Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Karlovská 50 se jela! Vyhráli Máka s Vojtkovou

Karlovská 50 se jela! Vyhráli Máka s Vojtkovou
foto: Ski Tour

ČEZ Ski Tour | 14.02.2016 | přečteno: 8087×

Karlovskou 50 se i přes nepříznivé sněhové podmínky podařilo uspořádat, i když byla pro závodníky náročná! Na nejdelší trati bral zlato Daniel Máka, z žen byla nejlepší Šárka Vojtková. Na startu bylo přes 500 závodníků.

Vzhledem k rannímu dešti se ještě na poslední chvíli upravily délky tras na konečných 24 km pro původní 50km trasu, závodníci z 25km trasy jeli 12,5 kilometrů a hobbíkům zůstala trasa nezměnená.

Závodníci z padesátky i pětadvacítky vyrazili společně přesně v 10 hodin z louky pod hotelem Lanterna. Pro závodníky na nejdelší trati bylo připraveno 2,5 okruhu, ti na kratší si zajeli 1,5 okruhu.

První v cíli se objevili závodníci z kratší trati, a to už za necelých 40 minut. Cílovou pásku protl jako první Piotr Michalek. Půl minuty za ním dojel Petr Kuthan, současný druhý muž v pořadí malé SkiTour. Bronzou příčku bral Lukáš Ehrenberger s časem 00:42:08. Mezi ženami byla nejlepší Kamila Knopová s časem 00:46:44. Druhá skončila Tereza Tvarůžková a její kolegyně z týmu BAPu Lucie Krupová získala bronzovou medaili.

Na delší trase se oddělila hned po začátku elitní vlna. Na prvním mezičase už zůstalo v čele pospolu jen šest závodníků, mezi nimiž nechyběl ani dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa, Dušan Kožíšek. V posledním kole se však ve stoupání po otočce oddělila trojka nejrychlejších, Daniel Máka, Václav Sedláček a Radek Šretr, kteří se ke konci poprali o medaile.

Vítěz Daniel Máka protrl cílovou pásku před druhým Václavem Sedláčkem o čtyři sekundy. ,,Začali jsme pomalu. V tom druhém okruhu už jsme trošku zabrali a ti pomalejší odpadli. Ke konci už jsme jeli vlastně jen tři. A o zlato jsem zabojoval až zhruba 300 metrů před cílem," řekl v cíli vítěz Daniel Máka.

Pátý Dušan Kožíšek nestačil na trojku nejlepších a v druhé části závodu se společně z Jakubem Pšeničkou odpojili. „Kluci se od nás odtrhli. Já měl pak před sebou akorát Jakuba Pšeničku a já si hlídal svou pátou pozici. Trasa byla náročná. Ač se pořadatelé snažili, co to dalo, na některých místech byly kameny a jelo se fakt těžko,“ řekl v cíli Dušan Kožíšek.

Na nejlepší ženu jsme si museli zhruba půlhodinku počkat. Zlato brala stejně jako loni Šárka Vojtková s časem 01:31:41, která ani nevěřila svým vlastním očím, když se na výsledkové tabuli objevila první. „Vážne jsem první? Neděláte si legraci? To jsem teda nečekala,“ říkala překvapeně v cíli. „Jsem ráda, že se závod uskutečnil. Objíždím celou SkiTour, takže se body určitě do celkového hodnocení hodí. I když na celkové vítězství to nevidím. Můj plán byl obhájit loňské prvenství, ale letos mám velkou konkurenci. Každopádně uvidíme se na Jelymanovi,“ dodala Šárka Vojtková. O deset minut později dorazila do cíle druhá žena Lucie Vaněčková a třetí místo obsadila Monika Kadlecová.

Na desítce nechyběla celá rodina Martina Koukala. Jeho sedmiletá dcera Sandra byla vůbec nejmladší účastnicí, která se na start závodu postavila. Hobíci tak měli jedinečnou šanci se postavit na stejnou trasu jako mistr světa. „Jsem rád, že se závod nakonec uskutečnil. Mohli jsme si tu zajet desítku s celou rodinou. A manželka Vanda si dokonce poprvé zajela klasiku,“ zhodnotil Karlovskou 50 Martin Koukal.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 14.02.2016 14:12:01

Karlovskou 50 se i přes nepříznivé sněhové podmínky podařilo uspořádat, i když byla pro závodníky náročná! Na nejdelší trati bral zlato Daniel Máka, z žen byla nejlepší Šárka Vojtková. Na startu bylo přes 500 závodníků.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.