Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyšlo nové Běhej pro hobíky-závoďáky, obsahuje výsledky testu krosových bot

Vyšlo nové Běhej pro hobíky-závoďáky, obsahuje výsledky testu krosových bot
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 26.09.2015 | přečteno: 4433×

Vyšlo nové číslo tištěného Běhej.com a na své si přijdou zejména ti, pro které se běh stal opravdovou vášní a chtějí se posunout z kategorie hobíků mezi ryzí závoďáky. Jedním z nich je Lenka Horká z Prahy, která ve velkém rozhovoru líčí radosti a strasti své cesty z chvostu startovního pole na stupně vítězů. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO

„Chcete si běhat jen tak pro radost? Běhejte bez plánu. Chcete výsledky? Najděte si trenéra a makejte,“ říká rezolutně členka SK Babice a neváhá dopodrobna popsat své zdravotní trable, které ji potkaly a které pramenily z nedostatku železa v krvi. Ukázku z rozhovoru přineseme v příštích dnech.

Blíží se Velká kunratická a to nenechává v klidu fandy superrychlých krosů. Obuli jsme proto postupně 12 modelů bot a vyzkoušeli je v lesích, na polích a polních cestách. O vítězi rozhodovaly desetinky bodu, ale potěšily nás v podstatě všechny boty, takže o té nejlepší na vaši nohu nebude rozhodovat jen kvalita, ale i její konkrétní určení a samozřejmě vaše osobní preference. Čtěte test v novém čísle a napište nám také na redakce@behej.com své postřehy.

Sestavili jsme stručný „tréninkovo-metodický“ materiál nazvaný „5 kroků k úspěchu“ pro ty, kteří se rozhodnou následovat Lenku Horkou a řadu dalších bojujících nejen s nadbytečnými kily, ale i o výrazné zlepšení kondice a přední umístění na závodech. Jak udržet pravidelnost v tréninku, jak volit cíle, jaké jsou správné stravovací návyky, jaká je správná výbava závoďáka a hlavně jak sestavit roční tréninkový plán? To vše najdete v novém Běhej.com.

Josef Smetana, autor tohoto manuálu, je sám sportovcem tělem i duší. Přestože mu pomalu táhne na kulatých 50 let, stále se nevzdává ironmanského snu a rozhodl se, že se bude více než rok svěřovat s tréninkovými postupy ale i omyly se čtenáři našeho časopisu. „V roce 2008 jsem se s tréninkovými objemy až 650 km měsíčně dopracoval k první operaci achilovky… Dalo by se čekat, že změním přístup k tréninku, ale předvedu přesný opak – sádru si po operaci sundavám doma sám a k běhání se vracím zbrkle a rychle,“ zmiňuje jednu ze slepých uliček, kterými si musel projít.

Pokud elaborujete se složením stravy, začtěte se do materiálu Katky Kašparové. Přichystala si seznam rad, co jíst a pít a čemu se rozhodně vyhnout před závodem, při něm a také po něm, k urychlení regenerace. Pokud máte rádi odbornější články, nenechte si ujít příspěvek běhající doktorky Jany Neuwirthové nazvaný „Multivitamíny proti únavě. Ano, nebo ne?“

Znáte knihu Christophera McDougalla Born to run (Zrození k běhu)? Asi zbytečná otázka, že? Tento americký autor napsal knihu další, vyjde v říjnu v českém překladu Takoví obyčejní hrdinové. Přestože se nejedná o ryze běžecký titul, jakým bylo Zrozeni k běhu, najdete i v něm hodně podnětné pasáže. Vybrali jsme kapitolu s názvem trochu vyzývavým i tajemným současně – „Naučte tělo pálit tuky“.

Zdenka Pecková z RunCzech týmu, pořadatele šestice „zlatých“ masovek po celé republice, nás nechá nahlédnout do zákulisí RunCzech Racing Teamu. Víte, že se během roku můžete setkat v pražských parcích s řadou elitních keňských vytrvalců? Jak zde žijí, jak se stravují a hlavně co je mentálně odlišuje od zbytku běžeckého světa?

Pavla Schorná Matyášová je stálicí domácí běžecké scény a zejména mezi vrchaři má jméno jako hrom. V roce 2012 vydřela bronz na vrchařském mistrovství Evropy a na své úspěchy by ráda navázala po skončení mateřské dovolené. Přinášíme reportáž z jihu Čech, kde tato pohledná běžkyně a biatlonistka žije a trénuje.

Tolik z nového čísla. Budeme rádi, když svým hlasem v anketě níže ukážete, co z jeho obsahu vás zajímá nejvíce. Další číslo vyjde na konci října a bude se věnovat běhu žen a dívek.


JAK ČASOPIS POŘÍDIT?

ČASOPIS ZAKOUPÍTE V ONLINE TRAFICE PUBLERO NEBO NA TĚCHTO PRODEJNÍCH MÍSTECH. MŮŽETE SI JEJ TAKÉ PŘEDPLATIT V TIŠTĚNÉ PODOBĚ A ZÍSKÁTE KOPU SLEV A VÝHOD.


Nové číslo je v prodeji od čtvrtka 24. září a objednat jej lze i kusově prostřednictvím níže připojeného online formuláře.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 24.09.2015 19:30:21

Vyšlo nové číslo tištěného Běhej.com a na své si přijdou zejména ti, pro které se běh stal opravdovou vášní a chtějí se posunout z kategorie hobíků mezi ryzí závoďáky. Jedním z nich je Lenka Horká z Prahy, která ve velkém rozhovoru líčí radosti a strasti své cesty z chvostu startovního pole na stupně vítězů. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.