Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tři a půl hodiny potřeboval vítěz extrémního Lipno Ice Marathonu

Tři a půl hodiny potřeboval vítěz extrémního Lipno Ice Marathonu
foto: Martina Barnetová, www.mbphotos.cz

Petr Kostovič | 14.02.2016 | přečteno: 7808×

Pouhých 19 maratonců a 24 účastníků poloviční porce absolvovalo letošní ročník Lipno Ice Marathonu. Pořadatelé zprvu slibovali zážitek z běhu po ledu, nakonec se kvůli rozmarům počasí uskutečnila „suchá“ varianta. Nejlépe si s ní poradil v čase 3:39:06 Martin Gabla z Prahy. Mokřinami podél Lipna se prodrali i dva borci, kteří závod absolvovali naboso. VÝSLEDKY

Organizátoři bohužel nemohli kvůli počasí nabídnout trasu po zamrzlém Lipně, a tak celá trasa vedla po břehu Lipenské přehrady. Vzhledem k zvedající se hladině musela být trať třikrát přeznačena.

„Vodní hladina se zvedla až o 150 cm, takže nám prakticky zmizely pláže, na kterých byl závod původně vyznačen. Tím se terén stal ještě náročnějším,“ uvedla k tomu Adéla Černá, ředitelka závodu. Start závodu byl v Černé v Pošumaví. Půlmaraton měl otočku v Lukavické zátoce, maraton v Hrušticích.

Absolutním vítězem se stal Martin Gabla v čase 3:39:06. Čas napovídá o náročném terénu. Maratonské trati se nezalekla také jediná žena, Renata Horáková, ultravytrvalkyně ze severu Čech.

„Scénérie závodu je naprosto jedinečná a pohledy na Lipno neopakovatelné. Závod byl svým sice rovným, ale náročným terénem poměrně "syrový“. Dokonce jsem se několikrát občerstvoval přímo z Lipna," uvedl v cíli vítěz maratonu.

Tomáš Zahálka a Lukáš Findeis absolvovali celý závod bosí. Tomáš Zahálka říkal, že sice takový extrémní maraton ještě naboso neabsolvoval, ale prý se to „dalo“.

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 14.02.2016 09:49:32

Pouhých 19 maratonců a 24 účastníků poloviční porce absolvovalo letošní ročník Lipno Ice Marathonu. Pořadatelé zprvu slibovali zážitek z běhu po ledu, nakonec se kvůli rozmarům počasí uskutečnila „suchá“ varianta. Nejlépe si s ní poradil v čase 3:39:06 Martin Gabla z Prahy. Mokřinami podél Lipna se prodrali i dva borci, kteří závod absolvovali naboso. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.