dobrý trénink na příští týden, to běžím na Lysou horu. Tady bylo převýšení asi 250 metrů, tam mě čeká asi 1000 metrů.“

Závod byl vrcholem celodenního programu odehrávajícího se ve sportovním areálu pod hradem. „Chtěli jsme vytvořit program pro celé rodiny, nejen samotné běžce,“ říká hlavní organizátor Martin Plecitý. A tak děti mohly bojovat na dětských tratích a potom se vydat na pohádkovou cestu na hrad. Čekala je na ní řada zastavení, kde pod dozorem pohádkových bytostí plnily různé úkoly. Celé rodiny se mohly účastnit vyplňování vědomostního kvízu. Jednotlivé odpovědi nacházely během prohlídky hradu.

Zaměření na celé běžecké rodiny bylo vidět i na výběru tratí a časech startů. Po dětských závodech startoval běh na 5,2 km končící na hradě a po nezbytné pauze, aby se rodiče u hlídání potomků mohli vystřídat, odstartoval závod na hlavní desetikilometrové trati ve tvaru ležaté osmičky. V prvním okruhu si běžci užívali pohledu na hrad Točník a Žebrák a v druhém kole osmičky zase převládaly výhledy do kraje.

„Trať byla opravdu nádherná, jsem taky ráda, že to byl čistokrevný kros s různorodým povrchem, asfaltu, který moc nemusím, bylo snad jenom 200 metrů,“ říká Hanka Dvorská, vítězka své kategorie. „Trať byla kopcovitá, ale to jsme od běhu na hrad očekávali,“ doplňuje jeden z účastníků. „ A byl jsem moc rád za občerstvení v polovině, před velkým stoupáním opravdu pomohlo. Také bych vyzdvihnul design trička ze startovního balíčku, je to snad první, co jsem na závodech dostal, ve kterém můžu vyrazit na ulici."

Škoda jen, že účast běžců byla poznamenána posledními zápasy na hokejovém mistrovství světa. Při kvalitě seriálu lze předpokládat, že v dalším díle na hradě Bouzov bude návštěvnost podstatně větší.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

p30etr muž 19.05.2015 17:13:00

Na pomyslný hradní běžecký trůn usedl na prvním závodě seriálu Běžíme na hrad David Gerych. Na náročné desetikilometrové trati zvítězil v čase 37:05. V ženách se na prvním místě umístila Pavla Zahálková za 41:55.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.