Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Startuje sbírková kampaň pro podporu většího zapojení hendikepovaných sportovců

Startuje sbírková kampaň pro podporu většího zapojení hendikepovaných sportovců
foto: roadlessrunfilm

tisková zpráva | 02.02.2017 | přečteno: 1313×

V Praze usídlení filmoví tvůrci Paul Dean (VB) a Kristyna Balaban (Kanada) dnes oznámili spuštění své indiegogo kampaně k financování dokončení jejich dokumentárního filmu „The Road Less Run“ (Běh cestou nevyšlapanou) a pomoci rozšíření unikátní koncepce zapojení hendikepovaných sportovců do Pražského mezinárodního maratónského běhu založeného charitativní organizací Running With Those That Can´t.

Od roku 2009, s odvahou, houževnatostí a zalití potem Scott Keel a Honza Holna popoháněli revoluci ve vnímání. V roce 2013 soutěžili ve svém posledním maratónu společně jako tým. „Všechno,“ říká Scott, „se dá uskutečnit, když to děláte společně.“ A nyní, jak více lidí začíná být svědky úžasných nových horizontů lidských potenciálních schopností, se tato myšlenka ujímá. „The Road Less Run“ je neuvěřitelný pravdivý příběh o tom, jak jeden sen rozbořil bariéry, změnil celé společenství a inspiroval lidi po celém světě.

Running With Those That Can´t (RWTTC) je charitativní organizace se sídlem v Praze, založená v roce 2009 americkým studentem medicíny Scottem Keelem. Tato charita shání peníze ke stavbě specializovaných vozíků pro tělesně postižené sportovce a následně vytváří družstva běžců, kteří budou soutěžit spolu se sportovci v Pražském maratónu. Honza Holna (ČR) byl jedním z prvních hendikepovaných sportovců, který závodil spolu se Scottem. Dean, jako režisér filmu, říká: „ Když jsme se byli poprvé požádáni, abychom udělali krátké promo video o RWTTC, stalo se rychle zřejmé, že se tu jedná o větší příběh k převyprávění.“ Spolurežisér, Balaban, pokračuje: „Po mnoha měsících sledování Scotta a Honzy jsme objevili opravdu inspirující příběh a seznali, že se o něj musíme podělit s tolika lidmi jak jen možno, aby tak více společenství mohlo sdílet stejnou zkušenost.“

Na otázku, proč žadatelem bylo Indiegogo, Dean poznamenal, že „Indiegogo nám dalo k dispozici dokonalou platformu, jež nám umožňuje pokusit se o sehnání velmi potřebných prostředků pro dokončení dokumentu, ale také nám pomáhá dosáhnout primárního cíle, a to podat zprávu co největšímu počtu lidí o charitě, začlenění a společenství. Proto tým, podílející se na dokumentu, doufá, že získá kolem 50.000 dolarů nejen pro financování dokončení dokumentu, ale také pro výrobu 12–15 minutového promo filmu, jenž bude vytvořen zadarmo pro sportovní organizace, zájmové skupiny a maratónce na celém světě, aby se i ostatní mohli inspirovat pro vytváření podobných projektů ve svých vlastních komunitách.

Film se natáčel po měsíce v roce 2013 zdarma při zapojení mnoha dobrovolníků a velkoryse dotovaného vybavení, včetně GoPros, Red cameras, Canon DSLR a Sony HDCams. Peníze vybrané přes Indiegogo budou použity pro zkvalitňování barev, zvukové editování a mixáž, originální a licencovanou hudbu, jazykové transkripce, právní poplatky a náklady na distribuci a festivaly. A také pro přibližně jednotýdenní dodatečné natáčení v březnu a dubnu 2017 okolo letošního Pražského půlmaratónu s většinou originálních subjektů a zkoumáním dalších dějových linek.

O TVŮRCÍCH: Paul Dean je anglický filmař sídlící v Praze. Ve filmovém průmyslu pracuje více jak deset let a napsal a režíroval spoustu krátkých filmů, hudebních videí a reklam. Kristyna Balaban je česko-kanadská filmová dokumentaristka a mezioborová mediální umělkyně z Toronta, Kanada. Kristyna teď žije v Praze, kde pracuje pro Institut dokumentárního filmu a na svých vlastních projektech.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 02.02.2017 10:16:26

V Praze usídlení filmoví tvůrci Paul Dean (VB) a Kristyna Balaban (Kanada) dnes oznámili spuštění své indiegogo kampaně k financování dokončení jejich dokumentárního filmu „The Road Less Run“ (Běh cestou nevyšlapanou) a pomoci rozšíření unikátní koncepce zapojení hendikepovaných sportovců do Pražského mezinárodního maratónského běhu založeného charitativní organizací Running With Those That Can´t.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.