Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Janatová ovládla také druhý závod MČR na kolečkových lyžích, titul slaví i Jakš

Janatová ovládla také druhý závod MČR na kolečkových lyžích, titul slaví i Jakš
foto: czech-ski.com

eD system Bauer Team | 29.09.2017 | přečteno: 7629×

Po úvodním svátečním prologu, který si podmanili Luděk Šeller a Kateřina Janatová, pokračovalo mistrovství České republiky v běhu na kolečkových lyžích pátečním závodem volnou technikou. Ženám opět vládla Janatová, v závodě mužů vybojoval titul Martin Jakš.

Druhý ze závodů mistrovství České republiky na kolečkových lyžích znovu probíhal v lyžařském areálu Vesec, závodníci tentokrát vyjížděli intervalovým startem. Muži před sebou měli porci 15 km, ženy, juniorky a starší dorostenci absolvovali trať dlouhou 10 km, starší dorostenky a mladší dorostenci 7 km a mladší dorostenky 5 km. V kategorii mužů si pro první místo i přes pár zádrhelů přijel favorit Martin Jakš.

„Podmínky byly dobré, ale nejelo se mi moc dobře. Snažil jsem si hlídat tempo, abych mohl zrychlit v závěru, ale pak přišly trable s holemi,“ řekl Jakš. „Už před startem jsem věděl, že je problém s poutky. Snažili jsme se to narychlo spravit, ale moc to nepomohlo. Nejdřív mi vypadla jedna hůl a pak i druhá, takže jsem to dvakrát měnil. Nějak významně mě to ale nezpomalilo, spíš trochu rozhodilo z rytmu,“ popisoval. „Navíc jsem si myslel, že jedu pět kol, nevím proč, takže jsem jel to čtvrté kolo ještě s rezervou a pak jsem se divil, protože jsem jel s Mírou Ryplem a najednou vidím, že finišuje,“ smál se. „Ale k vítězství mi to naštěstí stačilo,“ uzavřel Jakš.

V ženách opět zazářila Kateřina Janatová, která i ve druhém závodě potvrdila svou dominanci. „Dnes jsem si nebyla moc jistá, bolely mě nohy a cítila jsem únavu, nevěděla jsem, co od sebe mohu čekat,“ řekla Janatová. „Desítka už je na mě docela dlouhá a zrovna Kačka Beroušková ty delší tratě jezdí opravdu dobře. Ale vše se sešlo a zadařilo se,“ uvedla. „S nedělním výjezdem uvidíme, soupaž zde bude hrát velkou roli,“ dodala.

Z juniorů si nejlépe vedli Tomáš Kalivoda a Tereza Řezníková. V kategoriích staršího dorostu si vítězství vybojovali Tomáš Lukeš a Barbora Havlíčková. Nejmladší kategorii ovládli Martin Kočandrle s Marií Rysulovou.

V sobotu mají závodníci volno a v neděli celé mistrovství vyvrcholí 12 kilometrů dlouhým výjezdem na Ještěd.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.09.2017 20:56:22

Po úvodním svátečním prologu, který si podmanili Luděk Šeller a Kateřina Janatová, pokračovalo mistrovství České republiky v běhu na kolečkových lyžích pátečním závodem volnou technikou. Ženám opět vládla Janatová, v závodě mužů vybojoval titul Martin Jakš.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.