Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PBP pokračuje víkendovým dvojbojem, Škorpil poběží svoji Čtrnáctku

tisková zpráva | 20.06.2017 | přečteno: 974×

Když na prázdniny, tak pořádně zruchaný. Pražský běžecký pohár připravil svým účastníkům před obdobím letního klidu víkendový dvojboj! V sobotu se běží ve Zdibech a v neděli na Černém Mostě druhý ročník Škorpilovy čtrnáctky.

Po Skalce, Hostivaři a Trailu Praha tak čeká čtvrtý a pátý závod letošního seriálu. O 6,8 km krosíku ve Zdibech se zmíníme ještě podrobněji samostatně. Teď o neděli na Praze 14.

Tamější závod se zrodil loni inspirován naším pražským pohárem z iniciativy Městské části Praha 14, která podporuje běhání na svém území. A běžeckou školu, kterou zde rozběhl známý aktivista Miloš Škorpil, následoval i závod, nesoucí jeho jméno. Sám oblíbený nezdolný běžec přijede, postaví se na start (a v 62 letech jistě hodně hbitě i doběhne do cíle), přiveze ceny a podepíše (nejen své) knihy. Však sám pochází z nedalekých Horních Počernic, i když nyní žije v Sokolově.

„Chceme nabídnout závodní motivaci všem, kdo tady běhají. A těm ostatním z větší dálky, aby se k nám přijeli podívat,“ říká Simona Vlašimská z organizačního týmu, který má podporu starosty Radka Vondry, bikera, běžce, bruslaře i triatlonisty.

Zázemí závodu stojí v Bryksově ulici na Plechárně, bývalém výměníku, přestavěnému na kulturní a komunitní centrum, na jižním okraji sídliště. Tam můžete složit batožinu, občerstvit se, nebo pustit děti do bike parku nebo na skákací hrad. Ale dřív, ať taky vyběhnou, dětské závody od 50 do 900 metrů o ceny v programu nechybějí. Stejně jako závody kočárků a vozíčkářů na 2 km.

Vybíhá se sice po asfaltce do zdejšího centrálního parku, ale kolem rybníka Martiňáku se trať brzy stočí na polní cestu podél chatové osady k další vodné ploše Vidláku, a pak zamíří k Čihadlům, lesíku s vrcholem a vyhlídkou na Dolní Počernice, pod nímž najdete chráněnou rezervaci ptáků i vodních živočichů. Po hřebeni se dostanete zpět k sídlištnímu chodníku Černého Mostu.

Pro méně rozběhané čeká jeden okruh (tedy 7 km, ženám se počítá do Pražského poháru), ty více pak kolečka dvě (14 km, pro muže samozřejmě leží body tady). Loni se tu odehrál velmi zajímavý souboj Martina Hejného s Maxem Semenčukovem s krkolomným rozuzlením (zvláště pro prvně jmenovaného).

A obhájce prvenství (stanovil nejlepší čas na 55:26), elitní kuchař původem až z dalekého Kazachstánu, má za sebou triatlon v Račicích, kde předvedl čtvrtý nejrychlejší běh. Jak bude vypadat v neděli? A přijde zopakovat loňský triumf také Eva Slavíková?

Závodní kancelář se otvírá už v 8 hodin, děti vybíhají od 8.50, hlavní závod v 11, kočárky ve 13 a vozíčkáři ve 13.15. Od 12 ještě poběží zdarma škola inline bruslení pro děti.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 20.06.2017 15:40:06

Když na prázdniny, tak pořádně zruchaný. Pražský běžecký pohár připravil svým účastníkům před obdobím letního klidu víkendový dvojboj! V sobotu se běží ve Zdibech a v neděli na Černém Mostě druhý ročník Škorpilovy čtrnáctky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.