Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžci na start! Vychází nová termínovka závodů

Běžci na start! Vychází nová termínovka závodů
foto: Běhej.com

Petr Říman | 24.02.2016 | přečteno: 7710×

Pro většinu populace je dnem D, tedy dnem startu do nového roku, klasicky 1. leden. Běžci, kteří již okusili strasti i slasti závodů, zaklekávají do pomyslných startovních bloků na konci února. To totiž startuje jak nová sezona, tak nová termínovka (pro neznalé – kalendář závodů v aktuálním roce).

Termínovkáři, lovci dat, vybíhají do nového roku poněkud dříve – na začátku podzimu. Mají u toho trochu mrazení v zádech. Co když pořadatelé naplní svá předsevzetí, která trousí po celou sezonu: „Letos už fakt naposled, todleto opravdu nemám zapotřebí.“

Ale ne. Pořadatelé patří k lidu odolnému a optimistickému. Sotva se otřepou ze stresů z jednoho závodu a začnou chystat ročník další, popřípadě vymyslí závod nový. Letos jsme jich do termínovky nasbírali na 1 200 (dobrá, dobrá, je jich o něco více, ale nám se líbí kulatá čísla :).

Je mezi nimi řada klání, jejichž ročníky se počítají na desítky. Přibyla také řada nových. Běžci nevědí, kam dřív skočit, vlastně běžet a musí pečlivě vybírat. Chcete závod městem, přírodou, nebo chemičkou? Máte chuť závodit po silnici, terénem, přírodou nebo ve městě v přírodě a na krosové trati dohromady? Všechno máme, stačí si jen vybrat!

Možná máme u nás největší počet závodů na jednoho běžce. Možná bude světovým unikátem i vcelku přátelská atmosféra mezi pořadateli. Asi proto, že většina pořadatelů, když zrovna nic nepořádají, oblékne trenýrky a běží okouknout konkurenci. Po závodě u piva domluví termíny na příští rok a nepotřebují k tomu žádný zastřešující orgán, úřad, či vyhlášky. A to je unikátní, to si udržme. V jakémkoliv jiném oboru by na to vznikl alespoň výbor, ne-li celé ministerstvo…

Ti, kterým klasický běh nestačí, si mohou v nové termínovce vybrat triatlon, nebo běh přes překážky, kde dostane zabrat celé tělo. Ti, kteří se závodů pořád trochu bojí, si mohou pro začátek vybrat některý ze zážitkových běhů, kde o umístění nejde ani v poslední řadě. A my všichni ostatní se nedívejme na žádnou akci skrz prsty. Buď si závod své běžce najde, a když ne, tak ho prostě příští rok v termínovce nenajdeme.

Nová tištěná termínovka v šikovném formátu „do kapsy“ A5 vyšla 24. února, má rekordních 152 stran. Předplatitelé časopisu Běhej.com ji obdrželi či v nejbližších dnech obdrží v rámci předplatného za 99 Kč, ostatní ji mohou objednávat za 170 Kč prostřednictvím formuláře nebo zaběhnout do některé z těchto běžeckých prodejen: Trailpoint Praha, Total Sport Ostrava, Sport Hotárek Náchod a BehejBrno.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 24.02.2016 16:11:25

Pro většinu populace je dnem D, tedy dnem startu do nového roku, klasicky 1. leden. Běžci, kteří již okusili strasti i slasti závodů, zaklekávají do pomyslných startovních bloků na konci února. To totiž startuje jak nová sezona, tak nová termínovka (pro neznalé – kalendář závodů v aktuálním roce).
Odkaz na článek

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 24.02.2016 23:58:19

Nemohu si pomoci, ale při zmínce o Termínovce si vždy vzpomenu na Iva Domanského, který ji dlouhé roky sestavoval. Stejně tak odmyslitelně mi tohle spojení naskočí při zmínce o Rohálovské desítce, kam ji Ivo vždy přivezl a předával předplatitelům. V sobotu 27.2. jej tam určitě uvidím virtuálně opět sedět a uslyším jeho charakteristic­ký hlas.

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.