Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Přijďte si během připomenout oběti totalitního režimu. V květnu ve Hvězdě

Přijďte si během připomenout oběti totalitního režimu. V květnu ve Hvězdě
foto: Paměť národa

behej.com | 18.05.2017 | přečteno: 3963×

Ti z vás, kteří běhají půlmaratony, maratony nebo ještě něco delšího, už mají určitě svoje závody na sezonu naplánované. Ale třeba si budete chtít do tréninku přibrat jeden menší běh, kterým navíc pomůžete dobré věci. A vy, co neběháte tak moc, ale 10 km už pro vás není problém – i pro vás je jako dělaný Běh pro Paměť národa.

Pokud ještě nemáte program na sobotu, 20. května, přijďte od 10 hodin do obory Hvězda v Praze. Koná se tu totiž Běh pro Paměť národa. Je to jedna z akcí, kdy běžci pomáhají dobré věci. Když zaplatíte startovné, přispějete na dokumentování dalších příběhů pamětníků do archivu Paměť národa. A můžete také symbolicky běžet za ty, co to ve 20. století nevzdali a jsou nám inspirací i v současnosti – za válečné veterány, odbojáře, politické věžně, disidenty nebo ty, co přežili holocaust. Nebo třeba za vašeho tatínka, který byl chartista nebo dědečka Pepu, co byl za války totálně nasazený.

Při tomto závodě v oboře Hvězda si lze vybrat buď dva profesionálně měřené běhy (na 5 a 10 km), neběžecká veřejnost může volit variantu 1 km a pro děti bude nachystán kilometrový „Fun run“ přes překážky. A organizátoři pamatují i na rodiče s kočárky, děti na „odrážedlech“ nebo cyklisty – ti se mohou připojit k Jízdě pro Paměť národa. Přesné propozice běhu a časy můžete najít tady.

Až do 17. května se můžete z pohodlí domova registrovat on-line. Startovné začíná na 400 Kč, pokud chcete dobrovolně podpořit Paměť národa a věnovat více, stačí „šoupnout“ posuvník více doprava. Maximální částka za registraci může být až 1 200 Kč – což je finanční obnos, za nějž lze pořídit šedesátiminutovou nahrávku vzpomínek pamětníka 20. století. Ale registrace je samozřejmě možná i na místě (8:00 – 10:30), cena se nijak nenavyšuje.

Ale tenhle běh ve Hvězdě není jen během, jak dokládá doprovodný program. I tady najdete ještě spoustu dalšího a zajímavého – můžete si poslechnout koncerty několika kapel, omrknout ukázky netradičních sportů (třeba moderní provazochodectví), zkusit si deskové i jiné hry, využít foto-budku Smybox nebo zajít k informačnímu stánku společnosti Post Bellum, která běh (letos podruhé) pořádá. Právě Post Bellum, spolu s partnery (Ústavem pro studium totalitních režimů a Českým rozhlasem) nahrává a upravuje příběhy pamětníků pro Paměť národa. Má také řadu vzdělávacích aktivit, realizuje výstavy nebo vydává knížky. Více najdete na www.postbellum.cz nebo na facebooku. A pivo a párek určitě na tomhle běhu také nebudou chybět!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 27.04.2017 17:51:14

Ti z vás, kteří běhají půlmaratony, maratony nebo ještě něco delšího, už mají určitě svoje závody na sezonu naplánované. Ale třeba si budete chtít do tréninku přibrat jeden menší běh, kterým navíc pomůžete dobré věci. A vy, co neběháte tak moc, ale 10 km už pro vás není problém – i pro vás je jako dělaný Běh pro Paměť národa />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.